![]() |
Cari kodu değiştirme |
Post Reply ![]() |
Author | |
tansu ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17 Temmuz 2010 Location: İzmir Status: Offline Points: 475 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 05 Haziran 2012 at 15:49 |
Merhaba;
Son .exe ye kadar siparişi X cariden alıp, fatura kesip faturaya girip cari kodu Y yapıp kaydedebiliyorduk. Bunu şimdi yapamıyoruz. Bize de çok lazım. Acaba bu parametreye falan bağlımıdır? Nasıl eskisi gibi cari kodu değiştirebiliriz. Sipariş X carisinde kalsın, faturası Y carisine değişebilsin. Teşekkürler,
|
|
![]() |
|
Yaba ![]() Senior Member ![]() Joined: 17 Haziran 2010 Status: Offline Points: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güncelleme için bir şey diyemeyeceğim. Siparişi de X yerine Y carisi olarak değiştir Sonra fatura et |
|
![]() |
|
tansu ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17 Temmuz 2010 Location: İzmir Status: Offline Points: 475 |
Siparişler X de kalsın istiyoruz. Şöyleki,
Yurtdışı ihracat müşterilerini ayrı carilerde takip ediyoruz ancak ihracatı kendi dış ticaret firmamız kesiyor. Bu nedenle böyle bir şeye ihtiyacımız var.
|
|
![]() |
|
mehmety ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22 Mart 2012 Location: İstanbul Status: Offline Points: 220 |
Merhaba,
Ana cari alt cari ilişkisi kurabilirsiniz. Örneğin; A A.Ş nin bir sürü şubesi var. Ama Faturaları tek bir genel merkeze kesiyorsunuz. Cari tanıtım kartında Ana Cari kodu bölümüne A A.Ş yi yazıyorsunuz. Sipariş ve irsaliyeleri A.A.Ş nin şubelerine kesiliyor. Fatura kesilirken A A.Ş kesilebilinir durumda olur. Farklı bir durum var ise, detaylandırırsanız iyi olur. İyi Çalışmalar.
|
|
Paylaşılmayan Bilgi! Bilgi değildir.
"Bilgi Paylaştıkça güzeldir" "05439197250" MİKROERPPLUS |
|
![]() |
|
hayrubaba ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 18 Eylül 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 95 |
kuruluş ve tanmlamalardan 93150 evrakını inceleyiniz
|
|
![]() |
|
@mehmety: Teşekkürler Alt cari kullanmıyorduk bu zamana kadar ama onu kullanmak lazım gelecek sanırım yeni EXE ile Ana cari kodu işledim ama ana cariye faturayı nasıl keseceğimi bulamadım @hayrubaba : 93150 ayarlarından olmadı.İrsaliye ve fatura carileri farklı diyor.
|
|
![]() |
|
mehmety ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22 Mart 2012 Location: İstanbul Status: Offline Points: 220 |
Rica ederim. Tansu hanım.
Konuyu biraz daha detaylı anlatmaya çalışayım. 1. Olarak; Cari hesap tanıtım kartı(041110) nolu menüden alt cari olan carilere Ana Cari kodu bölümünden Ana Cari (faturayı keseceğim cariyi seçiyorum.) kodunu seçiniz. 2. Olarak; Mikrokur-Kur9000 programından, Program akış parametreleri(091400) nolu menüdeki başlıklardan Stok Parametreleri başlığı altında 37.seçenek "İrsaliye Faturalarken; Ana cariye bağlı carilerin de irsaliyelerini getir seçeneğini aktif ediniz. 3. Olarak; Cari kartlar + MikroKur-Kur9000'den ilgili parametreli ayarladıktan sonra Sipariş+irsaliye kesimini alt cari kodlarına kesiyorsunuz. Fatura işlemini ana cari kodu seçerek kesiyorsunuz. sanırım biraz daha detaylı oldu. İyi Çalışmalar.
|
|
Paylaşılmayan Bilgi! Bilgi değildir.
"Bilgi Paylaştıkça güzeldir" "05439197250" MİKROERPPLUS |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim Mehmet bey, grubuma göz gezdirin derim http://www.facebook.com/groups/8252587350/
Madde 1&2 yi yaptım mikro'yu restart ettim irsaliyeyi alt cariye kestim faturayı ana cariye keserken F5 ile irsaliyeyi çağıramıyorum. Başka bir yerden mi yapılıyor? Şimdiden teşekkürler,
|
|
![]() |
|
Çözüldü.
Cariye ana cari hesap tanımladıktan sonra fatura direk ana cariye kesilebiliyor. Yardımlar için teşekkür ederim. Mutluyuz :)
|
|
![]() |
|
Timoteos ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2017 Location: ANKARA Status: Offline Points: 1 |
Mikro v15 cari kartlara, açıldığı esnada verilmiş olan cari kodunu nasıl değiştirebilirim...?
|
|
![]() |
|
Mikrokur içinde servis
Cari kart aktarma |
|
![]() |
|
YASEMİN79 ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 19 Kasım 2019 Status: Offline Points: 5 |
merhaba cari kod değiştirme yapamıyorum mikro v15 hesapçı kullanıyorum yardımcı olacak bir arkadaş varsa çok sevinirim
|
|
![]() |
|
Hangi ekrandan ne yapmak istiyorsunuz? Ne hata veriyor? Açılmış bir kartın kodunu değiştirmek için sadece kart aktarma kullanablirsiniz.
|
|
![]() |
|
YASEMİN79 ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 19 Kasım 2019 Status: Offline Points: 5 |
Merhaba tekrar öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Mikkur dan servis kısmına giriyorum fakat kart aktarma yok başka bir çözümü varmı sanırım hesapçı da olmuyomuş bşr üst serisinde varmış ama belki başka bir yolu vardır diye buraya yazmak istedim |
|
![]() |
|
Direk veritabanından yapılması eziyetli olur. Bir üst pakete para verelim :)
|
|
![]() |
|
Anlayamadım tansu bir üst pakete geçmek gibi bir durum yok şuan amacım anlayam birinin
Bana yardımcı olması |
|
![]() |
|
Yaba ![]() Senior Member ![]() Joined: 17 Haziran 2010 Status: Offline Points: 161 |
Merhaba,
Eğer cari kartta çok hareket yoksa istediğiniz kod ile yeni bir kart açın eski karttaki hareketleri yeni karta aktarın kaydedin |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim bende düşündüm ama hareket
Olduğu için kartlarda sıkıntı birde birşey daha sormak istiyorum rapor alırken yeni açtığım kartlardaki kodlar sıkıntı olurmu |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |