Forum Anasayfa Forum Anasayfa > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v14.xx programları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS Besemesi - Araç çubukları kayboluyor
  SSS SSS  Forum Araması   Etkinlikler   Foruma Kayıt Olun Foruma Kayıt Olun  Giriş Giriş

Araç çubukları kayboluyor

 Cevap Yaz Cevap Yaz
Yazar
Mesaj
  Başlık Arama Başlık Arama  Konu Ayarları Konu Ayarları
ikutluay Sürükle bırak
Senior Member
Senior Member


Kayıt tarihi: 24 Mayıs 2010
Durum: Çevrimdışı
Puan: 112
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ikutluay Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Başlık: Araç çubukları kayboluyor
    Gönderildi: 10 Haziran 2013 saat 10:57
Kullanıcılarımızın bazılarında Thinclient makineler var.Server makineyi bir sorundan dolayı anormal kapatmamız icap etti... Sql de veri kaybımız olmamasına rağmen bu kullanıcıların ana penceredeki araç çubukları kayboldu.

Dikkat buyurun düğmeler değil çubuklar tamamen kayboldu.

Normal masaüstü kullanan kulanıcılarda özelleştir düğmesi vardı, oradan düzelttik. Ancak bunlarda araç çubukları boş olarakta gelmediği için düzeltemiyorum.

Uzak masaüstüne girerken Admin yetkli bir hesap açıp kullanıcı kendi adıyla mikro'ya girerse pencere normal halinde açılıyor...

Kemal_GT ağabey sağolsun kırmayıp yardımcı olmaya çalıştı, ve kullanıcı yetkilerini kontrol etmemi önerdi.

İlgili kullanıcıyı

d:\mikro
d:\mikro\v14xx alanlarına full control olarak ayrıca yetkilendirdim (ki zaten üye oldukları grup nedeniyle, ayrıca yetkileri vardı)...

Kullanıcılarımız remote desktop, power users, users gruplarına üyeler.

Bu sorun neden olur.

Not: Kullanıcıyı windows'ta silip açabilirim ama thin client olduğu için mail ayarları yedekleme şubu dünya kadar iş çıkıyor ve her seferinde bir çok kullanıcı için tekrarlamak akıl karı değil.

Saygılar
Başa dön
ikutluay Sürükle bırak
Senior Member
Senior Member


Kayıt tarihi: 24 Mayıs 2010
Durum: Çevrimdışı
Puan: 112
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ikutluay Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 10 Haziran 2013 saat 11:20
Resim upload etmeme izin vermedi resmi atamıyorum. Ancak sol taraftaki Veri tabanı, firma, şube,Mali yıl editboxları dururken, araç çubuklarını getirecek hiçbir düğme vs yok...

Yalnız bunun kullanıcı ile bir sıkıntı olduğuda kesin. Ama neyi okuyamıyor veya bulamıyorda bu araç çubukları kayboluyor işte burası henüz sır. Çünkü yetkileri baştan kontrol ettim.


Başa dön
ikutluay Sürükle bırak
Senior Member
Senior Member


Kayıt tarihi: 24 Mayıs 2010
Durum: Çevrimdışı
Puan: 112
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ikutluay Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 11 Haziran 2013 saat 10:55
bu sorun başına gelen yada bir fikri olan yokmu arkadaşlar
Başa dön
yasar1988 Sürükle bırak
Senior Member
Senior Member


Kayıt tarihi: 22 Mart 2013
Konum: İSTANBUL
Durum: Çevrimdışı
Puan: 160
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yasar1988 Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 11 Haziran 2013 saat 11:54
client makinalarda mikroyu tamamen kaldırıp kayıt defterinden mikro ile ilgili kalıntı varsa silip tekrardan clientı yükleyip deneyin bakalım sonuç ne oluyor.
Y.OLGUN
Başa dön
ikutluay Sürükle bırak
Senior Member
Senior Member


Kayıt tarihi: 24 Mayıs 2010
Durum: Çevrimdışı
Puan: 112
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ikutluay Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 11 Haziran 2013 saat 12:14
Client makinelerde kurulu bir mikro yok. sadece ana makinede kurulu.

şifre alınması vs diğer süreçler bizi yoruyor.

eğer bunu deneme yanılma için önerdiyseniz uygulamamız biraz zor.


Başa dön
guneybil Sürükle bırak
Yeni Üye
Yeni Üye
Avatar

Kayıt tarihi: 15 Haziran 2004
Konum: Türkiye
Durum: Çevrimdışı
Puan: 22
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı guneybil Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 09 Aralık 2013 saat 20:49
Problem Windows kullanıcı ayarlarından kaynaklanıyor. Sadece Desktop tan yeni bir kullanıcı açın (Yönetici Yetkisi ile) Mevcut kullanıcıdaki datalarınız bu kullanıcıya aktarın. Eski kullanıcı ismini değiştirin. Yeni kullanıcı ismine eski ismini vererek değiştirin. Geçmiş olsun.
Mikro Bayisi Mikro desteğinde 22.Yılımız. Tlf : 0 532 3622145
Başa dön
omer___ Sürükle bırak
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt tarihi: 22 Ekim 2019
Durum: Çevrimdışı
Puan: 1
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı omer___ Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 22 Ekim 2019 saat 12:18
Aynı sorun bende de var, takip ediyorum fakat, regedit i de denedim, sonuç alamadım.

hızlı menu çubuğu da kayboldu, geri getiremiyorum. Bu kadar zor olmamalı.. 

Mikro yetkililerine sesleniyorum:  Bu kadar basit bir sorun neden çözülemiyor ? Sesimizi duyun artık, sonuç alamayacaksak forumun amacı ne ?
Başa dön
hayati_025 Sürükle bırak
Groupie
Groupie
Avatar

Kayıt tarihi: 01 Mart 2014
Konum: ERZURUM
Durum: Çevrimdışı
Puan: 76
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayati_025 Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 05 Aralık 2019 saat 10:29
Aynı sorun bende de baş gösterdi. Mikro Kur da normal olmasın rağmen Mikro da kayboldu.
Hayati ÖZTÜRK
Başa dön
hayati_025 Sürükle bırak
Groupie
Groupie
Avatar

Kayıt tarihi: 01 Mart 2014
Konum: ERZURUM
Durum: Çevrimdışı
Puan: 76
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayati_025 Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 11 Aralık 2019 saat 18:29
Merhaba
Client makineler ile alakalı değilde sanki kullanıcı ile alakalı bir durum. Çünkü aynı client makinede başka bir kullanıcı ile giriş yapıldığında onun ekranında araç çubukları normal görünüyor. Bir çözüm bulunabilir inşaallah,çünkü çok sıkıcı olmaya başladı...
Hayati ÖZTÜRK
Başa dön
 Cevap Yaz Cevap Yaz
  Konuyu Paylaş   

Foruma Atla Forum Yetkileri Sürükle bırak

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.04
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

Bu sayfa 0,047 saniyede yüklenmiştir.