Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Genel Tartışma Odaları > Nasıl Yaparım?
  New Posts New Posts RSS Feed - Özel mahsup fişi
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Özel mahsup fişi

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LiderSMMM Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Özel mahsup fişi
    Posted: 15 Nisan 2010 at 09:08
Merhaba Arkadaşlar. Yeni mikro kulanamaya başlayan bürolardanız.. Şimdi bir yardıma ihityacımız var. Yetkili arakdaşlar geldi ve mikro 14. ü büromuza kurdular. Ardından özel mahspu fişleri oluşturdu. ( KDV, Kira Vb. ) Ocak ayı evraklarını bitirdik ve özel mahsup fişi ile tahakakuk yaptık. Geçen hafta bir exe kuruldu yetkili arkadaşlar tarafından ( BA BS 8000 den 5000 e düşümü vb. güncellemeler için ). ve şu an özel mahsup fişlerimde " Ana Hesapta Bakiye var. İşlem Yapılamaz. " uyarısı veriyor. mizan ve fiş kontrollerinde ana hesaba direk bir kayıt atılmadığının tespitini yaptık. Bu sorunu nasıl çözerim ve özel mahsup fişlerimi nasıl kullanabilirim. Yardım ederseniz Sevinirim. Teşekkürler.
Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Nisan 2010 at 14:40
Ana hesabın uzun dönem tarihler arasında föyüne bakmak gerek.
Back to Top
kga70 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kga70 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Nisan 2010 at 14:52
Hangi ana hesap olduğunu bulmakla başlamalısınız. Sonrasında ya özel mahsupda da ana hesabı kullanmanız gerekir yada hesap planı altındaki "ana hs kendisine ait alt hs aktarma" ile ana hs kayıtlarını ana hs alt hesabına aktarmalısınız.
Back to Top
LiderSMMM View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LiderSMMM Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Nisan 2010 at 16:11

Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Ancak Mikbüro ya 2 aylık veri girdik. Pek faturası olmayan firmalarda dahi aynı hatayı veriyor. Sistemsel bir hata başka bir açıklması yok. Vede son exe güncellemesini yaptıktan sonra ortaya çıktı.  Daha iyi anlaşılması için hata ile ilgili örnek veriyorum. Tanımlamış olduğum Kira Özel mahsup Fişini çağırıyorum. devam ettiğimde ekrana hesap kalemleri ve elle giriş yapmış olduğum tutarlar gelmeli fakat yukarıda bahsettiğim  "Ana grup bakiyesi var! Kayıt Edilemez! " uyarısı ekrana çıkıyor. ve devamında tanmımlamış olduğum hesap kalemleri dahi ekrana çıkmıyor. Bunun bir sistem tanımından veya biryerden ana grupbakiyesine izin vermem gerekebilir diye düşünüyorum. Görüşleriniz için teşekkürler.  

Back to Top
herlequin View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote herlequin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Ağustos 2010 at 09:06
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.. her ay sonunda yaptğımız mahsup kesme işlemi var.. bazı konularda tereddür yaşıyorum..örneğin,başka firmalara yaptğımız ödemelerin dekontları oluyo onların mahsubunu nasıl çekebilirim? ithlatat ihracat yapan bir firmayız gümrük vergisi tahsil alındı larının mahsuplarını nasıl çekebilirim,, bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olacam..programda yeniyim de...

Başlangıcım bitişimde saklıdır..
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.813 seconds.