Forum Anasayfa Forum Anasayfa > Genel Tartışma Odaları > Mikro Veritabanı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS Besemesi - C# ve myedb.dll
  SSS SSS  Forum Araması   Etkinlikler   Foruma Kayıt Olun Foruma Kayıt Olun  Giriş Giriş

C# ve myedb.dll

 Cevap Yaz Cevap Yaz
Yazar
Mesaj
  Başlık Arama Başlık Arama  Konu Ayarları Konu Ayarları
ahmety99 Sürükle bırak
Groupie
Groupie
Avatar

Kayıt tarihi: 15 Haziran 2004
Konum: Türkiye
Durum: Çevrimdışı
Puan: 59
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ahmety99 Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Başlık: C# ve myedb.dll
    Gönderildi: 07 Temmuz 2005 saat 18:00
Arkadaşlar C# , C+ veya herhangi bir Visual Studio ortamında MYEDB.DLL kullanımı ve veriyi login olarak içeri ( Mikroya ) almakla ilgili elinde örnek kod olan veya yardımcı olabilecek kimse varmı .. Teşekkürler
Başa dön
Guests Sürükle bırak
Misafir
Misafir
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Guests Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 08 Temmuz 2005 saat 15:52

Merhaba,

MyeDb.dll'i C# ile kullanabilmek için dll'i referans olarak eklemek zorundasınız. Ancak MyeDb.dll'i projenizde kullanabilmeniz için öncelikle dll'in regsvr32* komutu ile register edilmiş olması gerekmektedir. 

MyeDb.dll'i projenize referans olarak eklemek için Visual Studio'nun Project menüsünden 'Add Reference' komutunu çalıştırmanız ve açılan pencerede dll'i seçmeniz yeterlidir.

Alternatif olarak Visual Studio .NET 2003 Command Prompt'dan tlbimp.exe'yi** çalıştırarak (tlbimp <myeDb.dll'in adresi> /out:<yeni dll'in adresi>) .net framework'ün kullanabileceği bir dll yaratabilir ve projenizde yeni ürettiğiniz dll'i referans olarak gösterebilirsiniz.

Bu işlemden sonra aşağıdaki kod ile arzu ettiğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

myeDB.myeMainClass mye = new myeDB.myeMainClass();

mye.LogIn("FIRMA01", 2005, "Kullanıcı1", "Pwd");

...

mye.LogOff();

Burada bahsi geçen myeMainClass nesnesi myeDb.Dll'deki myeMain adlı ActiveX nesnesinin bir kopyasıdır. Bu nesne hakkındaki detaylı bilgiyi  http://yardim.mye.com.tr/Library/Diger/DBYapisi/myedb_dll.ht m adresinde bulabilirsiniz.

*regsvr32 komutu hakkında detaylı bilgi için bkz. http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/ all/proddocs/en-us/regsvr32.mspx

**tlbimp komutu hakkında detaylı bilgi için bkz. http://msdn.microsoft.com/library/en-us/cptools/html/cpgrfty pelibraryimportertlbimpexe.asp

 

İyi çalışmalar

Başa dön
ahmety99 Sürükle bırak
Groupie
Groupie
Avatar

Kayıt tarihi: 15 Haziran 2004
Konum: Türkiye
Durum: Çevrimdışı
Puan: 59
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ahmety99 Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 08 Temmuz 2005 saat 16:11

Dll fonskyonlarını kullanarak ıslemlerımı yaparken bır sorunla karsılasmadım. Ancak programdan cıkarken bır memory access violation alıyorum. Yani yanlış bir adrese başvuruyor. Bu hatanın oluşumu şöyle gerçekleşiyor.Mıkroya baglanıp export ımport vesaıre yapıyorum, sonra logoff oluyorum, buraya kadar her sey duzgun programı kapat (window close) tarzı bır sey yapınca runtime error 216 veriyor. Eğer proğram içinde login olmazsam hiç bir hata  şey vermiyor sadece logın olup sonra logoff olsam gene hata verıyor yanı export, ımport tarzı ıslemlerde degıl sorun

Başa dön
Guests Sürükle bırak
Misafir
Misafir
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Guests Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 08 Temmuz 2005 saat 16:40

Ben denemelerimin hiç birinde bu tarz bir sorunla karşılaşmadım. Anladığım kadarıyla dll'deki nesneyi kullanınca bu hatayı veriyor. Bu durumda dll doğru bir biçimde unload edilemiyor olabilir.

Normal şartlarda COM objelerinin ömrü .net framework tarafından kontrol edilir. Bununla beraber objelerin ömrünü manuel olarak sonlandırmak için System.Runtime.InteropServices.Marshal sınıfını kullanabilirsiniz. Bu işlem için yazdığınız formun Close event'inde aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz.

//aşağıdaki mye nesnesi myeMainClass tipindedir

IntPtr ptr = System.Runtime.InteropServices.Marshal.GetIUnknownForObject( mye);

System.Runtime.InteropServices.Marshal.Release(ptr);

Yazdığınız kodu paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabilirim belki.

Başa dön
Özbey Sürükle bırak
Yeni Üye
Yeni Üye
Avatar

Kayıt tarihi: 11 Ekim 2005
Konum: Turkey
Durum: Çevrimdışı
Puan: 24
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Özbey Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 11 Ekim 2005 saat 14:55

Evet aynı sorun vb.net ve vb6 da da yapıyor formu kapatırken hata veriyor bence dll deki logof da bi sorun var.Runtime esnasında programı kırarsanız hata vermiyor ama normal yollarla form kapanırken hata veriyor

Başa dön
halil_sebe Sürükle bırak
Yeni Üye
Yeni Üye
Avatar

Kayıt tarihi: 16 Ağustos 2017
Durum: Çevrimdışı
Puan: 1
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı halil_sebe Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 16 Ağustos 2017 saat 11:40
Merhabalar,

myedb.dll line nerden ulaşabilirim.
Başa dön
hasancoskun Sürükle bırak
Moderatör
Moderatör


Kayıt tarihi: 15 Haziran 2004
Konum: Türkiye
Durum: Çevrimdışı
Puan: 624
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasancoskun Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 24 Ağustos 2017 saat 17:06
Merhaba,

http://www.mye.com.tr/help/ adresinden veritabanı yapısı ve örneklere ulaşabilirsiniz. Programın Server setup'ını kurduğunuz dizinde myedb.dll oluşacaktır.

İyi çalışmalar.
Başa dön
etsr Sürükle bırak
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt tarihi: 17 Aralık 2018
Durum: Çevrimdışı
Puan: 6
Mesaj Ayarları Mesaj Ayarları   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı etsr Alıntı  Cevap YazCevap Bu mesaja direkt link Gönderildi: 17 Aralık 2018 saat 15:43
Bu dosya ile data aktarımı mikro'nun sunucunda yapabiliriz eğer değilse 

mye.LogIn("FIRMA01", 2005, "Kullanıcı1""Pwd"); 

burada FIRMA01 kısmına ip adresiyle birlikte mi yazmak gerek
Başa dön
 Cevap Yaz Cevap Yaz
  Konuyu Paylaş   

Foruma Atla Forum Yetkileri Sürükle bırak

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.04
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

Bu sayfa 0,109 saniyede yüklenmiştir.