Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Cari hareket föyü
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Cari hareket föyü

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote selimsa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Cari hareket föyü
    Posted: 17 Mayıs 2011 at 16:08
cari analiz kartı içerisindeki hareket föyüne girdiğimizde karşımıza gelen müşteri alış satış faturaları dekont tahs. vs. ler dışında acaba satış faturaları alış faturaları karşılarındaki kolonda o faturalarda uygulanan iskonto kdv gibi bilgileri fatura içine girmeden görebilirmiyiz. bi sorgu falan varmı bunla ilgili..
Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Mayıs 2011 at 17:04
bunun için fatura listesini 067110, 067210 kullanabilirsiniz. yada o menüler altındaki diğer listelerde olabilir.  süzme seçeneğini kullanarak belirli carileride süzebilirsiniz.
Back to Top
selimsa View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote selimsa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Mayıs 2011 at 15:00
cari analiz kartı içerisinden görmeliyim...

Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Mayıs 2011 at 15:17
Analiz kartı içerisinde yok. Onlar ayrı bir menü olarak sol tarafta. Her faturanın istediğiniz şekilde detayını veriyor. Yapmanız gereken bu rapoarları aldıktan sonra cari secimi yapmanızdır. o cariye ait tüm faturalar gelecektir.
Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mayıs 2011 at 16:32
Originally posted by selimsa selimsa wrote:

cari analiz kartı içerisinden görmeliyim...

Statik olarak göremezsiniz  from dbo.fn_CariFoy yapısını değiştirerek yapabilirsiniz Çok zor bir durum var.Eğer isterseniz raporlama esnasında getirte bilirim.
Back to Top
leeryanamylee1 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote leeryanamylee1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Mayıs 2011 at 13:11
dbo.fn_CariFoy fonk. bilgileri dbo.fn_HamCariFoy fonk. alır yani hamcariföyü değiştirmen gerekir öncelikle
Back to Top
stok_choose View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote stok_choose Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Mayıs 2011 at 15:09
Aynı föy içerisinden banka, kasa, masraf gibi kartların föyleri çekildiğinden değiştirmek pek mantıklı değil. Çok iyi SQL bilen birisinin değiştirmesi gerekir.
Back to Top
cozumbilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cozumbilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Mayıs 2011 at 09:44
evet çok zor oluyor iskonto ekledim ben union all yapısı kullanıldığı için tüm select lere eklemek gerekiyor eklediklerinide cari_foy içerisine tekrar tanıtman gerekiyor.

ya yerinde destek almanız lazım veya sizin ham_carifoy ve cari_foy sorguları üzerinden hareket edilmesi lazım.
Sinan Mehmet BUDAK - Çözüm Bilgisayar - GAZİANTEP
Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Haziran 2011 at 17:31
Originally posted by cozumbilgisayar cozumbilgisayar wrote:

evet çok zor oluyor iskonto ekledim ben union all yapısı kullanıldığı için tüm select lere eklemek gerekiyor eklediklerinide cari_foy içerisine tekrar tanıtman gerekiyor.

ya yerinde destek almanız lazım veya sizin ham_carifoy ve cari_foy sorguları üzerinden hareket edilmesi lazım.
Evet çözüm bilgisayar siz gene iskontoyu eklemişsiniz ben kdv yi ekleyene kadar 3 kiz mikroyu çökerttim. Genede olmadı cari_föyü değiştiriyorum kabul etmiyor ham_cariföyde uyguluyorum cari_föye yönlendiriyor Yani işin özü ne yaptıysam olmadı.)) üç hakkımı kullandım. dahada kullanmıyacam:)) Olmuyorsa zorlamanın bir alemi yok.
Back to Top
ILKAY CINAR View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ILKAY CINAR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Haziran 2011 at 15:46
Originally posted by Adda Adda wrote:

Originally posted by cozumbilgisayar cozumbilgisayar wrote:

Evet çözüm bilgisayar siz gene iskontoyu eklemişsiniz ben kdv yi ekleyene kadar 3 kiz mikroyu çökerttim. Genede olmadı cari_föyü değiştiriyorum kabul etmiyor ham_cariföyde uyguluyorum cari_föye yönlendiriyor Yani işin özü ne yaptıysam olmadı.)) üç hakkımı kullandım. dahada kullanmıyacam:)) Olmuyorsa zorlamanın bir alemi yok.

Merhaba,

Maalesef boşuna uğraşmışsınız. Çünkü cari hareket föyü evrakları group by yaparak karşınıza getirir. Yani 5 satırlık bir evrağı cari hareket föyünde 1 satır olarak görürsünüz. Her bir satırın iskonto yüzdesi ve kdv oranıda farklı olabilir. Bu durumda cari hareket föyüne ya ortalamalarını ya da toplamlarını getirebilirsiniz ki buda hiç bir işe yaramaz. 

Bunun yerine programda bulunan Cari hesap stok hareket föyü(041411) nolu menüyü kullanmanızı tavsiye ederim. İskonto yüzdeleri vs .gibi bilgiler zaten bu föyde mevcuttur. Sorgusuna da müdahale edilmesine gerek kalmaz.

İyi çalışmalar.
Mikro Yazılımevi A.Ş

Eğitim Destek Müdürü      
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 1.008 seconds.