![]() |
Özel mahsup fişi |
Post Reply ![]() |
Author | |
LiderSMMM ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 15 Nisan 2010 Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 15 Nisan 2010 at 09:08 |
Merhaba Arkadaşlar. Yeni mikro kulanamaya başlayan bürolardanız.. Şimdi bir yardıma ihityacımız var. Yetkili arakdaşlar geldi ve mikro 14. ü büromuza kurdular. Ardından özel mahspu fişleri oluşturdu. ( KDV, Kira Vb. ) Ocak ayı evraklarını bitirdik ve özel mahsup fişi ile tahakakuk yaptık. Geçen hafta bir exe kuruldu yetkili arkadaşlar tarafından ( BA BS 8000 den 5000 e düşümü vb. güncellemeler için ). ve şu an özel mahsup fişlerimde " Ana Hesapta Bakiye var. İşlem Yapılamaz. " uyarısı veriyor. mizan ve fiş kontrollerinde ana hesaba direk bir kayıt atılmadığının tespitini yaptık. Bu sorunu nasıl çözerim ve özel mahsup fişlerimi nasıl kullanabilirim. Yardım ederseniz Sevinirim. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
kemalglt ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4712 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ana hesabın uzun dönem tarihler arasında föyüne bakmak gerek.
|
|
![]() |
|
kga70 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26 Ağustos 2005 Location: Bursa Status: Offline Points: 1119 |
Hangi ana hesap olduğunu bulmakla başlamalısınız. Sonrasında ya özel mahsupda da ana hesabı kullanmanız gerekir yada hesap planı altındaki "ana hs kendisine ait alt hs aktarma" ile ana hs kayıtlarını ana hs alt hesabına aktarmalısınız.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
LiderSMMM ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 15 Nisan 2010 Status: Offline Points: 2 |
Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Ancak Mikbüro ya 2 aylık veri girdik. Pek faturası olmayan firmalarda dahi aynı hatayı veriyor. Sistemsel bir hata başka bir açıklması yok. Vede son exe güncellemesini yaptıktan sonra ortaya çıktı. Daha iyi anlaşılması için hata ile ilgili örnek veriyorum. Tanımlamış olduğum Kira Özel mahsup Fişini çağırıyorum. devam ettiğimde ekrana hesap kalemleri ve elle giriş yapmış olduğum tutarlar gelmeli fakat yukarıda bahsettiğim "Ana grup bakiyesi var! Kayıt Edilemez! " uyarısı ekrana çıkıyor. ve devamında tanmımlamış olduğum hesap kalemleri dahi ekrana çıkmıyor. Bunun bir sistem tanımından veya biryerden ana grupbakiyesine izin vermem gerekebilir diye düşünüyorum. Görüşleriniz için teşekkürler. |
|
![]() |
|
herlequin ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 31 Ağustos 2010 Status: Offline Points: 1 |
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.. her ay sonunda yaptğımız mahsup kesme işlemi var.. bazı konularda tereddür yaşıyorum..örneğin,başka firmalara yaptğımız ödemelerin dekontları oluyo onların mahsubunu nasıl çekebilirim? ithlatat ihracat yapan bir firmayız gümrük vergisi tahsil alındı larının mahsuplarını nasıl çekebilirim,, bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olacam..programda yeniyim de...
|
|
Başlangıcım bitişimde saklıdır..
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |