Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v12.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Kasadan ödenen kapalı masraf faturası
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kasadan ödenen kapalı masraf faturası

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MikrocuK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kasadan ödenen kapalı masraf faturası
    Posted: 02 Şubat 2009 at 11:41
İyi çalışmalar şöyle bir sorunum var Satandart V12 Mikrotop kullanıcısıyım exe tarihim 16.01.2009  Kasadan ödenen kapalı masraf alış faturası (066140) işliyorum fakat carime f10 da baktığımda bakiyesini göremiyorum daha önceki exelerde bu sorun yoktu acaba bu exe ile ilgili bir sorun mu var böyle birşeyle karşılaşan oldumu son exede ?
Senden İyilere Daima Yerini Vermesini Bil
Back to Top
ferhata34 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ferhata34 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2009 at 12:13
Merhaba ,

12.23e exede bir sorun yok.Sizin kullanmış olduğunuz exe nedir? Yada kullanmış olduğunuz veri tabanı bozulmuş olabilir.Konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgi verirmisiniz?

İyi günler dilerim

Trade Life Yazılım Ve Danışmanlık Hizmetleri
http://www.tradelife.com.tr
[email protected]
Back to Top
MikrocuK View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MikrocuK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2009 at 12:15
Sayın ferhata34 kullanmış olduğum exe tarihi yukarıda yazılıdır sanırım siz hala eski exeyi kullanmaktasınız önemli olan yeni exedeki bu soruna çözüm bulmak eğer hatalı ise bu konuda bu exe mikro yetkilileri bu konuda çalışma yapacakalrdır kullanmış olduğum veri tabanlarında herhangi bir problem yok bir önceki exede gayet sağlıklı şekilde çalışıyordu.
Back to Top
MuratSakarya View Drop Down
Yönetici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MuratSakarya Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2009 at 12:34
Kapalı evrak bakiyeyi nasıl etkileyecek?
Back to Top
MikrocuK View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MikrocuK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2009 at 12:43
Sayın murat sakarya 11.11.2008 exesinde cariye kasadan ödenen kapalı masraf faturası yapıldığında carinin f10 da bakiyesi gözüküyor fakat 16.01.2009 exesine bu işlem yapıldığında f10 da bakiye gözükmüyor fakat ekxtre aldığımda yapmış olduğum hareketi görüyorum yada föyünden hareketi gözüküyor...
Back to Top
alimetin View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alimetin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2009 at 13:50
Kapalı masraf faturası kasadan kapanır. Carinin bakiyesine nasıl atsın. Zaten parasını peşinen ödemişsiniz. Cari föydede alacak ve borç olarak karşılıklı kapalı gözükür. Bunun exe ile ilgisi yok.
ararat bilgisayar
Back to Top
ReEb View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ReEb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2009 at 13:56
Acaba sormak istediğiniz Mikrokurda sistem parametlerindeki cari parametreler altındaki F10 da bakiye görünsünmü seçeneğimidir?
Back to Top
mkutlu View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mkutlu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2009 at 16:10
Originally posted by MikrocuK MikrocuK wrote:

Sayın ferhata34 kullanmış olduğum exe tarihi yukarıda yazılıdır sanırım siz hala eski exeyi kullanmaktasınız önemli olan yeni exedeki bu soruna çözüm bulmak eğer hatalı ise bu konuda bu exe mikro yetkilileri bu konuda çalışma yapacakalrdır kullanmış olduğum veri tabanlarında herhangi bir problem yok bir önceki exede gayet sağlıklı şekilde çalışıyordu.

Arkadaşım aynı sorun bende de var. Cariye kayıt yapmadan kasadan kapatıyoor.

Cariye kapalı faturayı işlemediğinden dolayı Ba Bs formlarınıda hatalı alıyor.
Nedeni ise faturayı caride değil kasada görüyor. Bu da büyük bir sıkıntı arz ediyor.
Öncelikle carinin hesabına açık fatura olarak işlenmesi daha sonra tahsilat yada tediye fişi kesilmesi gerekiyor. Buda her seferinde 2 işlem yapmak demek.
Cari hesaba kapalı fatura seçilerek yapılan kayıtlarda
153
         320
daha sonrada
320
           100
olması lazım.

örnek olarak cariden kapalı olarak aldığınız 5,000,-tl bir fatura kapalı işlendiğinde o carinin hesabında gözükmeyecek bu şekilde 2 ikinci bir fatura işlediğinzide 8,000 sınırı geçecek ancak cari olarak ba bs de gözükmeyeceğinden hatalı bildirge göndereceksiniz. oda size daha sonra 1600 tl olarak geri gelecek..

Cari hesaba kayıt olmayan her rakam bizleri zora sokar. Bu zamana kadar kullanan özellikle entegre olarak işleyen arkadaşlar bunu nasıl çözdü.. Merak ediyorum.
Sen bu sorunu çözebildin mi ?
MK
Back to Top
yusufucar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yusufucar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Şubat 2009 at 18:07
Originally posted by mkutlu mkutlu wrote:

Originally posted by MikrocuK MikrocuK wrote:

Arkadaşım aynı sorun bende de var. Cariye kayıt yapmadan kasadan kapatıyoor.

Cariye kapalı faturayı işlemediğinden dolayı Ba Bs formlarınıda hatalı alıyor.
Nedeni ise faturayı caride değil kasada görüyor. Bu da büyük bir sıkıntı arz ediyor.
Öncelikle carinin hesabına açık fatura olarak işlenmesi daha sonra tahsilat yada tediye fişi kesilmesi gerekiyor. Buda her seferinde 2 işlem yapmak demek.
Cari hesaba kapalı fatura seçilerek yapılan kayıtlarda
153
         320
daha sonrada
320
           100
olması lazım.

örnek olarak cariden kapalı olarak aldığınız 5,000,-tl bir fatura kapalı işlendiğinde o carinin hesabında gözükmeyecek bu şekilde 2 ikinci bir fatura işlediğinzide 8,000 sınırı geçecek ancak cari olarak ba bs de gözükmeyeceğinden hatalı bildirge göndereceksiniz. oda size daha sonra 1600 tl olarak geri gelecek..

Cari hesaba kayıt olmayan her rakam bizleri zora sokar. Bu zamana kadar kullanan özellikle entegre olarak işleyen arkadaşlar bunu nasıl çözdü.. Merak ediyorum.
Sen bu sorunu çözebildin mi ?

arkadaslar zannerdersem anlasamadıgımız bır konu var sızler kapalı masraf faturasını veya herhangı bır kapalı faturayı ısleıgınız zaman sıze muhasebe kaydı olarak 153 borc 320 alacak olarak kayıt yapmaz acık fatura keserek bu kayda ulasabılrsınız

ıkıncı konu ıse sızın yapmıs oldugunuz acık faturanın kaydından sonra ıslemıs oldugunuz tahsılat makbuzunda sızın evrak sayınızı 2 olarak gormemektedır eger ıslemıs oldugunuz tutar sınırı gecıyorsa evrak adedını zaten oldugu kadar getırır

kolay gelsın
İzmir Mikroset Bilgisayar
Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Şubat 2009 at 21:14
Kapalı evrakta Cari seçilirse BA ve Bs ye gelir. Önceki exe lerde kapalı carinin F10 da bakiyesini getirmiyordu. :!
Back to Top
mkutlu View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mkutlu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 09:06
Originally posted by yusufucar yusufucar wrote:

arkadaslar zannerdersem anlasamadıgımız bır konu var sızler kapalı masraf faturasını veya herhangı bır kapalı faturayı ısleıgınız zaman sıze muhasebe kaydı olarak 153 borc 320 alacak olarak kayıt yapmaz acık fatura keserek bu kayda ulasabılrsınız

ıkıncı konu ıse sızın yapmıs oldugunuz acık faturanın kaydından sonra ıslemıs oldugunuz tahsılat makbuzunda sızın evrak sayınızı 2 olarak gormemektedır eger ıslemıs oldugunuz tutar sınırı gecıyorsa evrak adedını zaten oldugu kadar getırır

kolay gelsın

Bir konuda anlaşamadığımız kesin..

Ben carisi olan bir faturayı kapalı olarak işlediğimde (cari bölümde sorun yok) muhasebe de o cariye ait karta işlmesini istiyorum. (Öylede olması lazım bence)

Düşünün cari ile açık ve kapalı olarak çalışıyorsunuz. Sonra carinin mizanını aldığınızda (muhasebe bölümünden )sadece açık faturalar ve o faturalara ait ödemeler bulunuyor. Ama cariye kesmiş olduğunuz kapalı faturalar gözükmüyor.

Kapalı faturanında cari 120-320 de gözükmesini istiyorum.
Faturayı önce açık sonrada tahsil yeda tediye ile kapatırsanız bu oluyor. Ama her seferinde 2 işlem yapıyorsunuz.

Bu işin başka bir yolu Varmı. 
MK
Back to Top
kga70 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kga70 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 11:42

Ben carisi olan bir faturayı kapalı olarak işlediğimde (cari bölümde sorun yok) muhasebe de o cariye ait karta işlmesini istiyorum. (Öylede olması lazım bence)

Düşünün cari ile açık ve kapalı olarak çalışıyorsunuz. Sonra carinin mizanını aldığınızda (muhasebe bölümünden )sadece açık faturalar ve o faturalara ait ödemeler bulunuyor. Ama cariye kesmiş olduğunuz kapalı faturalar gözükmüyor.

Faturayı önce açık sonrada tahsil yeda tediye ile kapatırsanız bu oluyor. Ama her seferinde 2 işlem yapıyorsunuz.

Shocked Genel Muhasebede hem kasadan peşin ödedim diyorsunuz hemde cariye işlesin. Bu muhasebe mantığına ters. Kapalı ft carisi olmaz, kasa hs kullanılır. TDHS göre 120 / 320 hs açıklamasını okumalısınız.
Back to Top
mkutlu View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mkutlu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 14:21
Kasadan hem peşin ödersin hemde adamın carisine işlersiniz. Bu muhesebe mantığınada ters değil.
Kapalı faturanın carisi olmaz demişsiniz. Niye olmasın. Siz nakit kapattıklarınıza cari açmıyorsnunuz herhalde..
Sadece 2 kere işlem yapmaktan nasıl kurtuluruz onun çaresini arıyorum.

Tüm açık faturaları  fatura tarihlerinde otomatik kapatma imkanım olsa bu kadar laf kalabalığı yapmayacaktık.

Şimdi her faturayı açık işleyip tekrar. Tahsil tediye ile kapatıyorum.  Oda zaman kaybına neden oluyoor.. Yani en değerli ve ençok israf yaptığımız şey...

MK
Back to Top
kga70 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kga70 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 14:44
Sizin yapmak istediğiniz önce açık hesap kaydı ve arkasından kasadan ödeme kaydının yapılması, bunun içinde ft açık olarak kaydetmek ve ödemeyi girmek gerekli.
Back to Top
yusufucar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yusufucar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 15:11

Originally posted by yusufucar yusufucar wrote:

kolay gelsın

Bir konuda anlaşamadığımız kesin..

Ben buna nasıl bır mantık yuruttugunuzu anlıyamadım muhasebe ısı ıle ugrasıyorsunuz fakat kapalı olarak ıslemıs  oldugunuz bır faturanın 120 veya 320 hesaba muasebe kaydı olmasını ıstıyorsunuz ben buna akıl erdıremedım bu konus benı zannerdersem asıyor :):)
Back to Top
mkutlu View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mkutlu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 15:21

Mantığını anlamamışsınız o zaman size sorarım. kapalı faturada cari hesap bölümünü neden var.Konulmasada olur.

Orada hem cariyi seçiyorsunuz ve onu kasa ile kapatılsın diye işaretliyorsunuz değilmi ?

Carinin muhasebe kaydında o işlem gözükmüyor ama..

MK
Back to Top
mkutlu View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mkutlu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 15:23
Originally posted by kga70 kga70 wrote:

Sizin yapmak istediğiniz önce açık hesap kaydı ve arkasından kasadan ödeme kaydının yapılması, bunun içinde ft açık olarak kaydetmek ve ödemeyi girmek gerekli.

Bende mecburen öyle yapıyorum..

Tek seferde halledermiyiz diye baktık... Maalesef bir yol bulamadık...
MK
Back to Top
yusufucar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yusufucar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 15:44
mustafa bey bakın sadece aynı konuları konusuyoruz fakat kulakları tersten tutuyoruz sız sadece mantıgınızı muhasebeye entegrasyon olarak dusunuyorsunuz fakat muhasebeye entegresı olmayan Mikro Programıda var ve faturayı kapalı olarak kesıp dokum aldıgında bu faturayı kıme kestıgını gormek ısteyen kullanıcılarda herkes sızın gıbı kulagını tersten tutmaya calısmıyor

kolay gelsın
Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2009 at 23:41

Bence kapalı fatura diye bir evrak yoktur. Ticari teammüllere göre kaşe-imza ile evrakı açık-kapalı hale getiriyoruz. Bu delil olarak geçerli değildir. 

Fatura mevzuatı, ödeme işlemleri, ticaret kanunu, borçlar kanunu, bir borcun kapanması için, yazılı/matbu/şekilli bir evrakın gerekli olduğunu belirtir.

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.578 seconds.