Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > Mikro Müşavir
  New Posts New Posts RSS Feed - Ödeme bordrosu rapor ayarı
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ödeme bordrosu rapor ayarı

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sicakbuzz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ödeme bordrosu rapor ayarı
    Posted: 15 Haziran 2021 at 10:47
Merhaba. müşavir  16.22b son versiyon kullanıyoruz. 113120 ödeme bordrosu raporunda net ücret , yararlanılan asgari geçim indirimi , agi öncesi g.v. ve otomatik bes tutarı dip toplamları rapor ayarlarında - toplam alınsın - kısmında tick boş geliyor. her defasında tick ekleyip genel ve kullanıcı bazında sakla işlemini yaptığımızda o an için dip toplam veriyor. fakat esc ile ana menüye dönünce yada başka veri tabanına geçip tekrar önceki veritabanına döndüğümüzde aynı şekilde bu 4 adet başlık altında dip toplam almıyor. ayrıca bu 4 adet başlık mikro tarafından 1 sene önce sonradan eklenmişti. Mikro yazılım uzaktan bağlandı bir sonuç elde edemedi. kendilerinde bu şekilde bir problem olmuyormuş. server sql ayarlarında problem olabileceğini yetkilendirme ile ilgili sıkıntılar olabileceğini söyledi. yalnız zaten uzak bağlantısını gerçekleştirdiği bilgisayar ana makine idi. ve srv olarak giriş yaptılar. yinede bir sonuç olmadı. ayrıca yetki ile ilgili problem olsa başka raporlarda da yada veri kayıt esnasındada sorun olması gerekmiyormu. ilave olarak bu raporda bu 4 başlık dışındada herhangi bir başka başlığın ismini yerini değiştirmeyede izin vermiyor. o an için olmuş gibi gözüksede esc ile çikıp girince yine dip toplamlar gelmiyor. 2mco isimli dosyları sildim yeniden oluşturdum yine bir şey değişmedi. bu konu hakkında bir fikri olan varmı ? 
Back to Top
gecekondu View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gecekondu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Haziran 2021 at 10:54
Bizde yıllardır, her yeni güncelleme sonrası bozulan fatura şekil ayarları tekrar yapıyoruz. Alıştık artık. 
Bazı şeyleri öğrenemeden geçiyor zamanımız.

Back to Top
sicakbuzz View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sicakbuzz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Haziran 2021 at 12:04
O kısım ayrı bir problem olarak cepte duruyor zaten. fatura cari kod ve cari ismi f10 seçim pencerinden 200 mükellefin veri tabanı için ayrı ayrı vergi no ve vergi dairesi tanımlamalarını görünüm penceresine db analiz ile ekliyorum. her güncelleme sonrası eskiye dönüyor. Mikro cevap olarak yapacak bir şey yok diyor. Yazılımcılarının yarım saaat içinde çözebileceği bu durumu malesef call canter deki arkadaşlar bu şekilde geçişdiriyor. 
Back to Top
MYERP View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MYERP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Haziran 2021 at 19:17
f
Originally posted by sicakbuzz sicakbuzz wrote:

O kısım ayrı bir problem olarak cepte duruyor zaten. fatura cari kod ve cari ismi f10 seçim pencerinden 200 mükellefin veri tabanı için ayrı ayrı vergi no ve vergi dairesi tanımlamalarını görünüm penceresine db analiz ile ekliyorum. her güncelleme sonrası eskiye dönüyor. Mikro cevap olarak yapacak bir şey yok diyor. Yazılımcılarının yarım saaat içinde çözebileceği bu durumu malesef call canter deki arkadaşlar bu şekilde geçişdiriyor. 

DB analiz ayarlarını düzgün yaparsanız bozulmaz. Versiyon değişim sonrası.
Biz bir çok f10 ekranlarını, f9, f8,f7, f6 ekranlarında ayarlar var  bir dolu.
Back to Top
sicakbuzz View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sicakbuzz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Haziran 2021 at 10:08
SELECT TOP 100 PERCENT
cari_Guid AS [#msg_S_0088] /* KAYIT NO */ ,
cari_kod AS [msg_S_1032] /* CARI KODU */ ,
cari_unvan1 AS [msg_S_1033] /* CARI ÜNVANI */ ,
cari_vdaire_no AS [msg_S_1029] /* VD.NO */ ,
cari_vdaire_adi AS [msg_S_1028] /* VD.ADI */ ,
CASE
WHEN Cari_F10da_detay = 1 Then dbo.fn_CariHesapAnaDovizBakiye('',0,cari_kod,'','',NULL,NULL,NULL,0,MusteriTeminatMektubu_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,FirmaTeminatMektubu_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,DepozitoCeki_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,DepozitoSenedi_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl)
WHEN Cari_F10da_detay = 2 Then dbo.fn_CariHesapAlternatifDovizBakiye('',0,cari_kod,'','',NULL,NULL,NULL,0,MusteriTeminatMektubu_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,FirmaTeminatMektubu_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,DepozitoCeki_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,DepozitoSenedi_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl)
WHEN Cari_F10da_detay = 3 Then dbo.fn_CariHesapOrjinalDovizBakiye('',0,cari_kod,'','',0,NULL,NULL,0,MusteriTeminatMektubu_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,FirmaTeminatMektubu_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,DepozitoCeki_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl,DepozitoSenedi_Bakiyeyi_Etkilemesin_fl)
WHEN Cari_F10da_detay = 4 Then dbo.fn_CariHareketSayisi(0,cari_kod,'')
END AS [msg_S_1530] /* BAKİYE / HAREKET SAYISI */ ,
CariBaglantiIsim AS [msg_S_3171] /* BAĞLANTI TİPİ */ ,
CariHareketIsim AS [msg_S_0888] /* HAREKET TİPİ */
FROM dbo.CARI_HESAPLAR WITH (NOLOCK)
LEFT OUTER JOIN dbo.vw_Cari_Hesap_Baglanti_Tip_Isimleri ON CariBaglantiNo=cari_baglanti_tipi
LEFT OUTER JOIN dbo.vw_Cari_Hesap_Hareket_Tip_Isimleri ON CariHareketNo=cari_hareket_tipi
LEFT OUTER JOIN dbo.vw_Gendata ON 1=1
ORDER BY cari_kod

Ben bu sorguyu , fatura da cari kod ve ünvan f10 seçim penceresinde vergi daire ve no gözükmesi için db analiz modulunde cari_hesaplar_choose_2 satırı detay kısmına ekliyorum. 1 ay güzel çalışıyor, yeni bir sürüm güncellemesinde sorgu default değerine dönüyor. bu sefer cari_hesaplar_choose_10 satırı detay kısmına aynı sorguyu ekliyorum , yerine kullanılacak görünüme cari_hesaplar_choose_2 seçiyorum , yada tam tersi , zaten yanlış olan bir durum olsa bir sonraki sürüm güncellemeye kadar zamandada sorun yaşamış olmam gerekiyor , menüden çıkıyorum , programdan çıkıyorum , bilgisayarlar kapanıp açılıyor , sürüm güncelemeye kadar şıkır şıkır çalışıyor, bunun dışında düzgün yapmam gereken bir yer varmı , ekstra ?
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.734 seconds.