![]() |
Excel ile mikrodan veri çekilmesini engellemek |
Post Reply ![]() |
Author | |
zyoluc ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 16 Temmuz 2010 Status: Offline Points: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 12 Nisan 2013 at 09:15 |
Arkadaşlar Merhaba,
Mikro'da birden fazla veri tabanı ile çalışmaktayız. Mikro Kur ile kullanıcıların veritabanlarına erişimlerini sınırlayabiliyoruz. Fakat excel üzerinden Mikro grubuna üye Her kullanıcı istediği veritabanına bağlanabilip istediği tablodan verileri çekebilmekte... Bu büyük bir açık değil mi? Engellemenin yolu yok mu? Teşekkürler. |
|
![]() |
|
tayfunikinci ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 09 Ocak 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar ODBC ayarlarını kontrol ediniz excel bağlantısını kaldırap deneyebilirsiniz.
|
|
tayfun ikinci
eğitim ve destek uzmanı ems yazılım ve yönetim danışmanlık hizmetleri san.tic.ltd.şti. www.emsyazilim.com |
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
kısıtlamaları SQL den yaparsanız, o zaman her veritabanına girmeyi engelleyebilirsiniz. hatta tablo bazında kısıtlama bile getirebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
zyoluc ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 16 Temmuz 2010 Status: Offline Points: 36 |
Merhaba,
Peki sql üzerinden kısıtlamalar nasıl yapılabilir ki? Kullanıcı Uzak Masa Üstü ile server'a bağlanıp Mikro üzerinden sadece izin verilen veritabanlarına (MikroKur yetkilendirmeleri ile) erişebilecek... Fakat diğer veritabanı tablolarına vs excel üzerinden erişemiyecek... Yada Sql database'e excel ile erişimi toptan herkes için yasaklamanın bir yolu yok mu? Teşekkürler. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |