![]() |
Yevmiye fiş sıra numarası |
Post Reply ![]() |
Author | |
CaLaMiTY ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 04 Şubat 2009 Status: Offline Points: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 11 Ocak 2013 at 12:01 |
Merhaba,
Entegrasyonda oluşan muhasebe fiş numaralarının her gün için 1 artması gerektiğini biliyorum. fakat aynı gün içerisinde 1 ve 2 fiş sıra numaraları veriyor. 2 vermesinin sebebi nedir? Örneğin: 4001001 - 4001002 aynı tarih için veriyor. 4001002 vermesini istemiyoruz.
|
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kategorı kullanımını aktif hale getirip tüm evrakları tek kategorıde toplarsanız yada kayıtta fiş seçimini aktif ederseniz işiniz çözülecektir.
|
|
![]() |
|
mahmut53 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 148 |
yevmiye numaraları yılın başında açılış fişi1 den itibaren tarih sıralamaı şekilde 1 artarak devam eder. ancak fiş numaralrının şekli ve düzeiyle ilgili bir zorunluluk olduğunu duymadım. ancak aynı gün içinde farklı özellikteki fişe göre numara verilebilir ve bu numaralar müteharrik yani birbirini takip etmelidir. 10.01.2013 tarihli 5 fişten 1,2,3,5 şeklinde gitmmemeli giderse 4 üncü fişin iptal nedeni açıklanmalıdır.bu fiş numaralarından kurtarmak için Mikrokurda defter döküm parametrelerinde yevmiye dökümünde sadece fiş numarası yaz seçeneği işaretlerseniz fiş numarasına ihtiyaç olmaz. fişlerin 10001 20001 şeklinde numaralandırma işi ise arkadaş bahsetti kategori kullanımından kaynaklanıyor, kurmuş olduğunuz kategorilerin sıran numarası (1)günlük fiş sıra nıması ise 0001 şeklinde yazıyor. bunun ne mahsuru olabilirki. Bende bu şekilde kullanıyorum. Tüm satış faturalarını 1 nolu kategoriye yazıyor tük alışları ise 2 nolu kategoriye böylece 9 kategori yapmışım gayet güzel gidiyor. kolay gelsin
|
|
Arkanıza yaslanın ve mis gibi Rİze çayını yudumlayın. İşler yetişir.
|
|
![]() |
|
daktan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 344 |
Sorudan anladığım kadarı ile zaten katagori kullanıyorsunuz.
Mikrokurda muhasebe parametrelerinde bir fişte maksimum satır sayısını kaç belirlediniz? Örneğin biz 36 satır belirledik. 36 satırı geçtiğinde yeni bir fiş açar. Bunu bir kontrol ediverin. |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
CaLaMiTY ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 04 Şubat 2009 Status: Offline Points: 3 |
Önce ilgilenen ve fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Uzun bir uğraştan sonra sorunun kaynağını tespit ettim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Programda kategori tanımlarımız kullanıcı ve evrak bazında çalışıyor. kayıtları incelediğimde gün içerisinde aynı kullanıcı 2 farklı muhasebe fişi oluşturduğunu tespit ettim. sebebi şubedeki kullanıcı programın sol üsteki mali yıl seçeneğinden 2012 ye geçtiğinde şube de değişiyor ve muhasebe fişini şube ye göre muhasebe fişi oluşturduğu için yeni bir muhasebe fişi oluşturuyor. Çözüm olarak şubeden mali yıl değiştirecekleri zaman ALT+F4 yaparak değiştirmelerini rica ettim
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |