![]() |
Firma cari kodunun değiştirilmesi |
Post Reply ![]() |
Author | |
cynem86 ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 24 Şubat 2011 Status: Offline Points: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 15 Kasım 2011 at 10:50 |
arkadaşlar merhaba
cari hesap kodlarında düzenleme yapıcam ama sizin yardımınızı rica ediyorum. firma cari kodlarının değitirilmesine program izin vermiyor.
örneğin:120.07 olan cari hesap kodunu 120.34 olarak değiştiricem bunu hem muhasebe hemde finans modülünde ki kartlarda yapıcam. nasıl değiştirebilirm yardımcı olurmusunuz.
teşekkürler.
|
|
![]() |
|
kga70 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26 Ağustos 2005 Location: Bursa Status: Offline Points: 1119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
finans kısmı için mikrokur'da kod değiştirme işlemi ile yapabilirsiniz. (098492) Ancak kart içindeki muh kodlarını manuel düzeltmeniz gerekmekde.
muhasebe kısmında ise alt hs başka bir alt hs aktarma ile yapabilirsiniz.
SQL bilginiz iyi ise (benim değil) oradan da yapılabiliyor.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Adda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12 Nisan 2011 Status: Offline Points: 628 |
Entegre güncellemesiyle muhasebe kodlarıda düzelmiş olur sadece cari karttaki muhasebe kodunu değiştireceğin kodu yaz sonra mikrokurdan entegrasyon güncellemesiyle tümü düzelir.Ama öncelikle KGA70 in söylediği kod değiştirme işlemini yapınız |
|
Ben buraya; niye geldim,!! niçin geldim,!! nasıl geldim,!! işte gördünüz çıktım geldim.Ben buraya geldimde Gelmedimmi dedim. Bunlar birtakım uydurma laflar
Cevap çözümlerinde muhakkak dönüş yapınız |
|
![]() |
|
ben bu işlemleri 2012 itibariyle düzenlemek istiyorum önceki yıllardaki kayıtlardaki işlemleride değiştirilen koda aktarırmı. bu yaptığımız işlem önceki dönem kdv yada diğer vergi matrahları ve tutarlarında bi değişiklik yaratmaz değilmi ? |
|
![]() |
|
Adda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12 Nisan 2011 Status: Offline Points: 628 |
hayır hiçbirşey yaratmaz ama siz 2012 de yapacaksanız yıl devir işlemlerini yaptıktan sonra yaparsanız önceki yıllar kalır eski kodda 2012 den itibaren yeni kodda işlem yapmaya başlarsınız ama devir yapmadan önce yaparsanız 2012 olsun 2011 olsun kdv yada diğer vergi matrahlarında hiçbir değişiklik yaratmaz sıkıntı olmaz isterseniz değiştirebilirsiniz şimdiden |
|
Ben buraya; niye geldim,!! niçin geldim,!! nasıl geldim,!! işte gördünüz çıktım geldim.Ben buraya geldimde Gelmedimmi dedim. Bunlar birtakım uydurma laflar
|
![]() |
|
çok teşekkür ederim. :) bir şey daha , eski kart bilgileri silinsin kutucuğunu aktif mi yapayım |
|
![]() |
|
Eski kart bilgileri derken adresler vd tc no gibi bilgileri içeriyor Aslında yeni açağın mikroda cari kart tanımlarına gelirsiniz eski kod üzerinde F10 yapın sonrada ALT+J ile kaydın aynısını başka koda kopyalarsınız sonra da mikro kurda eski kart bilgileri silinsin kutusunu aktif yaparsınız |
|
|
![]() |
|
verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum. :) |
|
![]() |
|
Rica ederim.
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |