![]() |
Mikro 15 üzerine |
Post Reply
|
Page 12> |
| Author | |
alpim34
Yeni Üye
Joined: 11 Mart 2008 Location: İstanbul Status: Offline Points: 37 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Mikro 15 üzerinePosted: 14 Eylül 2013 at 03:23 |
|
Yeni versiyonumuz hayırlı uğurlu olsun. Yorumlara bakıyorum da, olumlu yorum yok, herkes şikayetçi, eleştiri almış gitmiş. Daha bir çok kişi programı bile incelemeden negatif düşüncelerini kusmuş foruma. Millet olarak eleştirmeyi ne kadar çok sevdiğimizi biliyordum da, meslekdaşlarımı böyle görmek benim de mesleğimin geleceğine olan inancımı yitirmeme sebep oluyor. Herhangi bir konuda iyi derecede bilgi sahibi olmadan yapılan eleştiri, dedikodu ve çamur atmanın ötesine geçemez arkadaşlar. Gerçi içimi rahatlatan tek konu, (en hafif ifadeyle) karamsar yorumların genelde aynı kullanıcılar tarafından geliyor olması. Artık neredeyse nickleri tanır oldum. Neyse ki, Mikro (tabela reklamlarında gördüğüm kadarıyla) yüzbini aşkın kullanıcı tarafından kullanılıyor. Demek ki, şikayetçi oranı olarak baktığımızda başarılı bir program sayılabilir :) Eleştirmek bir programın kullanıcısı olarak elbette hakkımız, fakat öyle yorumlar görüyorum ki arkadaşlar, ya siz mikro kullanmıyorsunuz ya da biz bilgisayar kullanmayı bilmiyoruz. (Gerçi bir mali müşavir ve bilgisayar programcısı olarak benim için ikinci seçenek biraz zayıf) Sahi, zırva mıydı neydi bir program vardı, hani şu herşeyi tek tuşla yapan ama nedense program arayüzünün her yeri tuşla, butonla dolu olan. Raporlarında tutarsız sonuç gördüğümüzde, programı kapatıp açtığımızda düzelen program. Tanıdınız siz onu. Ona geçin rahat edin. Bir de programcıya istekte bulunun, şu tek tuş olayını da kaldırsın, işlemleri o tuşa basmadan yapsın, bizi beklemesin :) Benim yorumum da şudur: Kişisel merakım ve mesleki geçmişim gereği, pek çok meslekdaşımın ismini bile duymadığı programlar dahil, bir çok muhasebe programı kullandım, test ettim ve buna devam ediyorum. Mikro (Türk yazılımları arasında) mantığı itibariyle bambaşkadır ve diğerlerine açık ara fark atmaktadır. Tabii bunu değerlendirebilecek yeteneğe sahipseniz. Böylesine komplike bir sistemin yapısında eksiklikler mutlaka olacaktır, olması da doğaldır. Bu eksiklikleri saymayacağım ama sizin yazdıklarınız ve talep ettiklerinizle uzaktan yakından ilgisi yok. Gelelim V15 izlenimime. Normalde mikro versiyon geçişlerinde ciddi değişiklikler yapardı ama genel bakışta, 15 versiyonda tanıtımında yazılanlar dışında önemli bir farklılık görmedim. Fakat kurulumda SQL Server 2008 ve üzeri ile PowerShell (XP için) yüklenmesini istemesi, SQL yapısında ve sorgularda değişiklikler yapıldığının bir göstergesi. Bunun da, kayıt işlemlerine ve raporlara hız getireceği gibi, programın ileride eklenecek yeni özelliklerine ve mevzuat değişikliklerine esneklik sağlayacağını ve daha geniş bir perspektif sunacağını düşünüyorum. (Bu da pozitif bakış açısı) Kayıt sayısı yüksek veritabanı ile henüz deneyemediğimden performans artışını ayrıca test etmedim. Arayüz hoş olmuş, kullanması daha zevkli gelecek. Yiğidi öldürelim ama hakkını vermeyi unutmayalım. Biraz olsun emeğe saygıya davet ediyorum. Teşekkürler Mikro ve çalışanları. Sabrınızdan ve emeğinizden dolayı. Mikbüro ve standart ticariler için normal satış fiyatı ile versiyon geçiş fiyatı arasındaki fark çok az. Versiyon geçişini bir kampanya ile desteklemenizi öneririm. Bu da mikroya nacizane tavsiyemdir. Eskilerden kurtulalım artık değil mi :)
|
|
![]() |
|
saber
Yeni Üye
Joined: 28 Aralık 2009 Location: BURSA Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Eylül 2013 at 08:31 |
|
Sayın alpim34, sizin mikroyu eleştirenler hakkındaki eleştirinize saygı duyuyorum. Fakat Mikro hakkında eleştiri veya yorum yapan arkadaşları siz de haksız yere ağır bir şekilde eleştirmişsiniz. Forumda daha önceden V14 için bazı istekler gündeme getirilmiş, bu istekler forum sitesinde yankı bulmuş ve Mikro' da bu isteklerin genel kullanıcı istekleri olduğunu kabul etmiş ve düzenleme yapacağını bildirmiştir. Yine bazı arkadaşları mikrodan yetkili kişiler arayıp gerekli görüşmeleri yapmışlardır. Bunu yanında benim de program ile ilgili genel kullanıma yönelik önerilerim olmuştur. Bu önerilerimin diğer kullanıcılar tarafından da mikroya iletildiği belirtilerek gerekli değişikliklerin yapılacağı belirtilmiştir. Yani eleştiriler verilen sözlerin olmamasından kaynaklıdır. Özellikle forumda program ile eleştiride bulunan arkadaşlar, kendi kafalarında bugün bir şeyler yazayım diye yazmıyorlar. Bu eleştirilerin bir tabanı olduğunu unutmayın.
Mikro ile ilgili eleştiri yapan arkadaşların mesajlarına da ayrıca bakarsanız, birçok yerde Mikro'ya yine hakkını verdiğini görürsünüz.
Saygılarımla,
|
|
![]() |
|
halit
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Eylül 2013 at 12:14 |
|
Sayın alpmin.. Alın tepe tepe kullanın. Hiç üşenmeyin gidin v14ten farkı olmayan yazılıma 1400 lira para verin kullanın. Size engel olan yok. Boğazınıza yapışıp almayın diyende yok.
Ha şunuda unutmayın biz sesimizi yükselttik diye bir kaç değişiklik yapıldı. Biz isyan ettik diye mikro yetkilileri bizi dikkate aldı. Biz mikroyu sizden daha çok sevdiğimiz ve benimsediğimiz için hala direniyoruz. Biz mikronun arayüzüne veya 32-64 bit olayı için yaptığı güncelemeyle geçiştirmesini kabullenemiyoruz. Onlarca isteğimiz vardı.. Onlardan en azından 10-15 tanesini yerine getirip öyle çıkartsalardı yazılımı. Bugün ilk başlığı açan ben mikro bu sefer yapmış diyerek destek verirdim. Bizlerin başlattığı ve sizin destek vermemiş olduğunuz oluşum sayesinde mikro bizi arayarak tamam isteklerinizi yerine getiriyoruz dediler. Hatta bana bizzat muhasebecilere özel yazılım üzerinde çalıştıklarını söylediler. Bunu başaran biziz size v15 ile mutlululklar dilerim. Arayüzü madem çok hoş olmuş güle güle kullanın.. |
|
|
Ücretsiz Programların Özgür Adresi
Ucretsiz Program.oRg |
|
![]() |
|
halit
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14 Eylül 2013 at 12:20 |
|
O tek tuşla herşeyi yapan yazılımın mikrodan daha kaliteli olduğunu hiçbir zaman söylemedim. Benden fikir isteyen herkesede mikronun gücünü söyledim.
Ama entegrasyonsuz çalışan muhasebe bürolarında gözünde yığınla "zırva" dolu olan mikro kendini sadeleştiremediği için fiş yapısında bir değişiklik için aylardır bekliyoruz. Bir türlü istedğimiz verimide elde edemiyoruz. Bizleri eleştirin ama ne olur vicdanız rahat olsun bunu yaparken. Mikro muhasebe bürolarının işini göremiyor artık. Varsın ara yüzü o tek tuşla herşeyi yapan program gibi olsun umrumda değil yeterki pratik hızlı ve iş bitirir bi yazılım olsun.. Saygılarımla.. |
|
|
Ucretsiz Program.oRg |
|
![]() |
|
Metin Oktay POLAT
Senior Member
Joined: 06 Nisan 2012 Location: Ankara Status: Offline Points: 405 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15 Eylül 2013 at 19:56 |
|
Programı beğenmemiş olabilirsiniz. Size göre çok gereksiz ve kullanışsız bir şey olabilir. Fakat bu size kişileri ve harcanan o kadar emeği karalama hakkını vermez.
Şahsen ben incelemedim fakat tanıtımdan okuduğum kadarı ile dediğiniz gibi pek bi değişiklik yok fakat küçümsediğiniz e-fatura olayını yapmak bile ne kadar zaman alıyor bi bilseniz bu şekilde konuşmazdınız diye tahmin ediyorum. Bana göre bu kadar ağır ithamlarda bulunarak insanların emeklerini hiçe saymak yerine beğenmediğinizi ve Mikro'dan daha iyisini beklediğinizi belirtmek yeterlidir. Not: Tartışma amaçlı yazmadım sadece fikrimi belirtmek istedim. Lütfen şahsınıza değil de genel olarak yazılmış bir şey olarak okuyun.
|
|
![]() |
|
mkutlu
Senior Member
Joined: 04 Mart 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 609 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 16 Eylül 2013 at 09:38 |
|
Vay be Mikroya hafif bir dokunduk mu hemen savunma mekanizması çalışıyor. Şimdi de karamsar kullanıcı olduk iyi mi ? Nedense savunan arkadaşlar mikronun hiç bir sorunundan bahsetmiyor. Sanki hiç bir sorunları yok gibi.
Halit bey demek ki tek sorunlu bizleriz biz gittik mi mikronun sorunu kalmaz diye düşünüyorum. Eğer ben bir ürüne para verdiysem onunda hatasını sıkıntısı istediğim şeklilde dile getiririm. Beğenmeyen silsin. Yada Ürününü iade alsın bende 10xx 12xx 14xx var. Ben bu gün vermeye razıyım. Bakın O 100,000 kullanıcı artık yok. En azında benim bildiğim 100 kişi proğramı değiştirdi ama hala ellerinde mikro var ve 2 senedir kullanmıyorlar. Türkiyede bu şekilde olan kullanıcı sayısı oldukça fazla. Karamanda son 3 yıl içerisinde kaç smmm mikro satın almış öğrenmek isterim. Ama kaç kişi sizin beğenmediğiniz proğramı aldığını ben biliyorum. 1994 ten bu tarafa mikro kullanıyorum. 2005 te kendim satın aldım 2013 senesinde ilk kez beni Mikrodan bir yetkili ( Ebru Hanım) aradı. 2005 ten bu zamana kadarda mikronun noksanlıklarını yazdım. Kullandığım sürecede yazmaya devam edeceğim. Noksanı kalmayıncaya kadar. Metin bey V14 formundaki mesajları okursanız biz mikrodan neler beklediğimizi kendilerine ilettik. Biz mikrodan hiç bir zaman yapamayacakları şeyleri istemedik. Diğerlerinin yaptıklarını yapmalarını azda olsa bizlere kolaylık sağlamalarını istedik. Ama onlar bizim isteklerimizi yapamayacaklarını belirttiler. Sonra yapabiliriz ama bazısı v 14 bazısı v15 te olur dediler biz ona da tamam dedik. Ama sonuç olarak V15 bir hüsran Yaşayacağız galiba. Kolay gelsin. |
|
|
MK
|
|
![]() |
|
halit
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 16 Eylül 2013 at 10:57 |
|
Metin bey o çok zahmet isteyen e fatura e defteri size öyle beleşten vermiyorlar bilmiyorum farkındamısınız? 20 bin lira para istiyorlar e fatura ve e-defter için..
Sadece efaturanın maliyeti sunucu olmaksızın 6500 lira + kdv.. Sunucusunu isterseniz oda 11bin + kdv .. Yani babasının hayrına vermiyor size bu bölümü.. Metin bey, bakın açıkça ve dürüstçe söylüyorum. Bizim burdaki derdimiz mikroyu yermek değil. Biz yıllardır mikro kullancısıyız. Bizim tek derdimiz v14e bir iki rütüş yapıp yazılımı yeni diye önümüze koymalarıdır. Israrla söylüyorum mikro bu şekilde yapmak yerine yıllık ücret uygulamasına geçsin. 3-4 senede bir yeni versiyon çıkartıp para kopartamaya çalışmak yerine desinki yıllık ücretim 200 lira 300 lira.. Bunu vermeyen güncelleme alamaz desin. Bizde her seferinde upgrade yap. Veri tabanı aktar şunu yap bunu yap derdinden kurtulmuş oluruz. Mustafa beyin dediği gibi mikro 10 seneden sonra ilk defa bize kulak verdi bizleri arayıp fikrimizi sordu önerilerimizi aldı. Bizde evet galiba bu sefer mikro istediğimiz gibi bir yazılım çıkartacak dedik. Sözler o yöndeydi çünkü. Taleplerimizin büyük bir kısmının yeni ürünle karşılanacağını söylediler. Bu sözü verdiler. Kullanan arkadaşlardan duyuyoruzki bir yıllık gelir vergisi beyannamesi bile hala yapılmamış. İsyanımız öfkemiz bunadır. Bizim taleplerimiz forumda yer alıyor. Bakın inceleyin Bizim amacımızı en iyi böyle anlarsınız. |
|
|
Ucretsiz Program.oRg |
|
![]() |
|
mkutlu
Senior Member
Joined: 04 Mart 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 609 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 16 Eylül 2013 at 14:16 |
Halit bey teşekkürler. ![]() ![]() Bizim mikrodan beklentilerimiz vardı. Bu beklentiler Olmadı, olamadı, olamayacak.
|
|
|
MK
|
|
![]() |
|
halit
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 16 Eylül 2013 at 14:44 |
|
Asıl ben teşekkür ederim. Desteğinizi esirgemediğiniz ve yanlız bırakmadığınız için.
Benim aslında korktuğum şey başıma geliyor. İnsanlar bizi sürekli sızlanan şikayet eden birşey beğenmeyen kişiler olarak düşünmeye başlamış. Halbuki biz bulunduğumuz yerde birçok kişinin dile getiremediği taleplerin sesiyiz. Bu algı hiç iyi değil. Aslında bizim kendimizi bu kadar yırtmamızda çok mühim değil. Benim kafamda netleşen bazı konular var. 1- V15i bu haliyle kesinlikle satın almam. 2- Mikro muhasebecilere özel yazılımı için elini çabuk tutmazsa yıl sonuna doğru alternatifleri ciddi bir şekilde düşüneceğim. Zira güncelleme yapmak için harcıyacağım paranın yarısına lisans satın alabiliyorum. 3- bizi sızlanan şikayet eden hiçbirşeyi beğenmeyen insanlar olarak görenler için daha fazla emek ve çaba sarfetmeye gerek duymuyorum. O yüzden susup onlarında bir gün isyan edecekleri günü bekliyorum. Daha fazla eleştirisel birşey yazmamak için kendimi zorlayacağım. Zor olacak o kesin :) Selamlar ve sevgiler.. |
|
|
Ucretsiz Program.oRg |
|
![]() |
|
lazmaster
Senior Member
Joined: 21 Ekim 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 177 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19 Eylül 2013 at 12:19 |
Mesajlarınıızı takip ediyor, aynı durumda olan birisi olarak size katılıyorum Halit bey.
|
|
![]() |
|
mustafazorlu
Senior Member
Joined: 15 Haziran 2004 Location: Düzce Status: Offline Points: 104 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19 Eylül 2013 at 17:49 |
|
Bende konuyu yakından takip ediyorum. Umarım beklediğimize değer.
|
|
|
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
|
|
![]() |
|
agassii17
Senior Member
Joined: 15 Eylül 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 108 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 30 Eylül 2013 at 22:26 |
|
anladığım kadarı ile muhasebe bürolarını önemsemiyor yada gözden çıkarmış tek bir mikro yetkilisi bunca eleştiriye bir satır yazmıyor aslında çok basit biz muhasebe bürolarına bu kadar destek vereceğiz mikbüro smmm paketi için değişiklik düşünmüyoruz, veya mikbüro için değişiklik planlarımız şu tarihte sonuçlanacak bizlerde ya ümidimizi devam ettireceğiz yada ümidimizi kesip başımızın çaresine bakacağız !!!!
|
|
|
agassii17
|
|
![]() |
|
agassii17
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 30 Eylül 2013 at 22:27 |
|
mikro anladığım kadarı ile muhasebe bürolarını önemsemiyor yada gözden çıkarmış tek bir mikro yetkilisi bunca eleştiriye bir satır yazmıyor aslında çok basit biz muhasebe bürolarına bu kadar destek vereceğiz mikbüro smmm paketi için değişiklik düşünmüyoruz, veya mikbüro için değişiklik planlarımız şu tarihte sonuçlanacak bizlerde ya ümidimizi devam ettireceğiz yada ümidimizi kesip başımızın çaresine bakacağız !!!!
|
|
|
agassii17
|
|
![]() |
|
myeyardim
Senior Member
Joined: 02 Nisan 2013 Location: istanbul Status: Offline Points: 311 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 01 Ekim 2013 at 10:19 |
|
Konu hakkında su kadarını soyleyebılırım . dıger programları bıraz bılıyorum ısım vermeden anlatmak ıstıyorum . kısıler sadece kendı kurumsallarına bakarak program karsılastırması yapmak ıstıyorsa ozel bır yazılım yaptırmalı . ama ozel bır yazılımın guncellemelerını yazmaz adam oyle para almadan sen evıne ekmek ben evıme tas goturucem mantıgı nı bulamazsınız. oyle ıstedıgınız zaman da hopppp dıye yazdıramazsınız. Musavır arkadaslar haklı olabılırsınız beklemek te bekledıgınıze degecegını yada degmeyecegını bekleyerek goreceksınız. Aynı Zamanda hıc bır kurum yada kurulus verı tabanının ornek verılen program gıbıııııııııı dısarıda baska bırının bılgısayarında olmasını ne kadar ıster . Unutmadan eklemek ıstıyorum ucuncu programla calısmalarında Mıkro yazılım evı database yı acacam bana para ver de demıyor ... evet sorun olması ve sorunların elestırılmesı guzel , ama dozunu asmak cok yanlıs . ben program ısmı vermıyorum 22 yıllık bır egıtmen olarak . sonucda her yazılım sırketı bır emek vermıs konumda .
|
|
![]() |
|
halit
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02 Ekim 2013 at 09:16 |
|
@Myeyardim, bizim taleplerimize hiç baktınızmı?
Bir muhasebe programında olmazsa olmaz şeyleri istiyoruz extra bir şey istemiyoruz. Mesela bir yıllık gelir vergisi beyannamesi istiyoruz. Ve bunun gibi çoğunlukla basit olan 20-25 madde sıraladık. Mikro yapılacak diye söz verdi sustuk. Bu isteklerimiz yapılamayacak şeyler ise diğer programlar niye yapabiliyor.
Yani mesele diğer programın yaptıkları değildir. Mesele mikronun yapamadıklarıdır veya yapmadıklarıdır. |
|
|
Ucretsiz Program.oRg |
|
![]() |
|
myeyardim
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04 Ekim 2013 at 11:24 |
|
halit bey kısısel olarak yazmadımm ama acık konusuyum benım musterılerım genel muhasebe on muhasebe buro mıkburo ERP kullananlar gaaayet memnun . sızın sorununuz da anlasılmayacak bısey yok sabır degıl yenı cıkmıs paket hakkında sıze bekle denıldı ıse 22 yıldır egıtımlerını veren bırı olarak bu zaman a kadar yapılması gerekenlerın fazlaaaası ıle yapıldıgını soyluyorum . ıkılı dıyaloga gırmeyecegımı hatırlatarak sozumu su ıfadeler le noktalamak ıstıyorum . UCRETSIZ BEDAVA kımse bırsey beklemesın HERKEZ EVINE EKMEK GETIRMEK ICIN CALISIYOR bizler eve ekmek getırelım mıkrocular TAŞ getırsın mantıgı yok . bundan evel de boyle konular olsu benım anlatmak ıstedıgım konu gayettt acık ucretsız olan herseyyyy hırsızlık tır bedavaya kımse kımsenın hatrına bırsey yapmamalı . cunku onu bedava ısteyen arkadas kendı ısını bedava ya yapmıyor .
|
|
![]() |
|
agassii17
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04 Ekim 2013 at 12:40 |
|
Sayın myeyardim siz yazdıklarınızın farkında mısınız kim burada ücret ödemeden bir şey elde etme yönünde yazı yazdı ben defalarca buradan bir toplantı yapalım gerekler konusunda konuşalım tartışalım diye mesaj attım tabii herkes hakkını alacak ama hakkını alırken de aldığının hakkını verecek size çok basit bir soru meslek mensupları olmasa programa ihtiyaç olur mu sizi esefle kınıyorum konun özünü anlamadan sadece maddi anlamda yorum yapıyorsunuz lütfen kimseyle diyoloğa girmeyin zaten !!!!!!!!!!
|
|
|
agassii17
|
|
![]() |
|
halit
Senior Member
Post Options
Thanks(1)
Quote Reply
Posted: 04 Ekim 2013 at 13:57 |
|
myeyardım benim web siteme takmış galiba, :) Ücretsizprgram linki varya ordan bizim ücretsiz istediğimiz izlenimine kapılmış sanırsam.
Halbuki her yerde biz mikro ücretini alsın hakkını kimse yemez. Hatta her yerde mikro kurumsal firmalar için en ideal yazılımdırda dedik. Tek dediğimiz mikburo artık muhasebe bürolarının işine yaramıyor. Şirketim olsa mikro kullanırım ama muhasebe bürom var ve mikbüro kendini daha hızlandırmalı daha basit ve işlevsel olmalı.. Mikro yapamadıklarını yapsın sonra bana desinki ben yeni versiyon çıkardım ve bedeli şukadar. Ama v14 ile bana göre hiçbir farkı olmayan program için benden para beklemesin.. |
|
|
Ucretsiz Program.oRg |
|
![]() |
|
myeyardim
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04 Ekim 2013 at 14:07 |
|
Hayır sız yanlıs anlamıssınız ben genelleme yaparak konustum , neyse ıyı calısmalar dılerım .
|
|
![]() |
|
opekel
Yeni Üye
Joined: 10 Ekim 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 10 Ekim 2013 at 16:50 |
|
Mikrodan ses çıkmadığına göre eleştiren herkesi utandıracak galiba
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
Page 12> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |