Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v15.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Cari kart toplu değişiklik
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Cari kart toplu değişiklik

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emreaktas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Cari kart toplu değişiklik
    Posted: 29 Ekim 2016 at 16:13
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 250 adet cari hesap tanıtım kartına tek seferde müdahale edebiliyor muyuz.

Edebiliyor isek şöyle bir şey yapmam mümkün mü?

Şimdi bu 250 adet cari kartın 150 adeti Avrupa yakasında,50 tanesi Anadolu yakasında,50 tanesi Trakya bölgesinde.

Şimdi ben 150 adet Avrupa yakası cari tanıtım kartlarını tek tek bölge bölge tanımlamak için her kartın içerisine girip işlem mi yapmam gerekir.Yoksa bir cari listesi alıp bu kartlara Avrupa yakası bölgesini tik koyarak ekleyebilir miyim.Aynı şey Anadolu yakası ve Trakya bölgesi için de geçerlidir.
Back to Top
MYERP View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MYERP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Ekim 2016 at 23:10
Öncelikle grup tanıtım kartlarını tanımlarsınız. 
Cari kart listenizi excelde hazırlarsınız ve o hazırladığınız exceli DB exımden içeri aktarırsınız.
DB EXIM aktarım biliyorsanız sorun yok. Bilmiyorsanız destek alın derim.
Back to Top
emreaktas View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote emreaktas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Ekim 2016 at 15:24
Cevap için çok teşekkür ederim.Db Exim konusunda pek bilgim yok ama araştırdığım bilgilere göre çok bir zorluğu yok.Grup tanıtım kartlarını tanımladım.Cari kart listesini excelde hazırladım ve o exceli db eximden içeri aktar dedim.Olduda bir hata oldu yada yanlış bir şey yaptım mevcut olan cari kartlarım silinir mi ?Yoksa aynı şekilde kalırlar mı ?
Yoksa hiç riske girmeyip yetkili birine mi yaptırayım ?
Back to Top
Reçel View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Reçel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Haziran 2022 at 16:55
Merhaba Arkadaşlar;

5 firmam bulunuyor ve bu 5 firmada binden fazla cari kart bulunuyor.320 ler  bağlantı tipi Satıcı olması gerekirken Müşteri 120 lerde ise Müşteri olması gerekirken Satıcı Bunları toplu excele atıp değiştirip tekrar geri yükleyebiliyorum bir şekilde.Daha önce çalışmış olduğumuz Mikro çözüm ortağımızda görmüştüm.Nasıl yapılabildiğini bilen yardımcı olabilir mi?

Back to Top
MYERP View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MYERP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Haziran 2022 at 21:31
Excelde çalışmayı yap, csv olarak.
Sonra DBEXIM CARI KARTLARI TABLOSU TEXT IMPORT alanından 
www.erpproje.com
Mikro ve l_o_g_o Sistem Destek Uzmanı
[email protected]
Back to Top
Reçel View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Reçel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Haziran 2022 at 08:35
import edeceğim fakat karşıma aşağıdaki ekran çıkıyor;Bu kısımda ne yapmam gerekiyor?
Back to Top
Reçel View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Reçel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Haziran 2022 at 14:21
import edeceğim fakat karşıma aşağıdaki ekran çıkıyor;Bu kısımda ne yapmam gerekiyor?
ascii import ekranı çıkıyor  üstte sekmelerde 
parametre oku-parametre sakla-Detaylar-İmport 
şeklinde seçenekler bulunuyor. bunlardan hangisi seçilmeli?

ekleyeceğim alanlar cari kod cari ünvan1-cari ünvan2-bakiye-bağlantı tipi-hareket tipi

Back to Top
stok_choose View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (2) Thanks(2)   Quote stok_choose Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Haziran 2022 at 18:21
Sorgu ile 1 saniyede yaparsınız

UPDATE CARI_HESAPLAR
 SET cari_baglanti_tipi = 
CASE WHEN cari_kod like '320%' then 1 
WHEN cari_kod like '120%' then 0 
ELSE cari_baglanti_tipi END  
Back to Top
Reçel View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Reçel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Haziran 2022 at 16:41
Üstadım çok çok teşekkür ederim .Tüm firmalardaki carilerle uğraşmaya çalışsaydım aylarımı alırdı.Verdiğiniz bilgi sayesinde hepsi olması gereken bağlantı şekline dönüştü.Size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Back to Top
nemko View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nemko Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Haziran 2023 at 10:40
merhaba cari kartı db eximden herşeyi doğru bir şekilde giriyorum sadece müşteri adresi kısmı hangisi? onu bulamıyorum bilen var mı? 
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 1.086 seconds.