![]() |
Eski stok kartları ve cari kartlar |
Post Reply ![]() |
Author | |
selimsa ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23 Kasım 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 06 Nisan 2012 at 11:06 |
arkadaşlar forumda arama yaptım fakat birşey bulamadım bununlar ilgili. konu açmak zorunda kaldım. şu baş belası eski hareketler yüzünden eski stok kartlarını cari kartlarını bir türlü silemiyorum. yeni firmaya devir yapmıyorum nedeni çok fazla hareket gören bir databasem var.3 sene önce mal aldığım bir firma ve çalışmıyorum 2 seneden fazladır ama stok kartları hep karşıma çıkıyor hareketlerinden dolayı silinemiyor. ya bunun bi çaresi olmalı (devir dışında) biri yardımcı olsun stok kartı sayım 30 bine dayandı. gereksizler yüzünden.
|
|
![]() |
|
mehmety ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22 Mart 2012 Location: İstanbul Status: Offline Points: 220 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Veritabanı-Database tek olduğu için hareket gören stok ve cari kartları vb. silemezsiniz. Ancak F10 pencerelerinde gelmesini engelleyebilirsiniz. F10 pencerelerindeki choose dosyasının içerisine sorugu ilaveleri ile gelmesini engelleyebilirsiniz. Raporlamalarda ise zaten hareket görenler-Tüm hareketler vb. seçenekleri var bu kriterlere de dikkat ederek raporlamaları alınır ise, daha kolay olacaktır. İyi Çalışmalar. |
|
![]() |
|
Metin Oktay POLAT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Nisan 2012 Location: Ankara Status: Offline Points: 405 |
Hareket gören stokları ve cari kayıtlarını silmek db'ye zarar verebileceğinden mümkün değil. Fakat sql üzerinden silme işlemi yapabilirsiniz. Uzaktan yardım alarak bu işlemi yapmanızı tavsiye ederim.
Yardım alacak kimse yok ise özel mesaj yolu ile ulaşın müsait bir zamanda yardımcı olayım.
|
|
![]() |
|
kga70 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26 Ağustos 2005 Location: Bursa Status: Offline Points: 1119 |
Arşiv veya istediğiniz bir ad ve kodda stok ve cari kartı açıp Mikro kurda tüm eski kartları bu karta aktarma yaparak (kod değiştirme) tek bir kartta toplayabilirsiniz. Ancak daha sonra ihtiyaç duyarsanız hangi işlem neye ait olduğunu bulmakta zorlanabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
mehmety ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22 Mart 2012 Location: İstanbul Status: Offline Points: 220 |
Bence silmek veya aktarma işlemi sonrada geçmişe istinaden alınan raporlamalarda sorun oluşturur gibi.
Sistem stok ile ilgili raporlamaları yaparken stok kartları + Stok hareketlerini sorgular. İlişkisi sto_kod = sth_stok_kod olarak var. Sto_kod daki stok kodunu sildikten sonra sth_stok_kod ilişkisi kuramayacak. Bu da raporlamaların yanlış olacağı anlamına gelir. |
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
Öcelikte tavsiye edilen SQL den silme olayını kesinlikle uygulamayın. Veri bütünlüğünüzü bozarsınız. Bunun yerine sorgularda süzme işlemi uygulayın.
|
|
![]() |
|
selimsa ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23 Kasım 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 145 |
arkadaşlar yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. dediklerinizin hepsi bir doğrunun parçaları. fakat ben :) bu konudaki hayalimi söylemek istiyorum. hani google da yazarsınızya aradığınız şeyi yazarken daha, uyan kriterler gelir bende o hesap. stok f10 unda stoğu olmayan kartların ekrana gelmemesini ancak bir alış yada etkileyen bir satış olduğunda anlık değişimlerin olarak boş kartlar dolmuşsa ekrana gelmesini dolulardan boşalan olmuşsa karşımıza gelmemesini isterdim. :)
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |