![]() |
Trigger yazma hakkında |
Post Reply
|
| Author | |||
cash53
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Trigger yazma hakkındaPosted: 22 Nisan 2022 at 10:47 |
||
|
Merhaba,
3. Parti Bir Program Mikrodan Stokları Çekmektedir. Bu Stokları Çekerken Birimi ilk girilen birim olarak çekiyor. 1. birim adet 15 tl 2. birim koli (*25 adet) fiyat yok her ürüne özel olarak seçenekle belirleyeceğim ürünün birimini koli seçtiğimde 15tl *25 ad olarak çekmesini istiyorum bu konuda trigger yapılması gerektiğini duydum yardımcı olabilecek birisi varmı?
|
|||
![]() |
|||
Cenk Bilgisayar
Senior Member
Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25 Nisan 2022 at 11:26 |
||
|
Fiyat tanımlarında ayrıca koli için de fiyat tanımı yapabilirsiniz.
|
|||
![]() |
|||
MYERP
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25 Nisan 2022 at 12:51 |
||
|
Programı biraz araştırsanız trigere gerek kalmadan işinizi çözüyor. Nasıl mı Sorumluluk merkezi, fiyat tanımlaması ile.
|
|||
![]() |
|||
MYERP
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25 Nisan 2022 at 12:53 |
||
![]() |
|||
cash53
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 26 Nisan 2022 at 15:00 |
||
|
sanırım anlatmak istediğim pek anlaşılmadı
ürünlerin birimleri ayarlı sırası ile adet ve koli olarak dışarıdan bir program mikroda ilk tanımlanan yani adet olan birimi çekiyor ben bu programa gönderilecek birimi seçebilmek istiyorum
|
|||
![]() |
|||
Cenk Bilgisayar
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 26 Nisan 2022 at 21:09 |
||
|
Fiyat tanımında adet ve koli fiyatlarını girerseniz ister adet ister koli fiyatını çekebilirsiniz.
|
|||
![]() |
|||
cash53
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27 Nisan 2022 at 14:08 |
||
dışarıdan kullandığım program mikrodaki stok kartının 1. alanındakini çekiyor sadece
|
|||
![]() |
|||
stok_choose
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27 Nisan 2022 at 16:04 |
||
|
Trigger bu dediğiniz iş için kullanılamaz.
|
|||
|
Yavuz
[email protected] |
|||
![]() |
|||
Cenk Bilgisayar
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27 Nisan 2022 at 21:14 |
||
Dışarıda kullandığınız programın sorgusunu doğru yaparsanız istediğiniz fiyatı çekersiniz.
|
|||
![]() |
|||
cash53
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28 Nisan 2022 at 10:18 |
||
Programa müdahale edemiyoruz, sadece 1. alandaki birimi çekiyor. Ben de tersini düşünerek, Mikro'dan yapabilir miyiz diye buradan konu açtım.
|
|||
![]() |
|||
Cenk Bilgisayar
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28 Nisan 2022 at 13:40 |
||
|
Programa müdahale etmeniz gerekmiyor. Zaten bu mümkünde değil. Ben SQL sorgularından bahsediyorum. Bilen birine danışıp yapmak istediğinizi açıklarsanız sorununuzu çözersiniz.
|
|||
![]() |
|||
cash53
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 30 Nisan 2022 at 15:18 |
||
|
teşekkürler
bilen birini yardımcı olacak birini arıyorum |
|||
![]() |
|||
muba
Senior Member
Joined: 16 Ekim 2005 Location: Rize (Germany) Status: Offline Points: 463 |
Post Options
Thanks(1)
Quote Reply
Posted: 01 Mayıs 2022 at 01:20 |
||
|
sayin cash53 anladigim kadariyla kullanidiginiz program sadece 1. birim i dikkate alip ona göre islem yapiyor, bu durumda sizin farkli hesaplamasini istediginiz stok kartlarini nereden anlayip nasil islem yapacagi bence kullanidiginiz progamin ayarlarini yada mikro dan cekerken kullandigi sorgu yöntemini düzelterek mümkün olabilir. Örnegin ben mikro stok kartinda "ozel_hesap" seklinde bir alan olusturup bu alanin degeri 1 ise 1.birim i dikkate alarak hesapla , eger deger 2 ise 1.birim tl * koli seklinde hesapla gibi mikro stok karti tanimina deger atayabilirm ama bu degeri kullandiginiz ozel program nasil anlayacak ve hesaplayacak belli degil. Bu durumda önce kullandiginiz ozel programi inceleyip veriyi mikrodan nasil cektigi anlasildiktan sonra mikro vertabani üzerinde yada ozel program tanimlari üzerinde degisiklik yaparak cözüm üretilebilir. Kisacasi srorunun cevabini verebilmek icin yukaridaki nedenlerden ötürü ancak heriki sistemi de inceleyerek bir cözüm üretmek gerektiginden burada sadece bu sql triger sorgusunu yazin gibi kisa bir cevap vermek sanirim mümkün degil gibi.
|
|||
![]() |
|||
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |