Mikro Yazılımevi Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v12.xx programları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: Mikro programı seçmek hata mıydı?
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Mikro programı seçmek hata mıydı?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Ayarları Konu Ayarları
cemce Açılır Menü Göster
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 28
  Alıntı cemce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mikro programı seçmek hata mıydı?
    Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2007 Saat 23:51
galiba bir hata yapıp yeni yılda mikroya geçtik.  18 senedir  bu işi yapıyorum  hiç bu kadar ugraştıran bir program daha görmedim... menuden başka bir şey yok programda...  bu kadar menuye bogulmuş bir program içinde  boğuluyoruz. mik büro programın adı ama  bir muhasebe bürosu için  yapılacak en son program...  bir firmanın her şeyi çalışması için  programın  1000 tane olan menusu gezmek  gerekiyor....  hadi gezdin ve kaza ile buldun  bir sonraki firmada  girdigin yeri unutuyorsun tekrar baştan.. sonra menu numarası ile çözüm buldum....  smmm etegresi ssk entegresi e beyan entegresi  ugraşıp duruyorsun. sonra   veri tabanı  tanımla ssk tanımla işçi tanımla işçi parimetresi tanımla.  işçi entegrasyonları tanımla bir muhasebe bürosu ne kadar ugraşması gerekmiyorsa bu programda ugraştırcak her şey var...  mikro satın aldıgımız bayii arıyoruz zahmet edip dönmüyorlar mikro destegi arıyoruz daha programı bile bilmiyorlar. inanın kullandığım günden beri  herhalde bu forum olmasaydı   galiba çoktan  kaldırmıştım bu programı...  bu ay geçti   geri dönemiyoruz  ama sanırsam  mikrodan nefret etmeye başladım  ben bu programı destek  kısmı kuvvetli diye seçmiştim ama sıfırmış.  öfkeyle kalkmak  istemiyorum ama sanırsam öfkesizde olamayacak..çok sıkıldım bu programdan.. muhasebe bürolarına hakarettir...  bu program... her firmaya muhasebe tanımı yapıyoruz ....
 
 
cem çetin  smmm
Yukarı Dön
zanyat Açılır Menü Göster
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı zanyat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 Saat 00:05
Tongue bu kadar nefret etmenize gerek yok. Mutlaka orta bir yol bulunur.
Bahsettiğiniz sorunların çoğunun cevabı var. Ama bunun için öncelikle ön yargılı olmayacaksınız. ön yargıyı bir kenara iterseniz size elimizden geleni yardımı yaparız..
Yukarı Dön
tatlıcadı35 Açılır Menü Göster
Senior Member
Senior Member
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2005
Bulundugu Yer: İZMİR/KSK
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 2340
  Alıntı tatlıcadı35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 Saat 00:08

sayın cem bey programın bir hatası yok programı aldığınız bayii ya yetersiz ya da sizle ilgilenmemiş benim tavsiyem bayii değiştirin programı suçlamayın mikro süper bişi...

Yukarı Dön
aytekank Açılır Menü Göster
Senior Member
Senior Member
Simge

Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2004
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 104
  Alıntı aytekank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 Saat 00:09
bende zanyat'a katılıyorum kesinlikle ön yargılı davranıyorsunuz.
 
ve ayrıca bayinizle iletişime girerseniz size kesinlikle yardımcı olacaklardır.
Yukarı Dön
dokuz_otuken Açılır Menü Göster
Senior Member
Senior Member
Simge

Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2005
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 3245
  Alıntı dokuz_otuken Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2007 Saat 01:24
 
18 yıllık alışkanlığı 1 ayda atmak pek de kolay olmasa gerek. 
 
Malesef insanoğlunun öğrenme şekli bilgisayarın harddiskine veri kopyalamaya pek benzemiyor. Öğrenmek zaman, yetenek, araştırma ve alışkanlık kazanma gibi birçok faktörün etkisiyle gerçekleşiyor. Tabi bunun yanında seçtiğimiz öğrenme adresleri yada öğrenmek adına sorulan soruların şeklini ve üslubunu iyi tespit etmiş olmamız gerekir.  Siz, bu faktörlerin etkisini yeterince yaşadığınızı düşünüyor musunuz ? Ben 1-2 ayda Mikburoyu çok rahat kullanabilecek hale geleceğimi düşünmüyorum. Zaten böyle bişey olsa o zaman programın kalitesini bir defa daha gözden geçirirdim. Hedef, iki yemiye fişi girip bi mizan çıkartma mantığında kısa tutuluyorsa menü sayısının sizce çok bulunmasına hak verirdim. Fakat programı öğrenmiş ve rahat kullanabilir konuma gelmiş meslektaşlarınızın oneriler@mye.com.tr ' ye programa şu menüyü de ekleyebilir misiniz diye mail attıklarından hiç şüphem yok. (ki forumda da nice örnekleri var)
 
Mikro, destek konusunda söylediğiniz gibi kuvvetlidir; şüpheniz olmasın. Çok örnek yaşadım, iyi biliyorum. Zannediyorumki siz, takıldığınız yerde bilgi edinmek amacıyla soru sormaktan ziyade, alışkanlıklarınızın neden burada da hiç bir değişiklik olmadan devam etmediğini sorguladınız... Bundan vazgeçin ve sakin sakin programı tanımaya çalışın. Öyle yılların tecrübe ve bilgi birikimiyle yazılmış ve o kadar meslaktaşınızın severek faydalandığı bir programı (hatta yazılımevini) 1 aylık bi inceleme sonucu kötülemeniz pek iyi niyetli ve doğru bir davranış biçimi değil. 
 
Üslübunuzu düzeltip, iyi niyetinizi ortaya koyun ve öğrenme adına istediğiniz kadar soru sorun; ister foruma, ister destek@mye.com.tr 'ye.(ama sadece öğrenmek için olsun dalaşmak için değil...) Emin olun çok şeyi farkedecek, programdan beklemediğiniz kadar tat alacaksınız. 
 
 
 
 
 
 
Yukarı Dön
SerMur Açılır Menü Göster
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05 Mart 2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 5
  Alıntı SerMur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2007 Saat 11:33
arkadaşım, 18 senelik sürekli veya 1-2 farklı proğramda alışkanlıklarını birden bire farklı bir biçimde sunulan micro ya geçiş yapmak, micro değilde farklı bir proğramda olsa insan alışkanlıkları gibi görmek ister, ama öyle değil, eminim kullandıkça alışacaksın
Yukarı Dön
gogua Açılır Menü Göster
Groupie
Groupie
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2005
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 44
  Alıntı gogua Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2007 Saat 13:04

Program değiştirmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz çok iyi biliriz. bunun için biraz sabır gerekli mikro bayilerini bu kadar bilgisiz saymayalım. gerekli olan tekşey anlayış ve sabırdır. 2 ay sonra bu söyledikleriniz için pişman olabilirsiniz. programı öğrendikçe eskisinden çok daha iyi olduğunu anlayacaksınız. sabır..... 

Hayat paylaştıkça güzel
Yukarı Dön
dinazor Açılır Menü Göster
Senior Member
Senior Member
Simge

Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2006
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 245
  Alıntı dinazor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2007 Saat 13:32
mıkro programını secmek hata olamaz.sızın sıkıntınız anladıgım kadarı ıle yeterlı egıtım ve destek almadıgınız dan kaynaklanıyor.baska bır programdan x programa gecsenız bıle ısın hammalıgı dedıgımız bolumler vardır yanı sırket tanımlama o sırketın bılgılerını gırme hesap planını olsturma gıbı v.s. seyler bunlar yorucu ve sıkıcıdır bunları astıktan sonra rahatlıyacaksınız.sızın ıyı bır destek almanız gerekıyor.bunu sıze programı satan bayının vermesı gereklı program fıatının ıcınde egıtım ve destek ucretıde vardır.kac saat olcagıda mıkro tarafından belırtılmıstır.bu hakkınızı sonuna kadar kullanmanız gereklı .ısın hammallık bolumunde sıkılmadan ıse devem etmenız gerekır.
MİKRO YAZILIM MERSİN
Yukarı Dön
Techcomtr Açılır Menü Göster
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2005
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 17
  Alıntı Techcomtr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2007 Saat 20:52
Cem bey Merhaba
 
Kullanmış olduğunuz Mikbüro programı şuan ki piyasanın en iyi muhasebe paket programlarının en iyisidir.Birincisi sanırım siz daha önce dos tabanlı bir program kullanıyordunuz.Şim kullanmakta olduğunuz Mikbüro programı ise Windows tabanlı.Teknik olarak konuşucam ama siz programdan nedkadar çok şey isterseniz bunun için ilk kurulumdan sonra okadar bilgi girmeniz gerekiyor.Ayrıca v12 mikbüro programında girilen kayıtların birçoğunu başka firma veritabanına aktarabilme özelliği var.Bu özelliğimizi aynı verileri girmemek için kullanabilirsiniz.Ayrıca konsalide işlem menüsündende aynı andan birçok firmanın raporlamasını tek seferde veya personel puantlajşarını tek seferde yapabilirsiniz.
 
Bence sizin sıkıntınızın tek kaynağı bayinizin yeteri kadar eğitim ve destek vermemesinden kaynaklanıyor.
TEKKOM BİLİŞİM
Email
http://www.techcomtr.com
Tolga SÜRENSOY
Yukarı Dön
ceceyp_ceceyp Açılır Menü Göster
Senior Member
Senior Member
Simge

Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2004
Bulundugu Yer: Türkiye
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 2146
  Alıntı ceceyp_ceceyp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2007 Saat 21:39
iyi çalışmalar,

mikro yazılımevi olarak yapılan çalışmalarından dolayı saygılarımı sunuyorum. bu tür program çalışma mantığı ve işleyiş sismi hakkında talepler ve istekleri değerlendirildiğinde kişisel olarak bir muhasebe bürosunda yapılması gereken ne varsa hepsini alabilirsiniz. bunun için şöyle netlik kazandırma şansımız var. id noları vardır. aslında diğer programlarda olmayan en güzel özelliği kısayol tuşlarının farklı şekilde kullanılmalarıdır. bu konu ile ilgili bayilere düşen eğitim programın eğitimden çok programın kolay kullanımıdır. bu noktada kişiler zaten sistemin işleyişini biliyorlar. işleyiş sistemine uygun eğitim planında sorun teşkil edecek bir nokta göremiyorum. bu noktada gerçekten bayilere büyük sorumluluklar düşüyor.

kolay gelsin.
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın
Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.
email : murat.tazegul@kurumsalteknik.com Tel: 02623213495
fax: 02623223400
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,109 Saniyede Yüklendi.