![]() |
Stok kodları otomatik barkod kodu olsun |
Post Reply ![]() |
Author | |
emrahgk ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 03 Mart 2004 at 16:48 |
Merhaba.
Stok kodlarımın aynı zamanda barkod kodu olmasını istiyorum. Başka programdam stok kodumu barkod olarak basıyorum ve fatura keserken her seferinde enter a basıp adet belirtmek zorundayım. |
|
![]() |
|
omerbicici ![]() Senior Member ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 256 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım ama stok kodunu tanımlarken aynı kodu barkod olarak tanıtabilirsin örnek vermem gerekirse ben bir alışveriş merkezinde çalışıyorum yeni gelen bir ürünün stoğunu açarken ürünün barkodu hem stok koduna hemde barkoda veriyorum (8690515708113)amaaaa sen kendi stok kodlarını özel açıyorsan , nebileyim reyon takibi falan varsa 120.12.896 şeklinde gibi o başka.....
Ömer Biçici |
|
![]() |
|
Emine KORKMAZ ![]() Moderatör ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 149 |
Merhabalar
yapmak ıstedıgınız barkod okutulunca otomatık mıktar 1 gelsın mı? boyle ıse stok kodunda crtl B yapmanız yeterlı ve barkod okutulunca otomatık mıktarı 1 atacaktır. kolay gelsın |
|
![]() |
|
ubrn ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 217 |
Eğer stok kartlarına stok kodu bölümündeki kodun otomatik olarak barkod olmasını istiyorsan makro tanıtımı ile yapabilirsin. kısaca şöyle yapabilirsin.
Stok katını yeni açıyorsan bilgilerini gir stok kartını kaydet sonra stok kartını çağır. Bunda sonra makro başlat mouse ile stok kodunu kopyala ALT + K tuşuna bas Barkod penceresi açılacak. Kodu bölümüne gel SHİFT + INSERT tuşuna bas ALT + S tuşu ile kaydet. Sonra ENTER tuşuna bas Esc tuşuna bas stok ekranına dön makroyu bitir. Makro ya tuş tanımla stok kartı her açılışında bu makroyu çalıştırdığında otomatik barkod tanımlamış olursun. Makro oluşumunda kominasyonları istediğin gibi değiştirebilirsin. Bundan sonrası sana kalmış Görüşmek Üzere .. |
|
![]() |
|
emrahgk ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 12 |
Merhaba
ben girdiğim 2 bin adet stokta nasıl değişiklik yapabilirim.????? |
|
![]() |
|
Ozcans ![]() Senior Member ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 178 |
merhaba
stok kodlarını ascii export et gerekli ayarlamyı yaptıktan sonrada barkod dosyasına import etmeni tavsiye ederim ozcans |
|
![]() |
|
ubrn ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 217 |
emrah problemini çözebildinmi
çözemediysen hangi programı kullanıyorsun.versiyonu yazıp gönderirimisin. Görüşmek üzere .. |
|
![]() |
|
Merhaba
Çözemedim ASCI export dan sonra hangi ayarı yapacağim bilmiyoruz detaylı olarak açıklayabilirmisin. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Ozcans ![]() Senior Member ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 178 |
Merhaba
Öncelikle bilgilerinin yedeğini almayı unutma !!! (952kullanıyorsan)Bu işlemleri yapmadan önce yeni bir firma açıp bilgilerini yeni açtığın dosyaya kopyaladıktan sonra yaparsan daha güvenli olur 1.Öncelikle bir stoğuna barkod gir. 2.Db_exim butonuna tıkla sol tarafta Borkod tablosunun üzerine bir kez tıkla sağ tarafta Ascii export butonuna tıkla ASCİİ EXPORT tablosu çıkacak 3.Alan adının üzerinde enter'a bas tablonun içerdiği alanları göreceksin; tüm alanları seç tabloyu sakla expor işlemini başlat buraya kadar barkod tablosundaki bilgilerin ne şekilde saklandığını görmek içindi. 4. Db_exim butonuna tıkla barkod tablosunu seç Ascii import butanuna tıkla 5. Ascii import tablosunda hangi alanlara bilgi aktarımı yapacaksan bu alanları seç uzunluklarını belirt 6. detaylar butonuna tıkla ve aktaracağın verilerin bulunduğu dosyanın path'ini yaz parametreleden uygun olanlarını belirtmen gerekir. 7. İmport butonuna tıkla kolay gelsin ozcans |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |