Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Veritabanını yedeklemek için tavsiyeniz
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Veritabanını yedeklemek için tavsiyeniz

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ExpendabLes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Veritabanını yedeklemek için tavsiyeniz
    Posted: 13 Nisan 2013 at 01:11
Selam herkese.

Kullandığımız databasei yedeklemek için öneriniz nedir? Ne şekilde bi yedekleme önerirsiniz? Hangi programlarla en sağlıklı ve mantıklısı olur? Ya da SQL Manager üzerinde yer alan Database Backup olayı işe yararmı? Yarasa bile periyodik olarak bunu yaptıramıyoruz sanırım.

Herhangi bi yedekleme programı ile FDBACKUP tarzı; tüm mikro klasörünün yedeğini alsak aynı işi görürmü?

Nasıl bi yol tavsiye edersiniz?
Back to Top
kiko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kiko Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Nisan 2013 at 09:05
Bu bağlantıyı dene https://skydrive.live.com/redir?resid=7551BFC4365F6D52!235

Buraya SQL Manager üzerinden otomatik yedeklemeyi nasıl yapabileceğini anlatan PDF Yükledim.
Back to Top
lazmaster View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lazmaster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Nisan 2013 at 09:15
Ben aşağıdaki komutları yedek.bat dosyası olarak kaydedip Windowsun Sistem Araçları>Görev Zamanlayısı bölümüne pazar günü hariç hergün çalışmadığımız bir saatte (ben saat 05:00 olarak ayarladım) bu bat dosyasını çalıştıracak şekilde ayarladım. Böylece ana bilgisayara takmış olduğum taşınabilir sabit diske(g sürücüsü) oluşturduğum sqlyedek klasörü içine günün tarihine göre klasör oluşturup d:\mikro\v14xx\ klasöründe yer alan program exesi haricindeki tüm dosya ve klasörleri rar formatında sıkıştırıp mikro14.rar adında bir dosya oluşturuyor.  Yani hergün için bir klasör oluşturup güne göre yedekleme yapılıyor. Disk dolmaya başlayınca eskileri siliyorum. Geçen yıl servera yeni bir disk takmaya çalışırken yanlışlıkla tüm diskleri ve dolayısıyla verileri silmiştim. Bu yedek ile çalıştığımız gün haricindeki tüm verileri sorunsuz bir şekilde geri yükleyebilmiştim. Rar komutunun çalışabilmesi için winrarı normal kurun program klasöründe yer alan rar.exe dosyasını c:\windows ve c:\windows\system32 klasörlerine kopyalayın.

@echo off
net stop sqlserveragent
net stop mssqlserver
net stop msdtc
g:
cd\
cd sqlyedek
md %date%
cd %date%
rar a -r -x*.exe mikro14.rar D:\mikro\v14xx\*.*
net start sqlserveragent
net start mssqlserver
net start msdtc
@rem sistem güncellemesi yapılıyor.
gpupdate /force
exit
Back to Top
fn_ham_stok_foy View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fn_ham_stok_foy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Nisan 2013 at 09:25
sqlbackupandftp.exe diye bir program var en güzeli o sql çalışırken bile rahatça yedek alabilirsin 
Back to Top
ozgurgulersay View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ozgurgulersay Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Nisan 2013 at 12:04
Sistemde Zamana Bağlı ve kullanıcıların çalışması sistemi aksatmadan , 
sağlam ve geri dönülebilir yedek almak - sistemde sorun olması halinde yedeği alamıyor ise de
size mail atarak bilgi versin , professiyonel yazılım olsun diyorsanız 
Acronis ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Back to Top
irregular View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote irregular Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Nisan 2013 at 12:35
önce harici bir nas gibi bir şey al. sonra da kikonun önerdiği pdf teki gibi önce maintanance plan çıkarıp sonra hepsisi workdatalar ile birlikte FULL backup al. 
http://kobibilgiislem.wordpress.com/
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.768 seconds.