Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Yeniliklerin sancısı
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Yeniliklerin sancısı

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Yeniliklerin sancısı
    Posted: 06 Haziran 2011 at 18:30
Merhaba; 12'den 14'e öyle de böyle de geçtim. Güncelleme sorunlarını deneye yanıla çözdüm. Şimdiki derdim personel. Aktarımda rapor tanımları gittiği için yeniden tanımladım. Şimdi sistemden SGK işe giriş -çıkış-prim verme işini yapamıyorum. Her gün başka bir sorun çıkıyor. Hayırlısıyla şu ayı atlatırsak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bir de sicil kayıtlarında meslek kodunu kaydedebiliyor muyuz?
Back to Top
medusa3413 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Haziran 2011 at 18:35
bu sorunu da hallettim. Aktarım sırasında 4 rakamdan oluşan e-bildirge şifresini 8'e çıkarmış. Tebrik ediyorum programı, istesek olmaz :)
Meslek kodunu yazıp yazamayacağımı hala bulamadım :)

Back to Top
muku View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote muku Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Haziran 2011 at 10:33
Güncellemeler ve versiyon yükseltme işlemleri işte bu yüzden pek iyi değil...
Herşey yetersiz kalıyor ....
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Haziran 2011 at 13:38
bugünkü sıkıntımız bordro. AGİ ve GV 'nin toplamlarının alınmamasına sinir olurken 14'te işsizlik sigortasının da toplamı alınmıyor. Var mı tıklayacağım bir yer??
Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Haziran 2011 at 13:41
İşsizlik sigortasına nereden bakıyorsunuz ve toplamı nerede görmek istiyorsunuz.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Haziran 2011 at 13:45
bordroda işsizlik işçi ve işveren payı var. 1'den fazla işçi olduğunda diğerleriyle altta toplamının olması lazım. 12'de vardı ama 14'te toplam almamış. Bir de AGİ ve AGİ öncesi GV'nin toplamını alma imkanı var mı?
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Haziran 2011 at 13:48
yeni tip bordro formu kullanıyorsanız (ki onu tavsiye ederim) yukarıda solda simgeler arasında dip toplam diye bir bölüm var onu işaretleyip toplam alacağınız sutunun altında beliren alana sağ tıklayarak toplam al diyebilirsiniz.
Back to Top
cozumbilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cozumbilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Haziran 2011 at 11:16
kardeş yeni tip çok yavaş alıyor belki benim yapmış olduğum tasarımla ilgilidir elinde sağlam ve hızlı çalışan yani tip bir bordro var ise göndermen mümkünmü?
Sinan Mehmet BUDAK - Çözüm Bilgisayar - GAZİANTEP
Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Haziran 2011 at 14:37

Sayın Medusa3413 Bu söylediklerinin toplamını veriyor v14 de

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Haziran 2011 at 23:01
Yok yavaş alıyor derken yeni tip raporu DOT matrix yazıcıda dökünce dot matriksten dolayı yavaş döker. yeni tip formu DOS modunda yazdırdiye işaretleyip yazdırırsan hem daha daha hızlı hemde daha okunaklı döküm alırsın.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Haziran 2011 at 18:38
yeni tip rapor hakkında acil bilgi. Ben 12'deki gibi bordro zarf dökümleri- ödeme bordrosuna giriyorum. Sevgili Adda benim 14'üm neden toplamıyor? yoksa benim mikrom 14 görünümlü 0,14 mü? Ayrıca dün işçi giriş-çıkış yapabilirken bugün neden yapamıyorum? Neden 122den 14'e geçerken e-bildirge şifrelerim ikiyle çarpık şekilde? Neden?Neden?
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Haziran 2011 at 18:47

Sabrediyorum ama nereye kadar? Mikro Kur'a da giremiyorum.

Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Haziran 2011 at 18:57
Originally posted by medusa3413 medusa3413 wrote:

Sabrediyorum ama nereye kadar? Mikro Kur'a da giremiyorum.

nediyor medusa3413 giremiyorum derken birşey der
Ben buraya; niye geldim,!! niçin geldim,!! nasıl geldim,!! işte gördünüz çıktım geldim.Ben buraya geldimde Gelmedimmi dedim. Bunlar birtakım uydurma laflar
Cevap çözümlerinde muhakkak dönüş yapınız
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Haziran 2011 at 19:05
ABORT / RETRY DİYOR. YANİ BENİ KAFADAN ATIYOR.
Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Haziran 2011 at 19:07

ABORT / RETRY DİYOR. YANİ BENİ KAFADAN ATIYOR.
hmm Ağ bağlantıların da sorun vardır. Mikro kura giremezsen Mikroyada giremezsin Ağ bağlantılarını kontrol et eğer mikroya giripte Mikrokura giremiyorsan iş tanımlamalardan olabilir srv ile gir
Ben buraya; niye geldim,!! niçin geldim,!! nasıl geldim,!! işte gördünüz çıktım geldim.Ben buraya geldimde Gelmedimmi dedim. Bunlar birtakım uydurma laflar
Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Haziran 2011 at 20:11

yeni tip rapor hakkında acil bilgi. Ben 12'deki gibi bordro zarf dökümleri- ödeme bordrosuna giriyorum. Sevgili Adda benim 14'üm neden toplamıyor? yoksa benim mikrom 14 görünümlü 0,14 mü? Ayrıca dün işçi giriş-çıkış yapabilirken bugün neden yapamıyorum? Neden 122den 14'e geçerken e-bildirge şifrelerim ikiyle çarpık şekilde? Neden?Neden?
 Gelir vergisi ve AGİ oranlarını yazdınız mı acaba o yüzden toplam alınamıyor olabilir
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Haziran 2011 at 10:54
12'deyken aGi öncesi GV ve AGİ'nin sayfa sonu toplamını almıyordu. Şimdi bunlara ilaveten işsizliklerin de toplamını almıyor. Şifre meselesi ise : 12'de tanımladığım e-bildirge şifreleri 4 rakamsa 8 rakam olmuş, 8 ise 16. Kendiliğinden mitoz bölünmeye uğramış. Sebebi ne olabilir? Aktarımda hata mı oldu? Başka nerelerde hata olmuş olabilir? Ben bir de bunu düşüneceksem neden o kadar para ödedim? 12 'den devam eder, güncellemeleri de boş verirdim.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Haziran 2011 at 11:03
Ayrıca şu yeni tip bordronun ne olduğunu hala bilmiyorum.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote medusa3413 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Haziran 2011 at 11:31
Sayın Mikro yetkilileri; Mikro Bayiilerine neden en azından bir tane SM ya da SMMM çalıştırma zorunluluğu getirmiyorsunuz? Bayileriniz bilgisayar donanım ya da yazılım konusunda uzman olabilir (ki bir çoğunun haberi yok). Ama bizim için önemli olan programı anlayacak biri. Ben adama soruyorum adam bana bakıyor , haklı çünkü muhasebeyle alakası yok, kendi bilmiyorki bana yardımcı olsun. Programı aldığımızda bir yıllık yardımınız var deyip, şu şuradan açılıyor, şu şöyle entegre oluyor deyip gidiyorlar. Zaten başka birşey yapamazlar, o da bilmedikleri için. Bir sorun olunca bayiinizle görüşün deniliyor, bayii ben bilmiyorum mikro'yu ara diyor. İsteğim ricam vs vs vs bayiilik vermeden önce bazı şarlar konulmalı. Donanım ve programı bilen anlayan bir değil birden fazla kişi ve en az bir SMMM. Biz de derdimizi anlattığımızda suratımıza bakan biri değil hemen algılayıp cevap veren birini görmek istiyoruz.
Back to Top
ONURAYTAC View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ONURAYTAC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Haziran 2011 at 20:39
Mikro bayilerine birde sm veya smmm zorumlulugu gelirse super olur.:)
Bu soylediğiniz konu gerçekten önemli fakat maliyet acısından biraz zor olusacak bir yapı,

Öncelikle mikro bir ticari paket fakat,bu ticari pkaetin içersinde üretimden insan kaynaklarına kadar bir çok modul var,bu bolumlerin iyi uygulanabilmesi için,oncelikle ilgili modullerin kurulum,eğitim ve uygulamasını verebilecek kişilerin ilgili alanlardada bilgi sahibi olması gerekli,Programı bilmek yeterli olmuyor;

Daha geniş bir yelpazeden bakacak olursak,aslında birçok erp projesinde oldugu gibi,her modul için profesyonelleşmiş eitimciler sart;Bunu sağlayacak bay sayısı ise çok az;

Çünkü paket fiyatları standard seri için belli seviyelerde 9000 serisi içinde belli seviyelerde;
Firmalar karlılıklarını koruyabilmeleri acısından bir kişi ile her işi çözme noktasına ilerlemekte ve bunun sonucunda ise;bahsettiğiniz durum veya elemanların işlere yetişemesi durumları olusmaktadır.

Bunun sebeblerini vs..vs.yazmaya devam edebiliriz.Ama her modul için bir eğitimci ise şu an için yakın bir ihtimal gibi gozukmuyor.

Onur AYTAÇ

www.natyazilim.com

[email protected]
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.783 seconds.