![]() |
Aynı veri tabanında farklı 2 firma mı ? |
Post Reply ![]() |
Author | |
cggirl ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 19 Nisan 2010 Location: antalya Status: Offline Points: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 26 Nisan 2011 at 17:31 |
merhaba,
bu soru size komik gelebilir ama acemiyim. büro-işletme v14 programını kullanıyorum. bugüne kadar tek firma için kayıt yapıyordum. fakat şimdi 2.bir firma kaydı açmam gerekti. v14 te aynı veritabanında birden fazla firma için kayıt tutabiliyorum ama merak ettiğim bunları nasıl ayrıştıracağım. kayıt yapmadan önce firma seçiyorum ama rapor, ekstre vs lerde bu iki firmayı nasıl ayrıştıracağım. 2 firma da aynı stok kodlarını kullanacak, aslında birçok şey aynı. sağlıklı olan hangisi; ayrı veritabanı açmam mı? yoksa aynı veritabanında 2 firmayı da çalıştırmam mı? beklentim 2 firmamın bağımsız görünmesi, maliyetlerin kolayca ayrıştırılması...
|
|
![]() |
|
Adda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12 Nisan 2011 Status: Offline Points: 628 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İki firmayı Aynı veri tabanı üzerinde açarsanız daha sağlıklı olur Hem fazla Stok kartı ve cari kart açmamış olursunuz Aynı veritabanı üzerinde Çünkü İki farklı firma ayrı veritabınında olursa birlikte almış olduklara aynı ürünler varsa hem orda açacaksın hem diğer yerde açacaksınız Veritabanında farkı burda çıkıyor
|
|
![]() |
|
cggirl ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 19 Nisan 2010 Location: antalya Status: Offline Points: 46 |
öncelikle ilginiz ve paylaşımınız için teşekkür ederim.
yeni açtığım firmaya giriş yaptığımda, eski firmanın faturalarını vs. tüm girişleri görüyorum. peki bu durumda nasıl ayrıştıracağım? kafamdaki soru işareti bu aslında...
|
|
![]() |
|
Adda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12 Nisan 2011 Status: Offline Points: 628 |
Ayrıca Bu soru komik bir soru değil Çoğu mikro kullanıcıları bunu bilmez:))
Her raporlarda firma numaraları vardır Rapor alırken firma numaralırından alabilirsiniz
Örneğin A firması ile B firmasının x carinin raporunu alacaksınız İki firmayı birden seçerek x carisini alabilirsiniz ayrıca Ayrı ayrı yaparakta alabilirsiniz Tüm raporlarda Bu vardır.
|
|
![]() |
|
tekrar teşekkür ederim
"Örneğin A firması ile B firmasının x carinin raporunu alacaksınız İki firmayı birden seçerek x carisini alabilirsiniz ayrıca Ayrı ayrı yaparak da alabilirsiniz Tüm raporlarda Bu vardır." demişiniz. çok faydalı görünüyor. fakat raporlarda sözünü ettiğiniz firma numaralarını bulamadım. biraz kurcalıyım |
|
![]() |
|
daktan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 342 |
http://www.mye.com.tr/forum/forum_posts.asp?TID=16667&KW=&PID=77111#77111
Yukarıdaki linki bir inceleyin. Aynı veri tabanında çalışan firmalar grup firmaları olursa iyi olur. Ama farklı konularda çalışan firmalarsa aynı veri tabanına kurmayın. Bu özellik çok iyi kurgulanmış. |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
Farklı konularda çalışanlar olsun farketmezki Hepsinin ayrışımı programda mevcut Neden iki iş birden yapsınki O veritabanından çıkıp başka veritabanına girsin Zaman alır bu işlem.... farklı konularda çalışılsa bile standar bilgiler var en azında o bilgileri çift girmez Gelelim Arkadaşın Sorusuna 045956,045480,044912,044117,044118 Bakiye durum raporu Firma firma seçebilirsiniz Daha buna benzer bir sürü örnek var Ayrıcı mikrokurda kuruluş /sistem stok ve sipariş parametrelerinden depo tanıtım kartından her bir firma için depo tanımlarsın Stok raporlamalarında Depo bazlı alırsanız Hangi firmaya ait olduğunu görürsünüz. Stok larınızın hangi depo ve firmadan çıktığını geldiğini görürsünüz: Yapacağınız işlem Veritabanından giriş yaptınız Altında firmayı seçersiniz işlemleri yaparsınız Başka firma acil rapor istiyor hemen Firmanın olduğu yerde Ok işareti var diğer firmaya geçersiniz Artık tüm raporlar diğer firmaya ait olur fazla bir zamanda almadı:)) Vs.Vs. Dahada birsürü örnek var Yardımcı olunur? |
|
![]() |
|
çooooook teşekkür ederim...
"yardımcı olunur?" kısmını soru sorabilirim olarak algıladım ona göre Faruk Bey :-) mikro da diyor ki, "aynı veri tabanını kullanarak birden fazla firma ile aynı anda hem daha hızlı, hem kesintisiz hem de kaliteli olarak işlem yapabilmeniz mümkün olabilmektedir."
aynı veri tabanında firmayı açtım... hayırlısı olsun :-)
|
|
![]() |
|
Çok iyi vatan millete hayırlı uğurlu olsun Veritabanın:))
|
|
![]() |
|
daktan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 342 |
Selamlar,
Faaliyet konuları birbirinden farklı firmaların mizanda işlettikleri hesaplarda farklı olabilir. En azından kodlama ve hesap isimleri farklı olabilir. Ayrıca aynı müşteri kartlarını kullanmayan aynı stokları aynı masrafları kullanmayan firmalar için bu kartları listelemek kodlamak doğru gelmiyor bana. Düşünsenize genel mizan alıyorsunuz ve hesap planında kullanılmayan bir dolu hesap listeleniyor. Veya cari kartlara ve stoklara dayalı bir rapor alıyorsunuz ve bir yığın filitreleme yapmak gerekiyor. Ama muhasebe planlarını belli bir standartta kullanan grup firmaları aynı anda aynı stokları ve masraf,hizmet tanımalarını kullanıyorlarsa bu firmaları aynı veri tabanı altında açmak kaçınılmaz olur. |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
Sayın Daktan Düşünsenize Genel mizan alıyorsunuz hepas planında kullanılmayan dolu hesap listeleniyor Genel Mizan alırken yukarıda firmayı seçersiniz Sadece O firmanın mizanını verir.Bilmiyorum Hiç genel mizan aldınızmı Burda Sadece firmayı seçerseniz Sadece o firmanın mizanını verir Filitrelemeyede gerek yok:)) Ben Herzaman Firmaların Aynı veritabanında çalışma taraftarıyım. Bana Biriside desin aynı veritabanında 3-4 firmanın veya daha fazla firmanın zararlı olduğunu ve zararlarını söylesin ben istediğiniz açıklarım ve zararlarını nasıl yararlı hale getirileceğini açıklayım. Ben Burdayım
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |