![]() |
Veritabanın ismini değiştirme |
Post Reply ![]() |
Author | |
CETGRUP ![]() Groupie ![]() Joined: 24 Mart 2011 Status: Offline Points: 97 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 18 Şubat 2013 at 15:56 |
Merhabalar Bende ( X ) isimli veritabanını 2012 den 2013 e devir yapmak istiyorum. Ama öncelikle ( X ) isimli veritabanını farklı kaydet gibi ( Yeni ) isimli veritabanına çevirmek sonrada ( Yeni ) isimli veritabanını ( x ) isimli veritabanına çevirmek istiyorum. Neden böyle yapmak istiyorum 2012 yılındaki Veritabanının ismi 2013 yılında da aynı olsun diye.. Bunu nasıl yapabilirim. Şimdiden teşekkürler
|
|
![]() |
|
muba ![]() Senior Member ![]() Joined: 16 Ekim 2005 Location: Rize (Germany) Status: Offline Points: 463 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle yeni veritabaninizi aciyorsunuz ismi Y oldugunu varsayalim sonra eski veri tabanina mikrokurdan giris yapip Dönemsel Islemler-> Yeni veritabanina aktarma ve devir kismindan
Belli bir mali yil ve sonrasini yeni bir veritabanina aktarma ve devir (098478) menüsüne girerek yeni acmis oldugunuz veri tabanini secin ve istediginiz mali yil ve sonrasini bu yeni veri tabanina aktarma yapabilirsiniz. |
|
![]() |
|
ceceyp_ceceyp ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 2192 |
iyi çalışmalar,
Bir başka yol ise değiştireceğiniz veritabanı kodun ile Mikrokur Programına girin. (yeni şirketinizi oluşturun.) 504011 nolu menüyü tıklayıp veritabanı yazan kısımda eski veritabanı kodunu girin. sonra işlemler tamamlandığında eski şirketi de 501100 nolu menüden silebilirsiniz. kolay gelsin.
|
|
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın
Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. email : [email protected] Tel: 02623213495 fax: 02623223400 |
|
![]() |
|
CETGRUP ![]() Groupie ![]() Joined: 24 Mart 2011 Status: Offline Points: 97 |
Öncelikle Cevabınız için teşekkür ederim. Sizin yönteminiz tam benim istediğim bir yöntem.Eski veritabanın ismini 504011 nolu menüyle değiştirebilirim. Yalnız burda bir sorum olacak ,, Yeni veritabanı oluşturdum. ve Mikrokurdan 504011 nolu menüye girdim.Bana diyor Bu firmada yaptığınız tüm kayıtlar silinecek diyor. (Ona zaten yeni oluşturduğum için kayıt yapmadım.) evet dedikten sonra bana Sunucu adı...Veritabanı.... Kullanıcı dosyaları kaynak dizini diye 3 değişken çıkıyor. Ben Aktaracağım veritabanını Kullanıcı dosyaları kaynak dizininden mi değiştirecem. Şimdiden çok teşekkürler
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |