Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Veritabanın ismini değiştirme
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Veritabanın ismini değiştirme

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CETGRUP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Veritabanın ismini değiştirme
    Posted: 18 Şubat 2013 at 15:56

Merhabalar Bende ( X ) isimli  veritabanını 2012 den 2013 e devir yapmak istiyorum. Ama öncelikle ( X ) isimli veritabanını farklı kaydet gibi ( Yeni ) isimli veritabanına çevirmek  sonrada ( Yeni ) isimli veritabanını ( x ) isimli veritabanına çevirmek istiyorum. Neden böyle yapmak istiyorum  2012 yılındaki Veritabanının ismi 2013 yılında da aynı olsun diye.. Bunu nasıl yapabilirim.

Şimdiden teşekkürler
Back to Top
muba View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote muba Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Şubat 2013 at 02:00
Öncelikle yeni veritabaninizi aciyorsunuz ismi Y oldugunu varsayalim sonra eski veri tabanina mikrokurdan giris yapip Dönemsel Islemler-> Yeni veritabanina aktarma ve devir  kismindan
Belli bir mali yil ve sonrasini yeni bir veritabanina aktarma ve devir (098478) menüsüne girerek
yeni acmis oldugunuz veri tabanini secin ve istediginiz mali yil ve sonrasini bu yeni veri tabanina aktarma yapabilirsiniz.
Back to Top
ceceyp_ceceyp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceceyp_ceceyp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Şubat 2013 at 12:32
iyi çalışmalar,

Bir başka yol ise değiştireceğiniz veritabanı kodun ile Mikrokur Programına girin. (yeni şirketinizi oluşturun.) 504011 nolu menüyü tıklayıp veritabanı yazan kısımda eski veritabanı kodunu girin. sonra işlemler tamamlandığında eski şirketi de 501100 nolu menüden silebilirsiniz.

kolay gelsin.
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın

Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.

email : [email protected] Tel: 02623213495

fax: 02623223400
Back to Top
CETGRUP View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CETGRUP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Şubat 2013 at 10:00
Originally posted by ceceyp_ceceyp ceceyp_ceceyp wrote:

iyi çalışmalar,

Bir başka yol ise değiştireceğiniz veritabanı kodun ile Mikrokur Programına girin. (yeni şirketinizi oluşturun.) 504011 nolu menüyü tıklayıp veritabanı yazan kısımda eski veritabanı kodunu girin. sonra işlemler tamamlandığında eski şirketi de 501100 nolu menüden silebilirsiniz.

kolay gelsin.
Öncelikle Cevabınız için teşekkür ederim. Sizin yönteminiz tam benim istediğim bir yöntem.Eski veritabanın ismini 504011 nolu menüyle değiştirebilirim. Yalnız burda bir sorum olacak ,, Yeni veritabanı oluşturdum. ve Mikrokurdan 504011 nolu menüye girdim.Bana diyor Bu firmada yaptığınız tüm kayıtlar silinecek diyor. (Ona zaten yeni oluşturduğum için kayıt yapmadım.) evet dedikten sonra bana  Sunucu adı...Veritabanı.... Kullanıcı dosyaları kaynak dizini  diye 3 değişken çıkıyor. Ben Aktaracağım veritabanını Kullanıcı dosyaları kaynak dizininden mi değiştirecem. Şimdiden çok teşekkürler

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.625 seconds.