Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Yevmiye fiş sıra numarası
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Yevmiye fiş sıra numarası

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaLaMiTY Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Yevmiye fiş sıra numarası
    Posted: 11 Ocak 2013 at 12:01
Merhaba,

Entegrasyonda oluşan muhasebe fiş numaralarının  her gün için 1 artması gerektiğini biliyorum. fakat aynı gün içerisinde 1 ve 2 fiş sıra numaraları veriyor. 2 vermesinin sebebi nedir? Örneğin: 4001001 - 4001002 aynı tarih için veriyor. 4001002 vermesini istemiyoruz.
Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Ocak 2013 at 22:35
kategorı kullanımını aktif hale getirip tüm evrakları tek kategorıde toplarsanız yada kayıtta fiş seçimini aktif ederseniz işiniz çözülecektir.
Back to Top
mahmut53 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mahmut53 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ocak 2013 at 18:39
yevmiye numaraları yılın başında açılış fişi1 den itibaren tarih sıralamaı şekilde 1 artarak devam eder. ancak fiş numaralrının şekli ve düzeiyle ilgili bir zorunluluk olduğunu duymadım. ancak aynı gün içinde farklı özellikteki fişe göre numara verilebilir ve bu numaralar müteharrik yani birbirini takip etmelidir. 10.01.2013 tarihli 5 fişten 1,2,3,5 şeklinde gitmmemeli giderse 4 üncü fişin iptal nedeni açıklanmalıdır.bu fiş numaralarından kurtarmak için Mikrokurda defter döküm parametrelerinde yevmiye dökümünde sadece fiş numarası yaz seçeneği işaretlerseniz fiş numarasına ihtiyaç olmaz. fişlerin 10001 20001 şeklinde numaralandırma işi ise arkadaş bahsetti kategori kullanımından kaynaklanıyor, kurmuş olduğunuz kategorilerin sıran numarası (1)günlük fiş sıra nıması ise 0001 şeklinde yazıyor. bunun ne mahsuru olabilirki. Bende bu şekilde kullanıyorum. Tüm satış faturalarını 1 nolu kategoriye yazıyor tük alışları ise 2 nolu kategoriye böylece 9 kategori yapmışım gayet güzel gidiyor. kolay gelsin
Arkanıza yaslanın ve mis gibi Rİze çayını yudumlayın. İşler yetişir.
Back to Top
daktan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote daktan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Ocak 2013 at 19:57
Sorudan anladığım kadarı ile zaten katagori kullanıyorsunuz.
Mikrokurda muhasebe parametrelerinde bir fişte maksimum satır sayısını kaç belirlediniz? Örneğin biz 36 satır belirledik. 36 satırı geçtiğinde yeni bir fiş açar. Bunu bir kontrol ediverin.
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul
Back to Top
CaLaMiTY View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaLaMiTY Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Ocak 2013 at 15:46
Önce ilgilenen ve fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Uzun bir uğraştan sonra sorunun kaynağını tespit ettim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Programda kategori tanımlarımız kullanıcı ve evrak bazında çalışıyor. kayıtları incelediğimde gün içerisinde aynı kullanıcı 2 farklı muhasebe fişi oluşturduğunu tespit ettim. sebebi şubedeki kullanıcı programın sol üsteki mali yıl seçeneğinden 2012 ye geçtiğinde şube de değişiyor ve muhasebe fişini şube ye  göre muhasebe fişi oluşturduğu için yeni bir muhasebe fişi oluşturuyor. Çözüm olarak şubeden mali yıl değiştirecekleri zaman ALT+F4 yaparak değiştirmelerini rica ettim Smile 
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.734 seconds.