Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v12.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Fiyat listelerinin özelleştirilmesi
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Fiyat listelerinin özelleştirilmesi

Post Reply Post Reply
Author
Misafir
Misafir
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Fiyat listelerinin özelleştirilmesi
    Posted: 23 Mayıs 2008 at 11:53

Benim bi sorunum var. Stok fiyatlarini carilere göre özelleştirmek istiyorum. Örn: carileri a-b-c-d diye gruplara ayırmak aynı  zamanda stoklardada 1 nolu stok a grubu müşteriye  1 ytl  b grubu müşteriye 1,5 ytl c grubu müşteriye 1,75 ytl  gibi ;yani fatura ekraninda hangi grup carisine satiş yapiyorsam onun fiyatlari  f10  penceresine gelsin istiyorum.carileri gruplara nasil ayiracağim ve fiyat listeleriyle nasil özdeştireceğim konusunda yardima ihtiyacim var.

Back to Top
Mehmet KALKAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mayıs 2008 at 12:09

Merhaba,

Amacınız A grubu müşterinin faturasını keserken A fiyatının otomatik olarak faturaya gelmesi ise Cari kart ekranındaki Detay bilgiler kısmındaki Fiyat liste no alanına A fiyatını seçerseniz istediğiniz oalcaktır.

Kolay gelsin.

Back to Top
Guests View Drop Down
Misafir
Misafir
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mayıs 2008 at 12:16
Yardımızın için teşekkürler birkaç deneme yapacağım sanırım bu işimi görecek.

Kolay gelsin....
Back to Top
Guests View Drop Down
Misafir
Misafir
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mayıs 2008 at 12:46
Merhaba dediklerinizi yaptım fiyat otomatik geliyor yannız biz sorun daha ver a grubu cari için  cari kartı detay ekranında iken seçtiğim fiyattan ayrı birde o fiyata uygulanacak iskontoyu seçiyorum ama faturaya gelmiyor birşeyleri eksikmi yapıyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mayıs 2008 at 16:28
tekrar merhaba,
Tanımlamış olduğunuz fiyat kartına ve cari kartı detaylanındaki iskonto kodu alanına tanımlayacağınız iskonto matrisi ile bu işide halledebilirsiniz.
kolay gelsin.

Back to Top
Savash View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Savash Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Mayıs 2008 at 16:02
Öncelikle herkese Merhaba
Burada benimde sorunum var Şöyle ki a-b-c-d carileri belirledik hadi, cari kartlarına da yazdık diyelim Peki Stok gruplarımız arasında da a-b-c-d müşterileri olmalı yani x gruplu stoklar için belki A grubu bir cari ama Y grubu stokları için verimli değil vede d grubu fiyatından almalı Bu sefer nasıl yapıcaz ????
Back to Top
Guests View Drop Down
Misafir
Misafir
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Mayıs 2008 at 12:01
Merhaba;
galiba yok Savaş bey bende merakla bekliyorum.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Mayıs 2008 at 12:20
Originally posted by Savash Savash wrote:

Öncelikle herkese Merhaba
Burada benimde sorunum var Şöyle ki a-b-c-d carileri belirledik hadi, cari kartlarına da yazdık diyelim Peki Stok gruplarımız arasında da a-b-c-d müşterileri olmalı yani x gruplu stoklar için belki A grubu bir cari ama Y grubu stokları için verimli değil vede d grubu fiyatından almalı Bu sefer nasıl yapıcaz ????

Merhaba,
sanırım bir hayli karmaşık olmuş yazdıklarınız, kimse birşey anlamadığı için de bir şeyler yazamamış olabilir, rica etsem biraz daha yalın olarak ne yapmak istediğinizi açıklayabilirmisiniz?

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Mayıs 2008 at 12:22
Originally posted by aystatar aystatar wrote:

Merhaba;
galiba yok Savaş bey bende merakla bekliyorum.

Sizin yapmak istedikleriniz için gerekli yöntemleri aktarmıştım.

Back to Top
Savash View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Savash Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Mayıs 2008 at 14:56
Tabi Mehmet bey anlatmaya çalışıcam ;
Şunu demek istiyorum Müşteri grupları olduğu gibi Stok grubları da var ve 1. sınıf bir müşteri olmasına rağmen faraza x gruplu stoklardan alışı verimli değil. Bu müşteriye x stok grubunu daha az iskontoyla satmamız lazım Lakin Bu adamın cari kartına 1. sınıf mişteri dersek x grubu stoklarda bol iskontolu gidicek .. .. Valla umarım anlatabildim
İlginize teşekkürler

Back to Top
Guests View Drop Down
Misafir
Misafir
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Mayıs 2008 at 08:36
Evet biliyorum Mehmet bey; sizin söyledikleriniz ilk etapta İşimi çözdü bunun için teşekkürler. ayrıca Savaş bey'in sıkıntısıyla bende karşıkarşıyayım.
kolay gelsin.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Mayıs 2008 at 14:22
Originally posted by Savash Savash wrote:

Tabi Mehmet bey anlatmaya çalışıcam ;
Şunu demek istiyorum Müşteri grupları olduğu gibi Stok grubları da var ve 1. sınıf bir müşteri olmasına rağmen faraza x gruplu stoklardan alışı verimli değil. Bu müşteriye x stok grubunu daha az iskontoyla satmamız lazım Lakin Bu adamın cari kartına 1. sınıf mişteri dersek x grubu stoklarda bol iskontolu gidicek .. .. Valla umarım anlatabildim
İlginize teşekkürler

selam,
dikkat ederseniz Cari kartlarında ki iskonto kodu alanından Stok kartlarında da mevcut,
tanımlamış olduğunuz iskonto kodu matrisini indirim yapılmasını istediğiniz cariye ve indirimli almasını istediğiniz stok kartlarındaki indirim kodu alanına da aynı matris kodunu yazarsanız bu işi yapabilirsiniz.
kolay gelsin.

Back to Top
Savash View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Savash Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Mayıs 2008 at 15:23
Mehmet bey teşekkür ederim ilginize ..
Ama bununla benim bayi bile uğraşamadı
Artık ben nasıl yapıcaksam :(
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.703 seconds.