Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v10.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Multikod’lu stok kartları ile çalışma
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Multikod’lu stok kartları ile çalışma

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hzkucuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Multikod’lu stok kartları ile çalışma
    Posted: 21 Eylül 2004 at 12:53

Merhaba,

ana cari mantığı ile çalışan bir müşterim irsaliye keserken,ana cari üzerinden önceden tanımladığı  multikod kartlarını çağırmak istiyor.

yani,

mus01 ana carimiz,

mus02,mus03 kodlu cari kodları mus01 bağlı çalışıyor.

mus02 irsaliye keserken kodu sütununda multikod'u tuşlayıp çağırmak istiyor.ctrl+j ile değil !!!

bu mümkünmü yoksa herbir cari hesap için tek tek multikod tanımlanacak !!!

mus02,mus03,mus04,mus05 ---->...

Saygılarımla..

Hzkucuk

Simge Bilgisayar

Back to Top
ceceyp_ceceyp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceceyp_ceceyp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Eylül 2004 at 21:55

iyi çalışmalar,

multikod tanımlamalarında her müşteri tanıtım kartına girip hangi müşterinin hangi multikoda ait olduğunu belirtirseniz (mus01,mus02) ona göre rapor alırsınız. örneğin 10 tanesi mus01 20 tanesi mus02 de ise o zaman rapor alırken multikodlarda mus01 dediğiniz zaman 10 tanesini mus02 dediğinizde 20 tanesini çıkaracaktır. bu işleyiş düzenini neye göre verdiklerini biraz açarsanız daha sağlıklı çözüm üretilir.

kolay gelsin.

Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın

Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.

email : [email protected] Tel: 02623213495

fax: 02623223400
Back to Top
MuratSakarya View Drop Down
Yönetici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MuratSakarya Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Eylül 2004 at 09:02

Multikod'u neden oluşturduk?

Ben şirket içinde bir stoğu belli bir kod/ad ile tanıyorum, ancak müşterilerim farklı kod/adlarla tanıyor. Dolayısıyla, benim kestiğim bir evrak müşterime ulaştığında "Nedir bu acaba?" diyorlar. O zaman ne yapalım? Ben yine şirketimde örneğin STK01 diye bileyim ancak Must01'e bu stoğu gönderirken irsaliyede MS_STK_01 diye, Must02'ye gönderirken de ASD_DSA_POLLOP diye çıksın, dolayısıyla da ne ben stok kod/adımı değiştirmek ya da müşterinin kullandığı kodu evrakta açıklama vs. bir yere yazıp bastırmak durumunda kalayım, ne de müşterim benim kodumu bilmek zorunda olsun.

Yani amacımız, "her müşteri belli bir stoğa farklı bir kod vermiş olsa bile, şirket içinde bu stok tek bir şekilde anılsın, kimse diğerlerini bilmek durumunda kalmasın, program evrak basımını o şekilde düzenlesin" şeklinde çalışabilmekti.

Bunları yazma sebebim, bu isteğin, multikod'un yazılış sebebine tamamen aykırı olması. Önerdiğiniz durumda, kullanıcı sadece ana carilerin de olsa, tek bir stok için farklı farklı kodları ezbere bilecek herhalde. Ctrl-J yapmayıp, tuşlayarak çağıracağına göre başka bir açıklama kalmıyor. İrsaliyeyi kesecek kişi, evraktaki  ilgili stoğun, evraktaki ilgili carinin ana carisinde tanımlı olan multikod'u bilecek ve tuşlayacak. Sanki kullanımı biraz zor gibi geldi bana.

Back to Top
hzkucuk View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hzkucuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Eylül 2004 at 11:01

iyi çalışmalar,

biraz konuyu açayım,

ana cari firmamız(market) altında çalışan 10 adet   alt cari(şube) var.Merkez ve şubelerin kullandığı stok kodları hepsi aynı !!!

örnek: cari stok kodu : stk25,stk26,stk27..stk355

Dolayısıyla şubelerinden bize gelen her sipariş formu, bu kodlar kullanılarak veriliyor.siparişi alan ve irsl.oluşturacak personel seri bir şekilde  bu irsaliyeyi kesmesi lağzım.

Bunu başarabilmesi için bütün şubeler için tek tek multikod tanımlaması gerekiyor.doğrumu ?

yani ana cari firmamızın bizden aldığı 350 adet ürün var ve 10 adet alt cari(şube) var 10x350=3500 adet multikod tanımlayacak !!

benim mütevazi önerim;

multikod seçim penceresinin biraz daha fonksiyonel çalışması olabilir,

mesela kodu sütünunda ( '*' ) filitreleme karekterinin multikod'a bağlanması; ( *stok* ctrl+j gibi)

mesela kur'a bir paremetre ile faturada stok f10 ana cari multikodları gelsin.   

Herkese Sevgi ve Saygılarımla...

Back to Top
hzkucuk View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hzkucuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Eylül 2004 at 14:24

Selam,

Bu anlattığım durum bütün toptancı piyasasında kullanılıyor.Bu anlattıklarım imkansız mı, yoksa programa eklenilebilirmi? Olamayacak birşey ise müşterime durumu anlatmakta zorlanacağım.Eğer eklenirse çok büyük kolaylık olacaktır(hem benim için hem müşterilerimiz için)

en azından (ctrl+j ile ana cariye bağlı multikodlar gelecek şekilde ayarlanabilir.)

Sevgi ve Saygılarımla...

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.602 seconds.