![]() |
Veritabanını yedeklemek için tavsiyeniz |
Post Reply
|
| Author | |
ExpendabLes
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Veritabanını yedeklemek için tavsiyenizPosted: 13 Nisan 2013 at 01:11 |
|
Selam herkese.
Kullandığımız databasei yedeklemek için öneriniz nedir? Ne şekilde bi yedekleme önerirsiniz? Hangi programlarla en sağlıklı ve mantıklısı olur? Ya da SQL Manager üzerinde yer alan Database Backup olayı işe yararmı? Yarasa bile periyodik olarak bunu yaptıramıyoruz sanırım. Herhangi bi yedekleme programı ile FDBACKUP tarzı; tüm mikro klasörünün yedeğini alsak aynı işi görürmü? Nasıl bi yol tavsiye edersiniz? |
|
![]() |
|
kiko
Senior Member
Joined: 26 Kasım 2012 Location: ÇORUM Status: Offline Points: 215 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Nisan 2013 at 09:05 |
|
Bu bağlantıyı dene https://skydrive.live.com/redir?resid=7551BFC4365F6D52!235
Buraya SQL Manager üzerinden otomatik yedeklemeyi nasıl yapabileceğini anlatan PDF Yükledim.
|
|
![]() |
|
lazmaster
Senior Member
Joined: 21 Ekim 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 177 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Nisan 2013 at 09:15 |
|
Ben aşağıdaki komutları yedek.bat dosyası olarak kaydedip Windowsun Sistem Araçları>Görev Zamanlayısı bölümüne pazar günü hariç hergün çalışmadığımız bir saatte (ben saat 05:00 olarak ayarladım) bu bat dosyasını çalıştıracak şekilde ayarladım. Böylece ana bilgisayara takmış olduğum taşınabilir sabit diske(g sürücüsü) oluşturduğum sqlyedek klasörü içine günün tarihine göre klasör oluşturup d:\mikro\v14xx\ klasöründe yer alan program exesi haricindeki tüm dosya ve klasörleri rar formatında sıkıştırıp mikro14.rar adında bir dosya oluşturuyor. Yani hergün için bir klasör oluşturup güne göre yedekleme yapılıyor. Disk dolmaya başlayınca eskileri siliyorum. Geçen yıl servera yeni bir disk takmaya çalışırken yanlışlıkla tüm diskleri ve dolayısıyla verileri silmiştim. Bu yedek ile çalıştığımız gün haricindeki tüm verileri sorunsuz bir şekilde geri yükleyebilmiştim. Rar komutunun çalışabilmesi için winrarı normal kurun program klasöründe yer alan rar.exe dosyasını c:\windows ve c:\windows\system32 klasörlerine kopyalayın.
@echo off
net stop sqlserveragent net stop mssqlserver net stop msdtc g: cd\ cd sqlyedek md %date% cd %date% rar a -r -x*.exe mikro14.rar D:\mikro\v14xx\*.* net start sqlserveragent net start mssqlserver net start msdtc @rem sistem güncellemesi yapılıyor. gpupdate /force exit |
|
![]() |
|
fn_ham_stok_foy
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13 Nisan 2013 at 09:25 |
|
sqlbackupandftp.exe diye bir program var en güzeli o sql çalışırken bile rahatça yedek alabilirsin
|
|
![]() |
|
ozgurgulersay
Groupie
Joined: 18 Eylül 2006 Location: Turkey Status: Offline Points: 59 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15 Nisan 2013 at 12:04 |
|
Sistemde Zamana Bağlı ve kullanıcıların çalışması sistemi aksatmadan ,
sağlam ve geri dönülebilir yedek almak - sistemde sorun olması halinde yedeği alamıyor ise de size mail atarak bilgi versin , professiyonel yazılım olsun diyorsanız Acronis ürünlerini tercih edebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
irregular
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15 Nisan 2013 at 12:35 |
|
önce harici bir nas gibi bir şey al. sonra da kikonun önerdiği pdf teki gibi önce maintanance plan çıkarıp sonra hepsisi workdatalar ile birlikte FULL backup al.
|
|
|
http://kobibilgiislem.wordpress.com/
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |