![]() |
Banka ekstre aktarımında sorun yaşıyorum |
Post Reply ![]() |
Author | |
NECUMUN ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 04 Ocak 2011 Location: TR Status: Offline Points: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 17 Ocak 2013 at 12:41 |
|
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
istediğiniz işlemin DBEXİM tarafından yapılabilmesi için birçok parametre girmeniz lazım. buda veritabanını iyi bilmenizi gerektirir. onun yerine finansın altındaki banka aktarım modülünü kullanmanızı tavsiye ederim
|
|
![]() |
|
NECUMUN ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 04 Ocak 2011 Location: TR Status: Offline Points: 18 |
ilginize tşk edrim fakat dediğiniz modüldende aktarılanlar ve aktarılamayanlar var
aktarılanlar: 1) pos girişleri 2) pos komisyonları 3) banka giderleri aktarılmayanlar: 1) virman işlemleri 2) nakit yatırılanlar 3) nakit çekilenler 4) gelen havale 5) gönd havale eft ben bu işlemleri söylediğiniz modülden de denedim sonuç aynı csv dosyasını içeriye alıyorum tarih aralığı veriyorum fiş tarihini yazıyorum muhasebe fişi oluştur diyorum ama bir türlü sonuca ulaşamadım bayimiz formatta bir sorun vardır diyor ama öyle olsa neden bazılarını aktarsın değil mi? acaba csv değilde xls dosyası mı seçmek lazım yardımlarınızı istirham ediyorum şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
muhtemelen kodlamada bir eksiklik olduğundan atmıyordur.
|
|
![]() |
|
KUMSAN ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 24 Ocak 2013 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4 |
Merhaba, Ben Mye Eko V14'ü kullanmaya yeni başladım. Daha önce hiç entegre program kullanmadım. Bi konuda takıldım ve yardımınızı rica ediyorum.
Biz 2013 ün başından itibaren resmi muhasebeyi bünyemizde tutmaya başladık. bundan dolayı 2012 deki tahsile verilmiş olan çekler bu yılda gözükmüyor. banka ekstresi işlerken vadesi 2013 olan fakat 2012 de bankaya verilmiş olan bi çek tahsil edilmiş. bu çeki ben ödeme emirleri açılış fişine tahsilde diye kaydettim. banka ekstresinde vadesi geldiğinde de; tahsildeki çek ödeme bordrosundan çeki tahsil ettim. en azından ben öyle yaptığımı düşündüm. ama banka hareket föyünden bakınca bu çek hem borca hemde alacağa kaydedilmiş. alacağa neden kaydetmiş anlamadım. yardımcı olursanız sevinirim. |
|
![]() |
|
sn kumsan siz çeki verdiğinizde banka hesabı B çek hsb A tahsil edildiğinde ise banka hsb(çek) a mevduat hsb borç olacak fakat siz tahsil hesabı açmadığınızdan işlem aynı hesap içinde dönüyor eğer x bankası altında bir alt hesap açar ve buna çek hesabı derseniz program bu iki hesap arasında yapacağından daha mantıklı olacak ama açmasanızda işlemde bir hata yok borç alacak birbirini götürüyor daha önce de verdiğinizden o bakiye yerinde kalıyor bilmem anlatabildim mi
|
|
![]() |
|
KUMSAN ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 24 Ocak 2013 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4 |
O zaman ben her banka hs. açışımda birde aynı bankalar için çek hs. açmam gerek, doğrumu anlamışım?
yardımınız için teşekkür ederim Sn. Necumun...: ) |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
tamamdır, çok teşekkür ederim Sn. Necumun. İyi çalışmalar.
|
|
![]() |
|
Ek bir hesap açmanıza gerek yok. Mikro aynı banka işinde çek hesabunu ayrı mevduat hesabını ayrı tutar. Eğer hareket ektresinde işlen gurubu ile ilgili sütuna bakarsanız. orada ayrıldığını göreceksiniz.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim, yardımlarınız için. çok sağolun : )
|
|
![]() |
|
ewwet mutlu son hatasız aktarmayı başardım ne yaptın derseniz açıklamaları küçük harfe çevirdim oldu
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |