Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Excel ile mikrodan veri çekilmesini engellemek
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Excel ile mikrodan veri çekilmesini engellemek

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zyoluc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Excel ile mikrodan veri çekilmesini engellemek
    Posted: 12 Nisan 2013 at 09:15
Arkadaşlar Merhaba,

Mikro'da birden fazla veri tabanı ile çalışmaktayız. Mikro Kur ile kullanıcıların veritabanlarına erişimlerini sınırlayabiliyoruz.
Fakat excel üzerinden Mikro grubuna üye Her kullanıcı istediği veritabanına bağlanabilip istediği tablodan verileri çekebilmekte...
Bu büyük bir açık değil mi? Engellemenin yolu yok mu?

Teşekkürler.

Back to Top
tayfunikinci View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tayfunikinci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Nisan 2013 at 11:22
Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar  ODBC ayarlarını kontrol ediniz excel bağlantısını kaldırap deneyebilirsiniz.

tayfun ikinci
eğitim ve destek uzmanı

ems yazılım ve yönetim danışmanlık
hizmetleri san.tic.ltd.şti.
www.emsyazilim.com

Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Nisan 2013 at 23:28
kısıtlamaları SQL den yaparsanız, o zaman her veritabanına girmeyi engelleyebilirsiniz. hatta tablo bazında kısıtlama bile getirebilirsiniz.
Back to Top
zyoluc View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zyoluc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Nisan 2013 at 16:37
Merhaba,

Peki sql üzerinden kısıtlamalar nasıl yapılabilir ki?
Kullanıcı Uzak Masa Üstü ile server'a bağlanıp Mikro üzerinden sadece izin verilen veritabanlarına (MikroKur yetkilendirmeleri ile) erişebilecek...
Fakat diğer veritabanı tablolarına vs excel üzerinden erişemiyecek...

Yada Sql database'e excel ile erişimi toptan herkes için yasaklamanın bir yolu yok mu?

Teşekkürler.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.813 seconds.