Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Banka ekstre aktarımında sorun yaşıyorum
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Banka ekstre aktarımında sorun yaşıyorum

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NECUMUN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Banka ekstre aktarımında sorun yaşıyorum
    Posted: 17 Ocak 2013 at 12:41
  1. sn mikro üstadları ben banka ekstrelerini şöyle aktarabiliyorum ama hepsi gelmiyor sizce nerde hata yapmış olabilirim

1- banka ekstresini excell den csv ye çeviriyor ve db exim den yolunu gösterip atıyorum bu işlemi çok yaptım ama hep hüsran oluyor örneğin banka pos girişleri ile masraflarının hepsini ve virmanları sayfada görürken gelen havale giden havale gelmiyor
    2- bazı işlemlerin gelip bazılarının gelmemesine bir anlam veremiyorum mikro yu satan bayi de anlaşılır brşey söyleyemedi yardımınızı acil bekliyorum Clap
Back to Top
Cenk Bilgisayar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Ocak 2013 at 00:53
istediğiniz işlemin DBEXİM tarafından yapılabilmesi için birçok parametre girmeniz lazım. buda veritabanını iyi bilmenizi gerektirir. onun yerine finansın altındaki banka aktarım modülünü kullanmanızı tavsiye ederim
Back to Top
NECUMUN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NECUMUN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ocak 2013 at 12:59
 ilginize tşk edrim fakat dediğiniz modüldende aktarılanlar ve aktarılamayanlar var
aktarılanlar:
1) pos girişleri
2) pos komisyonları
3) banka giderleri

aktarılmayanlar:
1) virman işlemleri
2) nakit yatırılanlar
3) nakit çekilenler
4) gelen havale
5) gönd havale eft

ben bu işlemleri söylediğiniz modülden de denedim sonuç aynı csv dosyasını içeriye alıyorum tarih aralığı veriyorum fiş tarihini yazıyorum muhasebe fişi oluştur diyorum ama bir türlü sonuca ulaşamadım
bayimiz formatta bir sorun vardır diyor ama öyle olsa neden bazılarını aktarsın değil mi?

acaba csv değilde xls dosyası mı seçmek lazım yardımlarınızı istirham ediyorum şimdiden teşekkürler

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ocak 2013 at 15:45
muhtemelen kodlamada bir eksiklik olduğundan atmıyordur.
Back to Top
KUMSAN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KUMSAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2013 at 12:08
Merhaba, Ben Mye Eko V14'ü kullanmaya yeni başladım. Daha önce hiç entegre program kullanmadım. Bi konuda takıldım ve yardımınızı rica ediyorum.

Biz 2013 ün başından itibaren resmi muhasebeyi bünyemizde tutmaya başladık. bundan dolayı 2012 deki tahsile verilmiş olan çekler bu yılda gözükmüyor.
banka ekstresi işlerken vadesi 2013 olan fakat 2012 de bankaya verilmiş olan bi çek tahsil edilmiş. bu çeki ben ödeme emirleri açılış fişine
tahsilde diye kaydettim. banka ekstresinde vadesi geldiğinde de; tahsildeki çek ödeme bordrosundan çeki tahsil ettim. en azından ben öyle yaptığımı düşündüm. ama banka hareket föyünden bakınca bu çek hem borca hemde alacağa kaydedilmiş. alacağa neden kaydetmiş anlamadım.

yardımcı olursanız sevinirim.
Back to Top
NECUMUN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NECUMUN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2013 at 12:51

sn kumsan siz çeki verdiğinizde banka hesabı B çek hsb A

tahsil edildiğinde ise banka hsb(çek) a mevduat hsb borç olacak fakat siz tahsil hesabı açmadığınızdan işlem aynı hesap içinde dönüyor eğer x bankası altında bir alt hesap açar ve buna çek hesabı derseniz program bu iki hesap arasında yapacağından daha mantıklı olacak ama açmasanızda işlemde bir hata yok borç alacak birbirini götürüyor daha önce de verdiğinizden o bakiye yerinde kalıyor
  bilmem anlatabildim mi
Back to Top
KUMSAN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KUMSAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2013 at 13:41
O zaman ben her banka hs. açışımda birde aynı bankalar için çek hs. açmam gerek, doğrumu anlamışım?

yardımınız için teşekkür ederim Sn. Necumun...: )

Back to Top
NECUMUN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NECUMUN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2013 at 15:35
  • sn kumsan
  • alt hesap açmak sizin iş yükünüze bağlı virman yapmanız gerekecek bence gerek yok ben programın mantığını anlatabilmek adına örneği vermiştim sizin hesapta bir hata yok biraz daha açarsak ;
  • bankaya verdiğiniz çek le banka borçlandı ama hesaba geçmedi
  • banka çeki tahsil etti aynı hesabın içinde banka çeki KENDİ ÇEK KASASINDAN ÇIKARTIP parasını aldı ve SİZİN  mevduat hesabınıza  yatırdı o yüzdendir ki aynı hesap hem borçlandı hemde alacaklandı
  • umarım anlatabilmişimdir.  kly gelsin
Back to Top
KUMSAN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KUMSAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Ocak 2013 at 15:51
tamamdır, çok teşekkür ederim Sn. Necumun. İyi çalışmalar.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cenk Bilgisayar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Ocak 2013 at 01:56
Ek bir hesap açmanıza gerek yok. Mikro aynı banka işinde çek hesabunu ayrı mevduat hesabını ayrı tutar. Eğer hareket ektresinde işlen gurubu ile ilgili sütuna bakarsanız. orada ayrıldığını göreceksiniz.
Back to Top
KUMSAN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KUMSAN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Ocak 2013 at 10:32
Teşekkür ederim, yardımlarınız için. çok sağolun : )
Back to Top
NECUMUN View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NECUMUN Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Şubat 2013 at 11:59
ewwet mutlu son hatasız aktarmayı başardım ne yaptın derseniz açıklamaları küçük harfe çevirdim oldu
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.750 seconds.