![]() |
Firma tanıtım kartı oluşturma |
Post Reply ![]() |
Author | |
sekannn ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 08 Şubat 2011 Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 08 Şubat 2011 at 13:19 |
Selamlar
Mikro V8 den V14'e geçiş yaptım. İlk defa kullanıyorum. Firma kartlarını oluşturmaya başladım. Ancak hesap planını girdiğim anda diğer firmalardada hesap kodları değişiyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim. İlginize Teşekkürler
|
|
![]() |
|
daktan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Özür diliyorum.. Ben soruyu anlamadım gerçekten.
Lütfen daha detaylı yazabilir misiniz? Hangi hesap planını nereye giriyorsunuz ve hangi hesap kodları değişiyor?
|
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
sekannn ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 08 Şubat 2011 Status: Offline Points: 2 |
Merhabalar
Bir tane firma oluşturup muhasebe hesap planını açtım. Diğer firmaları açtıktan sonra ilk firmada yapmış olduğum hesap planını daha sonra açtığım firmalara aktardım. Daha sonra açtığım örneğin 320 altında açtığım hesaplar diğer firmalardada açılmaya başladı. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
ahmethakankaya ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18 Şubat 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 222 |
merhaba, tek veritabanında birden fazla firma tanıtıyorsunuz. 12-14 versiyonlarında bu şekilde firmalar oluşturulabiliyor. hesap planı ortaktır, personel penceresinden f10 yaptığınızda tüm firmalardaki personelleri görebilirsiniz, entegrasyon kullanıyorsanız gelir ve gider kartları, stok kartları ortak olarak kullanılabilmektedir. bu şekilde kullanmak eski alışkanlıklarınızdan dolayı garip gelsede kullandıkça çok pratik olmaktadır. dikkat etmeniz gereken tek konu hesap planını açarken tüm firmaları düşünerek açınız.
örnek;
xxx firmanızın %8 lik satışları var, 391.01.001 %8 KDV hesabı olarak değilde
391.01.001 %1 KDV
391.01.002 %8 KDV
391.01.003 %18 KDV
391.01.004 İlave Edilecek KDV
şeklinde tanımlama yapınızki tüm firmalarda rahatlıkla kullanabilesiniz.
bir firmada hesap planını tanımlayınca diğer firmalar aktarmanız gerekmiyor, otomatik olarak tüm firmalar kullanabiliyor.
*eski usül devam etmek isterseniz her firmanın veritabanını farklı olarak tanımlayabilirsiniz.
|
|
Adı güzel kendi güzel Muhammed (Aleyhisselam)
|
|
![]() |
|
ahmethakankaya ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18 Şubat 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 222 |
ayrıca madem yeni geçiş yaptınız bayinizden mutlaka destek alınız
saygılar
|
|
Adı güzel kendi güzel Muhammed (Aleyhisselam)
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |