Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v12.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Stok virman fişi
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Stok virman fişi

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote menderes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Stok virman fişi
    Posted: 18 Haziran 2009 at 15:18

merhabalar mye forumdaşlarim konuyu yanliş yere açtiysam affola

arkadaşlar benim sorum şu

biz market işletmesiyiz mikro v 12 kullaniyorum her hafta kasap reyonu için giren büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarin çikişlari malum kiyma kusbasi vb oldugundan stok virman fişi oluşturmak durumunda kaliyorum tek tek kiymanin kuşbaşinin eksi miktarlarina bakip sonrada bunlari hesap makinasiyla toplayip büyükbaş yada küçükbaştan çikiş yapmak zor geliyor poslardan stok hareket aktariminda sarf reçetesinden virman fişi oluştur diye bi seçenek var onu araştirdim ancak bi türlü çözemedim istediğim o seçeneği işaretlediğim zaman o gün satişi yapilan kasap ürünleri için otomatik virman yapmasi bu konu hakkinda yardimci olabilirseniz çok sevinirim hepinize hayirli işler iyi günler dileklerimle...

Back to Top
simge_ist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote simge_ist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Haziran 2009 at 15:44

Reyonda satılan ürünler sadece "kıyma" ve "kuşbaşı" dan ibaret olmasa gerek...  Artan çeşit sayısı çözümü zorlaştırıyor...

Simge Bilgisayar Hizmetleri Ltd. Şti.

İkitelli-İstanbul

www.simge.com.tr
Back to Top
Mehmet KALKAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mehmet KALKAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Haziran 2009 at 16:08
Merhaba;
O seçeneğin çalışabilmesi için öncelikle Kasap ürünleri için Sarf veya montaj reçetesi (011960) tanımlamanız gerekmektedir. Dana bütünden elde edilen diğer ürünlerin tümünü reçeteye girmeniz ve miktar olarak 1 demeniz gerekmektedir.

örnek verecek olursak;
Reçenin üst bölümüne Dana Bütünün stok kodu seçilecek.
Fire yüzdesi verilecek, daha sonra alt satırlara diğer ürünleri gireceksiniz miktar kısımlarını 1 olarak vereceksiniz çünkü ne kadar satılacağını ilk etapta bilmiyorsunuz. Satış aktarımında o gün o depodan satılan reçeteye bağlı tüm ürünlerin satış miktarı bulunup virman evrakı ile dana bütünden düşülmüş olur.

kolay gelsin.
Back to Top
omerbicici View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote omerbicici Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Haziran 2009 at 20:41
Menderes Bey Merhaba Yazdıgınızın aynısı ben de yapıyorum ve sorunsuz calistiriyorum. sen aktarımını normal yap aktarımda bişey işaretleme manuel yap oncelıkle boyle kullan sonra istersen seceneği işaretleyerekte yaptırısın...

Oncelikle Sarf veya montaj reçetesi (011960) acın stok kodu kısmına DANA ET secin (Girişi olan mamul mesela ben dana etleri dana et kuları kuzu et diye giriyorum ) miktarı 1 secerek Fireyi falan boş gecin   alt satıra inin orada sırayla diger ürünleri secin..
1 kavurma
2 rosto
3 kusbası vb..

miktar hanesi sıfır kalsın depo kullanıyorsun herhangi bi depo secebilirsin fark etmeyecek kaydet bu sekilde...

Şimdi Sarf reçetesinden stok virman fişi oluşturma (019510) evragını ac tarama alanlarını boş gec ilk tarih ve son tarih alanına hangi tarihteki satışların virman edilmesi gerektiğini belirle stok virman fişi seri nosuna bi isim ver takip için ben OTO yazdım mesela .. Sonra  Virman olusturulacak satıs deposunu ürünler hangi depodan satıldıysa onu sec.. giriş deposu alanına  ÇIKIŞ DEPOSU KULLANILSIN seceneğini sec son olarak satısların bakılacagı depoyu gene ürünler hangi depodan satıldıysa onu sec yani virman deposuyla aynı olacak enterle gec o otomatik olusturmaya baslayacak bitince kum saati biraz bekliyo kum saati kaybolunca Stok virman fişi (012810) evragından kontrol et.. Virmanının basarıyla yapıldıgını göreceksin.. dediğim gibi bu işlemi basarılı olacaktır sonra aktarımı yaparkende işaretleyip bunları otomatik yaptırabilirsin..

İyi calışmalar..
ÖMER BİÇİCİ
Back to Top
omerbicici View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote omerbicici Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Haziran 2009 at 09:56

Manuel olarak nasıl çalıştıgını görmen için yap dedim Sarf veya montaj reçetesi (011960)  evragında yukarıda anlattıgım gibi tanımlama yap aktarımda da sarf recesindetn olustur de seri numarası ver depo olarak iki taraftada satıs deposu sec ogunku satısları aynen yapıyo virmanını...

Kolay gelsin...
ÖMER BİÇİCİ
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.721 seconds.