![]() |
işletmede gider pusulası |
Post Reply ![]() |
Author | |
NZor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Ağustos 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 1248 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 18 Mart 2005 at 15:24 |
işletmede düzenlenen gider pusulalarını nereden işlemem gerekiyor.%5 stopajlı mal alındı.bunu muhtasar beyannameye nereden tanıtabilirim sql10 kullanıyorum. işletme oldukça fazla giderpusulası kullanıyor yardımcı olursanız sevinirim
|
|
![]() |
|
dokuz_otuken ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 3250 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konunun üzerinden epey zaman geçmiş ama daha dün öğrenebildim işletme nin nasıl kullanıldığını... Hala bu konuda bir çözüm bulanamamış ise bunu çözmek istiyorum.. Eğer çözebildiyseniz boşverin yazdıklarımı... Bu gider pusulası denen şey nedir, içinde neler vardır ve verilerin Muhtasarın hangi satırına gitmesi gerekir ? Arkadaşlar bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? |
|
![]() |
|
NZor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Ağustos 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 1248 |
sayın ötüken ilginiz için teşekkürler, gider pusulası işletmeler tarafından kullanılan resmi evraklardan biridir.perakende satış fişi, fatura gibi.bu evrak vergi mükellefiyeti tesis edilmemiş esnaf muaflığından yararlananlardan alınan mal ve hizmetlerin karşılığında düzenlenen ve alınan mal yada hizmete göre stopaj kesintisi yapılan bir evraktır.dolayısıyla muhtasar beyannamede bu stopajın beyan edilmesi gerekmektedir.ancak mikbüronun işletmesinde bu evrakın girilebileceği bir fiş vs. bulunmadığından stopajını beyannameye unutmadan aktarabilmek için yiy bir hafızaya ihtiyaçınız var yada not kağıtlarını ekranınızada yağıştırabilrsiniz tabii. |
|
![]() |
|
dokuz_otuken ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 3250 |
Öncellikle bu işletme modülünü öğreneli daha birkaç gün olduğunu, bu muhtasar beyannamesini ve gider pusulasını falan da bugün öğrendimi özellikle belirteyim. Bu yüzden eğer fazla saçmalamış isem sadece içinizden gülmenizi ve nerede saçmaladıysam o noktada beni aydınlatmanızı rica ediyorum.
10.xx versiyonunda bi işletme firması açtım.. İşletme/parametreler/grup tanımları menüsünden Stopaj diye bi grup tanıttım, Gelir gider hesaplarını tanıttım,(Alış hesabının 1 tanesine G.Pusulalı alışlar dedim), birazda hareket girişi yaptım..Gider pusulasıyla ilgili kayıtları girerken tutarı yazdıktan sonra F8 ile Stopaj grubuna stopaj tutarını yazdım.. Daha sonra Muhtasar Bey.Entegre Kodlarının Ödeme Türüne 145 i ilave edip hesap koduna G.Pusulalı ismindeki hesabımı seçtim. Stopaj grubu bazında Hesap Hareket Özeti alarak ne kadar stopaj biriktiğini toplam olarak gördüm... Muhtasar Beyannameye gelip Entegre Kodları getir dediğimde G.Pusulalı hesabıma ait Gayri Safi Tutarı ve o tutar üzerinden %20 hesaplanmış GV kesintisini getirdi. GV kesintisini az önceki rapordan aldığım tutarla manuel olarak değiştirdim. Beyannamede G.Pusulalı alış tutarımı ve stopaj tutarını gödüm.. Stopaj, beyannameye otomatik yansımasa da en azından bi yerlerde notlar tutmadan toplamını görebildim...
Daha sonra v11de de bu işlemi yapmayı denedim. Ama orada durum epey farklı oldu. Beyannameye hesap tanıtırken tanıttığım her hesabın kesinti oranını manuel olarak birbirinden farklı girebildiğim için stopajı ayrıca bir grupta takip etmek gibi bir ihtiyacım olmadığnı gördüm. Beyannameye 145.i tanıtırken oranını da kendim seçtiğim için çok daha kolay olduğunu gördüm. Bu işin uzmanı olmuş arkadaşlar, burada yanlış olan bi yer varsa eğer neresi olduğu konusunda beni aydınlatır mısınız ?
|
|
![]() |
|
sayın ötüken size yardımlarınız için teşekkür ederim.gösterdiğiniz yöntem işimi görürecek nitelikte.v11 de daha kolay olduğundan bahsetmişsiniz.sanırım bir iki güne kadar siparişim gelir zira v11 e geçmek için müraacatım olmuştu. tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. |
|
![]() |
|
Her derde derman v11''iniz, şimdiden hayırlı olsun, ziyadesiyle memnun kalacağınızdan eminim. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |