![]() |
Sıfır değerini değiştirmek |
Post Reply ![]() |
Author | ||||||||||||||||||
Guests ![]() Misafir ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 20 Haziran 2011 at 12:30 |
|||||||||||||||||
Merhaba aşağıdaki kodla personel cinsiyetinin sorgusunu yapmak istiyorum ama cinsiyet yerine 0 veya 1 değerleri çıkıyor. sayısal değeri 0 sa erkek 1 ise kadın diye çıkmasını sağlayamadım yardımcı olurmusunuz. nasıl bir kod eklemeliyim yada nasıl yapmalıyım? teşekkürler select per_adi, per_nuf_cinsiyet From PERSONELLER |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
turgay_1983 ![]() Senior Member ![]() Joined: 15 Haziran 2009 Location: t.c Status: Offline Points: 195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||
üstat mikronun hazır kodu var onu vereyim size
|
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
|||||||||||||||||
ustad kodları yazdım sorgu dogru tamam fakat bu sefer de hiç bişey yazmıyor. Mikro da sorgu ekledigim yerde veri tipini ne yapmam gerekiyor
|
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
|||||||||||||||||
Tekrar merhaba ustadlar
Sql query de şu kodları yazdım fakat hala cinsiyetine 0 ve 1 olarak sayısal değer yazıyor düzeltemedim lütfen yardım ?? SELECT MikroDB_V14_02.dbo.PERSONELLER.per_adi as [adi], MikroDB_V14_02.dbo.PERSONELLER.per_nuf_cinsiyet as [CİNSİYET] FROM MikroDB_V14_02.dbo.PERSONELLER LEFT OUTER JOIN MikroDB_V14_02.dbo.mye_ImageData ON MikroDB_V14_02.dbo.mye_ImageData.TableID = MikroDB_V14_02.dbo.PERSONELLER.per_fileid AND MikroDB_V14_02.dbo.mye_ImageData.RecID_DBCno = MikroDB_V14_02.dbo.PERSONELLER.per_RECid_DBCno AND MikroDB_V14_02.dbo.mye_ImageData.RecID_RECno = MikroDB_V14_02.dbo.PERSONELLER.per_RECid_RECno
|
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
turgay_1983 ![]() Senior Member ![]() Joined: 15 Haziran 2009 Location: t.c Status: Offline Points: 195 |
|||||||||||||||||
hmm şimdi oldu sonuç eğer 0 ise ERKEK yazsın 1 İSE KIZ yazsın doğru mu anladım |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
|||||||||||||||||
Ustat Yarın yola çıkıyorum Eğer Doğru anladıysam kodu aşşağıdaki gibi düzeltirsin İyi çalışmalar sana
SELECT
CASE WHEN per_nuf_cinsiyet='0' THEN 'ERKEK' WHEN per_nuf_cinsiyet= '1' THEN 'KIZ' END AS [ CİNSİYET] FROM dbo.PERSONELLER LEFT OUTER JOIN dbo.mye_ImageData ON dbo.mye_ImageData.TableID = dbo.PERSONELLER.per_fileid AND dbo.mye_ImageData.RecID_DBCno = dbo.PERSONELLER.per_RECid_DBCno AND dbo.mye_ImageData.RecID_RECno = dbo.PERSONELLER.per_RECid_RECno |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
stok_choose ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01 Şubat 2006 Status: Offline Points: 1627 |
|||||||||||||||||
SELECT
CASE WHEN per_nuf_cinsiyet='0' THEN 'Erkek' WHEN per_nuf_cinsiyet= '1' THEN 'Kadın' END AS [ CİNSİYET] FROM dbo.PERSONELLER where per_kod ='#1#' |
||||||||||||||||||
Yavuz
[email protected] |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
|||||||||||||||||
Teşekkürler ustad saolasın
|
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
|||||||||||||||||
Ya da
SELECT dbo.fn_CinsiyetStr (per_nuf_cinsiyet) as [CİNSİYET] FROM PERSONELLER
|
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
|||||||||||||||||
Tamam buna da bakayım, neticeyi yazarım çok sağol.
|
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
|||||||||||||||||
teşekkürler...
|
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
Adda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12 Nisan 2011 Status: Offline Points: 628 |
|||||||||||||||||
Evet Eğer personel kartlarında resim varsa şayet Turgay arkadaşımızın dediği gibi sorgu yapılırsa daha doğru olur. Eğer Resim varsa KIZ , ERKEK karıştırabilir program
|
||||||||||||||||||
Ben buraya; niye geldim,!! niçin geldim,!! nasıl geldim,!! işte gördünüz çıktım geldim.Ben buraya geldimde Gelmedimmi dedim. Bunlar birtakım uydurma laflar
Cevap çözümlerinde muhakkak dönüş yapınız |
||||||||||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |