![]() |
Ürün - işcilik - genel yönetim giderleri bilen |
Post Reply
|
| Author | |
uzman1975
Yeni Üye
Joined: 06 Şubat 2012 Location: turkey Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Ürün - işcilik - genel yönetim giderleri bilenPosted: 02 Mayıs 2012 at 09:33 |
|
Oncelıkle merhaba Enerji de malıyetlendırme seklımız son gırıs fıyatları ıle ve ben bır takım raporlarlarıma URUN ana malıyetı - Dırekt Iscılık Maliyet ve Genel Uretım Maliyetlerını ekleyebılmem ıcın bana sorguları lazım enerjı V14xx de bu Quarylerı bılen varmıdır acaba . Ilgılerınıze sımdıden tesekkur ederım
|
|
![]() |
|
stok_choose
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02 Mayıs 2012 at 09:47 |
|
Maliyetin fonksiyonu, sorgusu yok çünkü parametresel çalışıyor program hesaplıyor. Ama forumda son giriş değeri ile ilgili pek çok sorgu mevcut işinizi görecekse.
|
|
|
Yavuz
[email protected] |
|
![]() |
|
uzman1975
Yeni Üye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02 Mayıs 2012 at 09:51 |
|
yavuz bey oncelıkle tsekkur ederım . malıyetden zıyade bana gereklı olan urunun hammadde malıyetı - genel yonetım ve genel uretım degerlerı sorgusu gereklı . |
|
![]() |
|
uzman1975
Yeni Üye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03 Mayıs 2012 at 11:40 |
|
sql sorgusunu bılen yokmu arkadaslar ?
|
|
![]() |
|
mehmety
Senior Member
Joined: 22 Mart 2012 Location: İstanbul Status: Offline Points: 220 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07 Mayıs 2012 at 17:14 |
|
Mikro kur programından seçmiş olduğunuz stok maliyet parametreleri + maliyet muhasebesi parametreleri + (mrp1+mrp2) istinaden çalışıyor. fn_StokAnaliz fonkisyonu ile parametrik değer hesaplanır. Stok hareketleri için diğer binary değerler karşılaştırılır. Prosedürler vb. çalışır. Ama tam olarak bir fonksiyon üzerinden dönmez. |
|
|
Paylaşılmayan Bilgi! Bilgi değildir.
"Bilgi Paylaştıkça güzeldir" "05439197250" MİKROERPPLUS |
|
![]() |
|
mevlutozturk
Senior Member
Joined: 29 Aralık 2009 Location: İstanbul Status: Offline Points: 222 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27 Ocak 2016 at 22:13 |
|
Merhabalar, Maliyet olayını programdan önce kavramsal olarak anlamanız ve kuruma göre analiz etmeniz gerekmektedir. program, sorgu tarafı işin çok sonraki tarafı. Temel olarak 150 stok hesabındaki değerin tutarlanması gerekir. tutarlamada, mal bedeli, nakliye sigorta v.b. diğer bedeller hareket değerine yazılmalıdır. tutarlamadaki diğer önemli konu ise tutarlama yöntemidir, standart, fifo, ortalama yada ağırlıklı yürüyen ortalama tutarlama metodlarından uyun olan excell ler üzerinde değerlemeli ve hangisinin kurumunuza daha uygun olduğunu tespit etmelisiniz. çok hızlı stok hareketi yapan firmalarda kullanılan yöntem ile durağan stok hareketleri olan firmalarda kullanılan yöntem birbirinden farklıdır ve doğru tutarlama yöntemi seçilmez ise YANILTIR. 150 stok hesabında stoklarımızı değerledik, sonrası üretim yaptıkça bu değerleri 150 hesabından 710 hesabına almak ve iş emri içerisinde doğru reçete ile tüketmektir. bu aşamalara doğru bir şekilde yöntem olarak karar verdiyseniz olayın yarısını halletiniz demektir. ancak henüz bitmedi. 720 ve 730 hesaplarda biriken tutarları doğru maliyet yöntemine göre iş emirlerine dağıtmanız gerekli. kimi durum için adetler, kimi durum için kg ağırlık hacim birimleri, en sağlıklısı ise üretim sürelerine göre dağıtmaktır. elimizde iki adet iş emri olsun. her iki iş emrininde ortaya çıkan mamul 1 adet ve 1 ton, ancak bir iş emri 2 adet yarımamulden diğer iş emri ise 70 adet yarımamulden oluşuyor ise yarımamul sayısının fazla olması doğal olarak işçiliğinde fazla olması anlamına gelecektir. buna benzer durumlarda yanılgıya düşmemenin en sağlıklı yolu standart üretim sürelerini bilmek ve fiiliye en yakın üretim sürelerini dağıtım katsayısı olarak kullanabilmektir. 720 ve 730 larıda adaletli bir şekilde dağıtabildiyseniz ne mutlu size, bunu başarabilen nadir firmalardan birisiniz demektir. kavramsal olarak bunlara karar verdikten sonra mikro yada başka yazılımda doğru parametreleri oğru danışmanlıkla uygulamalısınız. örneğin mikroda x maliyetini girş esnasında hesapla yada hesaplama gibi durumlar var. sonradan nakliye yada sigorta bedeli gelecek durumlarda tutarlama için acele etmeyin. tüm faturaların gelmesini ve dönemin kapanmasını bekleyin. özetle bu konu bir sorgu ile halledilebilecek kadar basit bir konu değil. satılan malın maliyeti yada patronun görmek istediği maliyetten bahsetmiyorum bile. çalışmayan aylarda biriken fazla maliyeti ürünemi yansıtacaksınız, çalışmayan kısım giderlerinemi atacaksınız ? aşama aşama cevaplanması gereken çok soru var. yanılırsınız. üzülürsünüz. bu konuda çözüm ortaklarından danışmanlık almanızda fayda var. Başarılar dilerim.
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |