Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Firma tanıtım kartı oluşturma
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Firma tanıtım kartı oluşturma

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sekannn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Firma tanıtım kartı oluşturma
    Posted: 08 Şubat 2011 at 13:19
Selamlar

Mikro V8 den V14'e geçiş yaptım. İlk defa kullanıyorum. Firma kartlarını oluşturmaya başladım. Ancak hesap planını girdiğim anda diğer firmalardada hesap kodları değişiyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim. İlginize Teşekkürler

Back to Top
daktan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote daktan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Şubat 2011 at 00:12
Özür diliyorum.. Ben soruyu anlamadım gerçekten.
Lütfen daha detaylı yazabilir misiniz?
Hangi hesap planını nereye giriyorsunuz ve hangi hesap kodları değişiyor?
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul
Back to Top
sekannn View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sekannn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Şubat 2011 at 09:14
Merhabalar

Bir tane firma oluşturup muhasebe hesap planını açtım. Diğer firmaları açtıktan sonra ilk firmada yapmış olduğum hesap planını daha sonra açtığım firmalara aktardım. Daha sonra açtığım örneğin 320 altında açtığım hesaplar diğer firmalardada açılmaya başladı. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Teşekkürler
Back to Top
ahmethakankaya View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ahmethakankaya Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Şubat 2011 at 10:33
merhaba, tek veritabanında birden fazla firma tanıtıyorsunuz. 12-14 versiyonlarında bu şekilde firmalar oluşturulabiliyor. hesap planı ortaktır, personel penceresinden f10 yaptığınızda tüm firmalardaki personelleri görebilirsiniz, entegrasyon kullanıyorsanız gelir ve gider kartları, stok kartları ortak olarak kullanılabilmektedir. bu şekilde kullanmak eski alışkanlıklarınızdan dolayı garip gelsede kullandıkça çok pratik olmaktadır. dikkat etmeniz gereken tek konu hesap planını açarken tüm firmaları düşünerek açınız.
örnek;
xxx firmanızın %8 lik satışları var, 391.01.001 %8 KDV hesabı olarak değilde
391.01.001 %1 KDV
391.01.002 %8 KDV
391.01.003 %18 KDV
391.01.004 İlave Edilecek KDV
şeklinde tanımlama yapınızki tüm firmalarda rahatlıkla kullanabilesiniz.
bir firmada hesap planını tanımlayınca diğer firmalar aktarmanız gerekmiyor, otomatik olarak tüm firmalar kullanabiliyor.

*eski usül devam etmek isterseniz her firmanın veritabanını farklı olarak tanımlayabilirsiniz.
Adı güzel kendi güzel Muhammed (Aleyhisselam)
Back to Top
ahmethakankaya View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ahmethakankaya Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Şubat 2011 at 10:35
ayrıca madem yeni geçiş yaptınız bayinizden mutlaka destek alınız
saygılar
Adı güzel kendi güzel Muhammed (Aleyhisselam)
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.703 seconds.