Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - 14'ün yenilikleri
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

14'ün yenilikleri

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BuGrA Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 14'ün yenilikleri
    Posted: 01 Temmuz 2009 at 18:12
  1. SQL2005 ve üzeri SQL versiyonlarında çalışıyor,
  2. İngilizce, Azerice, Rusça vb 6 dil seçeneği mevcut,
  3. 2 tür mevzuat barındırıyor (Türk ve Azeri),
  4. F10 Kayıt seçimi ekranlarında Sık kullanılanlar buttonu var,
  5. F10 pencerelerinde rapor tasarımı geldi,
  6. Hizmetlerde Sipariş takibi,
  7. Masraf ve Hizmetlerde Grup tanımları,
  8. Satış fiyat tanımlarında Formül yapısı basitleştirildi,
  9. Bağlantı sekmesi olan raporlarda; satırdaki stok- cari vb. hareketlerin evrağına veya kartına ulaşılabiliyor,
  10. 9000 serisine Patron Menüsü eklenmiş,
  11. Eski versiyonlardan aktarımda Mikrokur'a yeni menüler eklenmiş,
  12. DB Yedek menüsüne SQL/BACKUP Restore sekmesi geldi,
  13. Menü şekilleri çeşitlendirilmiş.

İncelerken farkettiğim ve eğitimde gördüğüm bazı farklar bunlar. Sizinde gördüğünüz farklılıkları paylaşmanızı bekliyorum.

Hayırlı ve bol satışlı bir versiyon olması dileğiyle Wink

İyi Çalışmalar.
Pro-Sistem Bilgisayar Donanım-Yazılım Teknik Servis HizmetleriM.Buğra KURT[email protected]
Back to Top
Maral Anadol View Drop Down
Yönetici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Maral Anadol Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Temmuz 2009 at 11:24
V14'deki diğer yenilikler şunlardır:
  1. İşlem yapılacak dil seçiminin program içinden belirlenebilmesi (Veritabanı seçim ekranı ve ayarlar butonundan),
  2. Sıklıkla işlem yapılan ekranların özel araç çubuklarına eklenmesi,
  3. Bir bakışta veri tabanının ayrıntılı olarak incelenmesi  (bir bakışta veri tabanı butonu),
  4. İni dosyaları sayesinde kartlara varsayılan değerlerin otomatik atanması ve girilmesi zorunlu alanların takip edilmesi,
  5. Programa bağlanan SQL sorgu raporlarının daha fazla kriterle listelenebilmesi,
  6. F10 ve yönetim ekranlarında sık kullanılan kayıtlara anında erişilmesi,
  7. Kuruluş programından Parti-Lot kartlarının aktarılması (Parti-lot kartı aktarma (98506)),
  8. F10 seçim ekranlarında rapor tasarımının yapılması ve dökülmesi,
  9. Evraklarda Ctrl+yukarı ok ve aşağı ok tuşları kullanılarak istenen kayıtlara ulaşılması,
  10. Eski tip evrak dizaynın yapısal olarak yenilenmesi, statik ve dinamik alanlardan istenen bilginin daha çabuk seçilmesi ve dizayna SQL sorgularının eklenmesi,
  11. Kuruluş programından Güncelle butonunun hangi kullanıcılar için aktif olacağının belirlenmesi,
  12. Satınalma taleplerinin ve teslim tarihlerinin günün tarihi ve sonrasına parametreye bağlı olarak girilebilmesi (Kuruluş programı/Genel parametreler),
  13. Sıfır fiyatlı ürünlerin satış faturalarından girişlerinin parametreye bağlı olarak engellenebilmesi (Kuruluş programı/Program akış parametreleri/Genel parametreler),
  14. Kullanıcı bazında ileri ve geriye yönelik evrak girişlerinin belirlenebilmesi, (Kuruluş programı Kullanıcı hak tanımlama (501300)),
  15. Kapalı faturalarda cari seçiminin zorunlu olması (Kuruluş programı/Program akış parametreleri/Cari parametreleri),
  16. Hizmet ve masraf kartlarının tiplerine göre ayrılması, sınıflandırılması ve gruplandırılması (Hizmet ve masraf yönetimi/ Grup tanıtım kartları menüsü),
  17. Teklif evraklarının onaylı olarak takip edilmesi,
  18. Hizmet ve stok siparişlerinin aynı evrak içinden düzenlenebilmesi (Kombine verilen ve alınan sipariş evrakları),
  19. Fiyat farkı faturalarının operasyon ekranından oluşturulması (Verilen sipariş-Gelen fatura kontrolü ile fiyat farkı faturası oluşturma operasyonu (28600) ve Satın alma şartı-Gelen fatura kontrolü ile fiyat farkı faturası oluşturma operasyonu (28700)),
  20. Hizmet ve masraf faturalarında ıskontonun ayrı hesaba entegre edilmesi,
  21. Birleştirilmiş mizanların küb formatında listelenmesi (Mizan kübü (80006)),
  22. İrsaliye evraklarında proje kodunun seçilmesi,
  23. Günlük hareketlerin küp ekranından izlenmesi (Hareket analiz kübü (46411)),
  24. Konsinye evraklarının alt yapısı tamamen yenilendi ve depolar arası sevk fişlerinin konsinye olarak düzenlenebilmesi (Depolar arası konsinye sevk fişi (12550)) sağlandı,
  25. Stok, hizmet ve masraf tanıtım kartlarına; ÖTV’de olduğu gibi ÖİV (Özel İletişim Vergisi) uygulama ve ÖİV tutar/oran alanlarının düzenlenebilmesi,
  26. Cari hesap teminat ekranında Sorumluluk merkezinin seçilmesi,
  27. Dahilde izleme belgesi için hatırlatma notunun oluşturulması,
  28. Tamir servis merkezi yönetimi eklenen menüler ve alanlarla yeniden yapılandırılmıştır. Ekip tanıtım kartı (822420), Arıza grupları tanıtım kartı, Arıza sınıfları tanıtım kartı, Takvim tanıtım kartı ve Takvimli vardiya takip formu, Servis iş emri kartı, Servis iş emri malzeme planlama fişi ve Servis iş emri rota planlama fişi, Servis iş emri formu tanımlama (822441), Bakım talep fişinden servis işemri oluşturma ve izleme (825500), Bakım kabul evrakları detaylı gözlem (828015) ve operasyon menüsünde sunulan ekranlar eklenen menüler arasındadır.
  29. İnsan kaynakları yönetimine Eğitim yönetimi (121560), Eğitim evrağı oluşturma (121561), Kriter tanımları (122000), Değerlendirme formu (122010), Ödül yönetimi (121610) Ceza yönetimi (121620) gibi birçok menü eklenmiştir.
  30. Raporlar istenirse, girilmiş parametrelerle yeniden alınabilecektir. Bu amaçla Kuruluş programının Program akış parametreleri (91400) Genel parametreler sayfasına 36-Rapor parametre tekrar tipi parametresi eklenmiştir.
  31. Sabit kıymetlerin hangi personele zimmetlendiğinin bilgisinin Sabit kıymet tanıtım kartı (041140) ekranının Zimmetlenen cari personel  alanından belirlenebilmesi. Bu düzenlemeye bağlı olarak da cari personelin seçildiği F10 ekranın Analiz başlıklı menüsüne personele zimmetli demirbaşın listelenebilmesi için “Zimmetindeki demirbaşlar” seçeneğini eklenmiştir. Bu seçeneğe cari personel F10 ekranında sağ klik ile açılan menüden de ulaşılabilir.
  32. İş emirlerinin onaylı olarak takip edilmesi.(Program akış parametreleri(91400)/üretim parametreleri 22- iş emri onay kontrolü, Kullanıcı hak tanımlama(501300)/Genel hak tanımlamaları ekranında 60- işemri onayı verebilir parametresi, işemri kartı ekranında Ctrl+Z (Onay tuşu), (2) onay iptali butonu eklenen detaylardır. )
  33. İzin talep yönetimi (112952) ve Avans talep operasyonları (113710) ekranlarında personel izin ve avans taleplerinin onaylanması ve reddedilmesinin isteğe bağlı olarak personele e-posta ile bildirilmesi
  34. Stok yönetiminin Stok tanıtım kartları menüsüne Stok alternatifleri yönetimi (11310) ekranı eklenmiştir. Bu amaçla stok tanıtım kartından eşdeğer tanımlamaları ekranı kaldırılmış olup, stok alternatiflerinin yönetim ekranından tanımlanması ve çok sayıda stok alternatifinin kayıt edilmesi sağlanmıştır.
  35. Satış yönetiminin Operasyon menüsüne Alınan sipariş-Kesilen fatura kontrolü ile fiyat farkı faturası oluşturma operasyonu(38019) ekranı eklenmiştir. Amaç, alınan sipariş evrakındaki stokların birim fiyatları ile bu siparişlere istinaden düzenlenen faturadaki birim fiyatların karşılaştırılıp faturadaki fiyatlar alınan sipariş evrakındaki fiyatlardan farklı ise ilgili fark tutarı için fatura düzenlenebilmesidir. Bu faturalar programın Sattığımız mallar ile ilgili gelen açık fiyat farkı ( iskonto ) faturası (64150)’dan izlenebilecektir.
  36. Muhasebe bürolarının mükellefler için hazırlamış oldukları e-beyannamelerin, e-beyanname sitesine girmeye gerek duymadan bilgisayara aktarılıp incelenebileceği, tahakkukların görüntülenebileceği, beyanname basımlarının gerçekleştirilebileceği bir uygulama olan E-Beyanname Yönetimi(86247), V14 serisi ile birlikte Muhasebe yönetimi menüsünde yerini almıştır.  Bu ekran aktarılacak beyannameler için bir çok kriterin baz alınabileceği şekilde yapılandırılmıştır.
  37. Bakım evrakından cihazların bakımına ilişkin gerçekleşen hareket detaylarına tek bir tuşla ulaşılabilecektir. Bu amaçla bakım evrakı üzerinde Alt+D tuşlarına basılarak ulaşılan ekrana
    • Bakım kabule git
    • İş emrine git
    • Bağlı fatura evrakına git
    • Iskonto+masraf+vergi
    butonları eklenmiştir. Dolayısıyla hangi detay görüntülenecek ise ilgili butona basılması yeterli bir işlem olacaktır. Aynı şekilde bakım faturasının detay ekranından da bakım evrakına geçişin sağlanacağı bakım evrakına git butonu eklenmiştir.
  38. Kuruluş programının Kullanıcı hak tanımlama (501300) ekranına Modül kullanım hakları başlıklı buton eklenmiştir.  Bu ekrandan istenilen kullanıcının hangi program modülünü kullanmakla yetkili olacağı modüllere karşılık gelen kutucukların evet - hayır şeklinde işaretlenmesi ile gerçekleştirilecektir. Kullanıcılara tanımlanan modülleri kullanma yetkileri de yine Kuruluş programına eklenen Kullanıcı Modül hakları tanımları listesi (99612) ekranından toplu olarak izlenebilecektir.
  39. Genel muhasebe/Mizan föyü (80002) ekranına Mali yıl kontrolü göz ardı edilsin parametresi eklenmiştir. Amacımız kullanıcılarımızın mizan föylerini listelerken çalışmış oldukları mali yıla bağımlı kalmayıp bu yıldan öncesine ait olan hareketlere de ekranlarında yer verebilmeleridir.
  40. Finans yönetiminin evraklar menüsünde Cari personele çek çıkış bordrosu (72411) ve Personele çek çıkış bordrosu (72412) evrakları eklenmiştir. Böylece personele yapılabilecek ödemeler çek karşılığında da gerçekleştirilebilecektir. Bunun yanı sıra Kuruluş programının Akış parametreleri/Ödeme emri parametreleri sayfasına da 24-Değerli kağıt hareketlerinin işleneceği cari personel grubu parametresi eklenmiştir.
  41. Stok yönetiminin Stok depo detay tanıtım kartı (11900) ekranının Pozisyon bayrakları sayfasına Eksiye düşme kontrolünde göz ardı edilsin parametresi eklenmiştir. Amaç seçilen stokun seçilen depoda eksiye düşmesi ile ilgili çıkış kontrolü var ise bu kontrolün göz ardı edilmesi yani eksiye düşmesi durumunda dikkate alınmamasıdır. Stokların çıkışları ile ilgili bu kontrol Kuruluş programının Akış parametreleri/stok parametreleri sayfasında yer alan Eksiye düşüren stok hareketinde parametresinin uyar ve işlemi durdur olarak seçilmesi durumunda gerçekleşmektedir.
  42. Cari hesap tanıtım kartı (41110) ekranına "evrak formları" başlıklı buton eklenmiştir. Bu buton ile amacımız, cariler için özel olarak tanımlanmış evrak form dosyaları var ise bu dosyaları her bir cari için kart ekranından seçmek, dolayısıyla evrak döküm aşamasında otomatik olarak seçilen form dosyasındaki bilgilerin baz alınmasını sağlamaktır. Yani cari hesap bazında tanımlanan form tasarımlarının cariye bağlanabilmesini sağlamaktır. İlgili buton tıklandığında, sipariş, irsaliye, fatura, çek ve senet için eski ve yeni form tasarımında kullanılacak dosyaların belirleneceği ekranla karşılaşılacaktır. Bu ekrandan F10 tuşu yardımıyla her bir evrak için dosya seçimi yapılarak işlem tamamlanır. Özel dosya seçimi yapılmamış cariler için varsayılan olarak programlarımızda isimlendirilen dosyalar kullanılacaktır. Örneğin sipariş formu için. SIPARIS.FRM, irsaliye için IRSALIYE.FRM dosyasında tanımlanan bilgiler baz alınacaktır.
  43. Excel ve text dosyaları halinde hazırlanmış hesap özetlerinden muhasebe fişlerinin oluşturulabilmesi sağlanmıştır. Bu amaçla programlarımızın muhasebe yönetimine
  • Banka işlem kodları tanımları (089965)
  • Banka hesap özetinden fiş oluşturma (081015)
  • Muhasebe fişleri içerisinde kullanılmak üzere Alt+H (Banka hesap özeti aktarma)
yardım tuşumuz eklenmiştir.

Banka işlem kodları tanımları (089965)
ekranı ile amaç; bankalardan gelen özet dosyadaki hareketlerin hızlı bir şekilde aktarılabilmesini sağlayacak tanımlamaları yapmak, dolayısıyla Banka hesap özetinden fiş oluşturma (081015) ekranı için ön hazırlık olacak girişleri oluşturmaktır.

Banka hesap özetinden  fiş oluşturma (081015) ekranı veya muhasenbe fişi içerisinde Alt+H (Banka hesap özeti aktarma) tuşları kullanılarak da banka özet dosyasının aktarılmasını sağlayacak parametre girişleri yapılacaktır. Banka kodunun seçilmesi, dosya formatının seçilmesi (Excel, text), dosya adının girilmesi, hangi tarih aralığındaki hareketlerin dikkate alınacağının belirlenmesi, banka hareketlerine ait fişin hangi tarihle oluşacağının belirlenmesi, girilmesi gereken detaylardır. Bu ekran ve daha sonraki ekranlara ait girişler tamamlandıktan sonra muhasebe fişleri aynı hesap kodları tek satırda yazdırılarak oluşturulabileceği gibi borç/alacak olarak iki satır şeklinde de yazdırılarak oluşturulabilecektir.

Back to Top
rebellious View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rebellious Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ağustos 2009 at 10:28

Merhabalar

Bugra arkadaşın yazdığı patron menüsünü Maral arkadaşın yazdığı bir bakışta veritabanı butonunu bulamadım yerini bilen arkadaşlar varmı acaba

Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rebellious Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ağustos 2009 at 10:29
bir bakıştayı buldum arkadaşlar
Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ağustos 2009 at 23:36
Patron menüsü,  Series 9000 v14 de olsa gerek. Siz hangi seriye bakıyordunuz?
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rebellious Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ağustos 2009 at 10:57
enerjiye de baktım 9000 serisinede acaba patron menusunden kastı arkadaşın bu bir bakışta penceresimi
Back to Top
barin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote barin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Eylül 2009 at 08:48
evet aynen o pencere
Antalya Mikro Yazılımevi Satış ve Destek 247 22 82 - 244 74 30
Back to Top
dakini View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dakini Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aralık 2009 at 18:38
  1. 2 tür mevzuat barındırıyor (Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi) şeklinde değiştirip bu konuda daha duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum.Teşekkürler..
Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Aralık 2009 at 02:09
Aslında; Türkiye Mevzuatı ve Azerbaycan Mevzuat ı olacak doğrusu.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.752 seconds.