![]() |
Muhasebe fişinde kur farkı oluşturma |
Post Reply ![]() |
Author | |
nuran-ekiz ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 06 Mayıs 2010 Status: Offline Points: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 10 Mayıs 2010 at 19:30 |
Miknom V12 , muhasebe fişinde yardım seçeneklerinde kur farkı oluştur ( ctrl+K) modülü var. Fakat ilgili banka hesaplarını seçmeme ve kurfarkı borç alacak hesaplarını da belirtmeme rağmen karşıma veri getirmiyor. Nerde yanlış yapıyorum?
Ayrıca, muhasebe fişinde manuel olarak kur farkı hesabını işlemek istediğimde kuru (0)'lamak istiyorum , çünkü usd tarafında borç yada alacakta rakam gelmemesi için.Fakat bunada izin vermiyor. yada kuru 1.000.000.0000.0000 gibi bol sıfırlı bir rakam alıyorum
![]() Nasıl kur farkı işerrim ?
Ticari modülden bunu yapmak mümkün değil anladım ama ya muhasebeden ?
Mutlaka bir çözümü olmalı.
Yardım lütfen.......
|
|
![]() |
|
kemalglt ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4712 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hesapların döviz cinsi TL den farklı mı?
|
|
![]() |
|
nuran-ekiz ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 06 Mayıs 2010 Status: Offline Points: 8 |
Evet USD banka hesapları için USD |
|
![]() |
|
kemalglt ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4712 |
Heapların döviz cinsi tanımları varsa, günlük kurlarda girilmişse işlem yapar.
|
|
![]() |
|
USD BANKA HESABININ, tek düzen hesap planında muhasebe hesap tanıtım kartında orjinal döviz kısmı TL, SORUN BU OLABİLİR Mİ?
ben bankayı ticariden tanımlamış ve muhasebe entegrasyon kodunu belitmişti. Ticaride döviz usd, fakat muhasebe hesap tanıtım kartında tl . bu bir uyumsuzluk mu?
eğer öyle ise hareket görmüş kartın döviz cinsi değiştirilemez diyor. ne yapacağım ? yeni entegraasyon kodu yazıp her kaydı tek tek baştan kayıt mı yapıcam?
|
|
![]() |
|
yanıtınızı acilen bekliyorum Kemal bey, 2 haftamı aldı bu iş, dediğim gibi yeni entegrasyon kodu ile çözülecekse yapılacak çok iş var demek |
|
![]() |
|
Hesap planı/Hesap hareketleri aktarma menüsünden;
dövizli yeni kodu açıp eski muhasebe hesabını yeniye aktarım yapabilirsiniz. Ön muhasebeden banka muhasebe kodunu değiştirmeyi unutmayın.
|
|
![]() |
|
miknon (kısıtlı versiyon) olması nedeni ile kod aktarım sistemi yok, yada ben bilmiyorum, benim paketimde bu özellik var ise yardımcı olabilirmisiniz?
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
![]() |
|
![]() |
|
Evet ya, olmayabilir, ben de emin değilim;
Hesap planı/Hesap hareketleri aktarma menüsü yoksa yok demek ki, üzgünüm.
|
|
![]() |
|
bilge.deniz ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25 Eylül 2007 Location: Turkey Status: Offline Points: 64 |
Halley programında 043330 kur farkı virman dekontunu kullanarak yapıyorum bahsettiğiniz işlemi.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |