![]() |
Fiyat listelerinin özelleştirilmesi |
Post Reply ![]() |
Author | |
Guests ![]() Misafir ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 23 Mayıs 2008 at 11:53 |
Benim bi sorunum var. Stok fiyatlarini carilere göre özelleştirmek istiyorum. Örn: carileri a-b-c-d diye gruplara ayırmak aynı zamanda stoklardada 1 nolu stok a grubu müşteriye 1 ytl b grubu müşteriye 1,5 ytl c grubu müşteriye 1,75 ytl gibi ;yani fatura ekraninda hangi grup carisine satiş yapiyorsam onun fiyatlari f10 penceresine gelsin istiyorum.carileri gruplara nasil ayiracağim ve fiyat listeleriyle nasil özdeştireceğim konusunda yardima ihtiyacim var. |
|
![]() |
|
Mehmet KALKAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17 Aralık 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba, Amacınız A grubu müşterinin faturasını keserken A fiyatının otomatik olarak faturaya gelmesi ise Cari kart ekranındaki Detay bilgiler kısmındaki Fiyat liste no alanına A fiyatını seçerseniz istediğiniz oalcaktır.
Kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
Yardımızın için teşekkürler birkaç deneme yapacağım sanırım bu işimi görecek.
Kolay gelsin.... |
|
![]() |
|
Merhaba dediklerinizi yaptım fiyat otomatik geliyor yannız biz sorun daha ver a grubu cari için cari kartı detay ekranında iken seçtiğim fiyattan ayrı birde o fiyata uygulanacak iskontoyu seçiyorum ama faturaya gelmiyor birşeyleri eksikmi yapıyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Mehmet KALKAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17 Aralık 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 126 |
tekrar merhaba,
Tanımlamış olduğunuz fiyat kartına ve cari kartı detaylanındaki iskonto kodu alanına tanımlayacağınız iskonto matrisi ile bu işide halledebilirsiniz.
kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
Savash ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 26 Mayıs 2008 Location: Türkiye Status: Offline Points: 38 |
Öncelikle herkese Merhaba
Burada benimde sorunum var Şöyle ki a-b-c-d carileri belirledik hadi, cari kartlarına da yazdık diyelim Peki Stok gruplarımız arasında da a-b-c-d müşterileri olmalı yani x gruplu stoklar için belki A grubu bir cari ama Y grubu stokları için verimli değil vede d grubu fiyatından almalı Bu sefer nasıl yapıcaz ???? |
|
![]() |
|
Merhaba;
galiba yok Savaş bey bende merakla bekliyorum. |
|
![]() |
|
Merhaba,
sanırım bir hayli karmaşık olmuş yazdıklarınız, kimse birşey anlamadığı için de bir şeyler yazamamış olabilir, rica etsem biraz daha yalın olarak ne yapmak istediğinizi açıklayabilirmisiniz?
|
|
![]() |
|
Sizin yapmak istedikleriniz için gerekli yöntemleri aktarmıştım.
|
|
![]() |
|
Savash ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 26 Mayıs 2008 Location: Türkiye Status: Offline Points: 38 |
Tabi Mehmet bey anlatmaya çalışıcam ;
Şunu demek istiyorum Müşteri grupları olduğu gibi Stok grubları da var ve 1. sınıf bir müşteri olmasına rağmen faraza x gruplu stoklardan alışı verimli değil. Bu müşteriye x stok grubunu daha az iskontoyla satmamız lazım Lakin Bu adamın cari kartına 1. sınıf mişteri dersek x grubu stoklarda bol iskontolu gidicek .. .. Valla umarım anlatabildim İlginize teşekkürler |
|
![]() |
|
Evet biliyorum Mehmet bey; sizin söyledikleriniz ilk etapta İşimi çözdü bunun için teşekkürler. ayrıca Savaş bey'in sıkıntısıyla bende karşıkarşıyayım.
kolay gelsin. |
|
![]() |
|
selam,
dikkat ederseniz Cari kartlarında ki iskonto kodu alanından Stok kartlarında da mevcut,
tanımlamış olduğunuz iskonto kodu matrisini indirim yapılmasını istediğiniz cariye ve indirimli almasını istediğiniz stok kartlarındaki indirim kodu alanına da aynı matris kodunu yazarsanız bu işi yapabilirsiniz.
kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
Mehmet bey teşekkür ederim ilginize ..
Ama bununla benim bayi bile uğraşamadı Artık ben nasıl yapıcaksam :( |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |