Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Faturada döviz cinsi nasıl yazılır ?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Faturada döviz cinsi nasıl yazılır ?

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote burhankorkmaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Faturada döviz cinsi nasıl yazılır ?
    Posted: 17 Ocak 2012 at 13:55
Birçok malzemeyi euro üzerinde alıyoru Alım yapmış olduğum faturalarda hem tl hem dövizli nasıl giriş yapabilirim?Ekranda pek göremedim ama kolonlara falan baktım ama malesef yok

Teşekkürler
Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ocak 2012 at 14:45

Cari hesaplarda Alternatif döviz kullanırsanız Hem TL üzerinden hesaplar Hem Euro üzerinden Ama cari karta Tanımlamış olmanız lazım Döviz 2 yi

Ben buraya; niye geldim,!! niçin geldim,!! nasıl geldim,!! işte gördünüz çıktım geldim.Ben buraya geldimde Gelmedimmi dedim. Bunlar birtakım uydurma laflar
Cevap çözümlerinde muhakkak dönüş yapınız
Back to Top
burhankorkmaz View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote burhankorkmaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ocak 2012 at 15:38
Originally posted by Adda Adda wrote:

Cari hesaplarda Alternatif döviz kullanırsanız Hem TL üzerinden hesaplar Hem Euro üzerinden Ama cari karta Tanımlamış olmanız lazım Döviz 2 yi

Belki ben yanlış anlatmış olabilirim..Yani ben bir stoğun son alış fiyatını tl ve döviz bazında görmek istiyorum..Faturada öyle bir yere yazmalıyım ki o stoğun son alış fiyatını hem döviz hem tl cinsini görebilmek..
Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Ocak 2012 at 20:54

stoğun fiyatını TL cinsinden giriniz. Döviz kurunada faturadaki kuru yazınız. program istediğinizi hesaplayacaktır.

Back to Top
burhankorkmaz View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote burhankorkmaz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Ocak 2012 at 08:19
Originally posted by Cenk Bilgisayar Cenk Bilgisayar wrote:

stoğun fiyatını TL cinsinden giriniz. Döviz kurunada faturadaki kuru yazınız. program istediğinizi hesaplayacaktır.

Cevabınız için teşekkür ederim..Peki ben o stoğun o gün döviz üzerinden alınmış fiyatını nasıl görebilirim...Yani illa faturaya girmem mi gerekiyor.
Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Ocak 2012 at 09:08
hayır raporlarda görebilirsiniz. Örneğin stok hareket föyüne girin. orada orjinal döviz alanlarını açın.
Back to Top
Adda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Ocak 2012 at 09:52
Originally posted by burhankorkmaz burhankorkmaz wrote:

Originally posted by Adda Adda wrote:

Belki ben yanlış anlatmış olabilirim..Yani ben bir stoğun son alış fiyatını tl ve döviz bazında görmek istiyorum..Faturada öyle bir yere yazmalıyım ki o stoğun son alış fiyatını hem döviz hem tl cinsini görebilmek..
Bir stoğun son alış fiyatını TL ve doviz bazında görmek istiyorsanız aşşağıdaki sorguyu kullanabilirsiniz, Burda hem miktarını görebilirsiniz. Hem doviz numarasını görebilirsiniz.Hemde Son alış fiyatını TL bazında görebilirsiniz. Hızlı bir rapordur. fazla bekleme yapmazsınız.

SELECT     Hesaplama.sth_cari_kodu AS CARI, Hesaplama.sth_stok_kod AS STOK,sth_miktar, sth_har_doviz_cinsi AS DovizNo,  sth_har_doviz_kuru AS KURU,sth_alt_doviz_kuru AS ALTERNATİF,                  STOKHAREKETLERI.sth_tutar / STOKHAREKETLERI.sth_miktar - (STOKHAREKETLERI.sth_tutar / STOKHAREKETLERI.sth_miktar) 
                      * (STOKHAREKETLERI.sth_iskonto1 + STOKHAREKETLERI.sth_iskonto2 + STOKHAREKETLERI.sth_iskonto3 + STOKHAREKETLERI.sth_iskonto4 + STOKHAREKETLERI.sth_iskonto5
                       + STOKHAREKETLERI.sth_iskonto6) / 100 AS SONFIYAT
FROM         (SELECT     TOP (100) PERCENT MAX(sth_RECno) AS Recno, sth_cari_kodu, sth_stok_kod
                       FROM          STOK_HAREKETLERI
                       WHERE      (sth_evraktip = 3)
                       GROUP BY sth_cari_kodu, sth_stok_kod
                       ORDER BY Recno DESC) AS Hesaplama INNER JOIN
                      STOK_HAREKETLERI AS STOKHAREKETLERI ON Hesaplama.Recno = STOKHAREKETLERI.sth_RECno INNER JOIN
                      CARI_HESAPLAR ON Hesaplama.sth_cari_kodu = CARI_HESAPLAR.cari_kod
Ben buraya; niye geldim,!! niçin geldim,!! nasıl geldim,!! işte gördünüz çıktım geldim.Ben buraya geldimde Gelmedimmi dedim. Bunlar birtakım uydurma laflar
Cevap çözümlerinde muhakkak dönüş yapınız
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.609 seconds.