![]() |
Stok ürününe birden fazla fiyat tanımlama |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |
decosit ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 30 Mayıs 2013 Location: Manisa Status: Offline Points: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 30 Mayıs 2013 at 10:36 |
Biz urunlerimizde 2 adet fiyat kullanmak istiyoruz. Bu iki fiyati tanimlamak icin; Mikrokur - sistem - stok ve siparis parametreleri - fiyat parametreleri - satis fiyat liste tanimlamalari ( 092130 ) penceresinden satis fiyat no: 1 ve satis fiyat no:2 olarak iki adet fiyat listesi tanimladim ve kaydettim ve mikrokuru kapattim. mikro programinda stok tanim kartina kayitli bir urune birden fazla fiyat tanimlama islemi yapmaya calistim ve stok tanim kartindaki satis fiyatlari ( alt F ) kismindan herhangi bir stogun satis fiyati detaylari kisminda ( alt E ) yaparak urunun yeni fiyatlarini girdim. Daha sonra bu olusturulmus 2 adet fiyati normal alinan siparis fisinde ve acik toptan kesilen faturadaki fiyat kismina gelip F10 yaptigimda goremiyorum. Stok urunlerine 2 adet fiyat tanimlayip bu fiyatlari fatura ve siparis ekranlarinda goremiyormuyuz?
|
|
![]() |
|
yasar1988 ![]() Senior Member ![]() Joined: 22 Mart 2013 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 160 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
stok kartından satış fiyatına gelip 2 adet fiyat tanımladım hem faturada hemde siparişte f10 yaptığımda bende görünüyor her iki fiyatta. stok kartından oluşturduğunuz her iki fiyatı da satış fiyatı menüsünde görebiliyor musunuz? birde bağlı satış fiyat liste no sunu sırasıyla 1 ve 2 olarak tanımladınız mı?
|
|
Y.OLGUN
|
|
![]() |
|
decosit ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 30 Mayıs 2013 Location: Manisa Status: Offline Points: 5 |
Merhaba oncelikle teseekkur ederim yardiminiz icin,
stok tanim karti penceresi acildiginda sadece parekende satis fiyati (1) seklinde 1 adet fiyat bolumu cikiyor. iki adet fiyat bolumu cikmiyor. bir de ben mikrokurdan bagli satis fiyat no sunu sirasiyla 1 ve 2 yaptim.
|
|
![]() |
|
yasar1988 ![]() Senior Member ![]() Joined: 22 Mart 2013 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 160 |
hangi sürümü ve modülü kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak stok tanıtım kartında satış fiyatları menüsü var orayı açıp oradan tanımlıyor olabilmeniz lazım. ben o menüden tanımladım ve her iki evrakta da fiyatları görebiliyorum.
|
|
Y.OLGUN
|
|
![]() |
|
KAHRAMAN1 ![]() Groupie ![]() Joined: 22 Ekim 2010 Location: TURKIYE Status: Offline Points: 58 |
merhabalar ben versiyon 14 kullanıyorum
sizin dediğiniz şekilde bende fiyat ı nı ve diğer fiyatlarını görmek istiyorum başaran varsa yardımcı olursa sevinirim |
|
![]() |
|
ben de versiyon 14 kullaniyorum ama olmuyor
sanirim mikrokurdan bazi degisiklikler yapmak gerekiyor ama halen o yapilacak yeri bulamadim Yasar beyin dedigi gibi stok tanim kartinda satis fiyatlari menusu var evet ve o stok koduna ait tanimlanmis iki farkli fiyat da var ama siparis ve fatura islemlerinde F10 ile bu fiyatlari goremiyoruz fiyatlardan bir tanesi cikiyor.
|
|
![]() |
|
Metin Oktay POLAT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Nisan 2012 Location: Ankara Status: Offline Points: 405 |
Fiyat değişikliği işlemlerinin tamamını, ''Fiyat değişikliği fişi (031200)'' ile yapmanızı tavsiye ederim.
2. Fiyat olayına gelecek olursak MikroKur üzerinden birşeyler yapmanıza gerek yoktur. ''Fiyat değişikliği fişi (031200)'' ni açın ve ''Değişecek Fiyat'' kısmında F10 tuşuna basın, akabinde karşınıza gelecek olan ekranda ALT+E ''Yeni Kayıt'' oluştur dedikten sonra açılan pencerede (Satış Fiyat Liste Tanımları) satış fiyatı için bir numara belirleyip, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra kayıt işlemini tamamlamanız yeterli olacaktır. Zaten burada yapacağınız tek değişiklik (özel farklı bir ayar yapmayacaksanız.) KDV Dahil yada KDV Dahil Değil olarak KDV kısmını düzenlemek olacaktır. Ürünlere 2. fiyat verme olayını ise yine ''Fiyat değişikliği fişi (031200)'' üzerinden yapabilirsiniz. Burada ''Değişecek Fiyat'' kısmında F10 tuşuna bastığınız takdirde açılan listeden değiştirmek istediğiniz fiyatı seçip, ürünlerinizi seçerek yeni fiyat belirleme olayını yapabilirsiniz. Not: Yeni açılan Satış Fiyat'ı için bütün ürünlerin fiyat değeri 0,00 olarak kabul edilir. Yani bütün ürünlere fiş üzerinden 2. yada 3. fiyatı belirlemeniz gerekmektedir. Ayrıca bu belirlediğiniz 2. veya 3. fiyatları Stoklarla ilgili yaptığınız F10 aramalarında da görmek istiyorsanız ; http://metinoktay.net/mikro-stoklar-f10-da-alinan-ve-verilen-siparisler/ linkin'de bulunan kodları kullanabilirsiniz. Yinede yapmakta sorun yaşarsanız veya takıldığınız bir yer olursa konuya tekrar mesaj atarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
|
|
![]() |
|
ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ederim
ancak ben yazilan gibi yaptim 031200 fiyat degisikligi fisinden degisecek fiyat kisminda tanimlamis oldugum fiyat listesi-1 secerek 1. fiyati olusturdum kaydettim sonra ayni stogun 2. fiyati olan fiyat listesi-2 yi secerek 2. fiyat olarak kaydettim ve normal alinan siparis fisinde o stoga ait siparis girerken fiyat bolumune geldigimde F10 YAPTIGIMDA acilan o stoga ait fiyat secimi penceresinde yine hicbirsey cikmadi. ayni sekilde de fatura da.
|
|
![]() |
|
Metin Oktay POLAT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Nisan 2012 Location: Ankara Status: Offline Points: 405 |
İsterseniz uzak bağlantı ile yardımcı olabilirim. Ben her türlü evrakı denedim sorun çıkmadı.
|
|
![]() |
|
teamviewer
id: 362 274 533 sifre: 7367 05324956227
|
|
![]() |
|
KAHRAMAN1 ![]() Groupie ![]() Joined: 22 Ekim 2010 Location: TURKIYE Status: Offline Points: 58 |
ben dediğiniz yontemi denedim şuan fiyatlar gorunuyor bende çok teşekkur ederim
birde excelde oluşurduğum fiyat listelerini nasıl import edebilirim bu konuda bilginiz var mı acaba 1.liste fiyatı 100 tl 2. liste fiyatı 65 tl 3. liste fiyatı 60 tl üç ayrı liste oluşturdum şimdi teker teker uğraşmak yerine enmkısa yol nasıl olur yardımcı olursanız çaok sevonırım
|
|
![]() |
|
ExpendabLes ![]() Senior Member ![]() Joined: 02 Nisan 2013 Status: Offline Points: 164 |
Excel dosyasında 1.sütun stok ismi olsun. 2.sütuna fiyatı yaz ve csv olarak kaydet. Bunları fiyat değişiklik fişiyle at. 2.fiyat için aynı işlemi yap ve fiyat değişkilik fişinde 1 yerine 2yi seçerek devam et.
|
|
![]() |
|
at yazmısınız ama nereye nasıl ataılıyor kısaca bilvgi verirseniz cok sevinirim
|
|
![]() |
|
ExpendabLes ![]() Senior Member ![]() Joined: 02 Nisan 2013 Status: Offline Points: 164 |
Fiyat değişiklik fişini aç zaten kendisi yapıcak ne yapıyosa sen bişey yapmıcaksın. |
|
![]() |
|
şimdi dediğiniz formatta kaydettim masaustune koydum ama şimdi ne yapmalıyım
|
|
![]() |
|
Fiyat değişiklik fişini aç mikrodan. hangi fiyata kaydettiğin dosyadaki fiyatları atacaksan onu seç 1 le başlar öyle gider. sonra aşağıdaki satıra gelince ctrl+n seç f10 ile dosyayı göster devam et.
|
|
![]() |
|
dediklerini yaptım lakın dosya acılamadı uyarısı verdi bununla alakı byapabileceğimiz bi,rs ey varmı acaba
|
|
![]() |
|
Dosyayı csv olarak formatına uygun şekilde kaydettiğinden eminmisin? Ve dosyayı mikroda gösterdiğin sırada excelde açık olmadığından eminmisin? |
|
![]() |
|
yardımlar için teşekkurler emeğinize sağlık şimdi bir sourum daha var
listeleri olusturdum şimdi stoklarımı toplu olarak bu listeleri nasıl tanımlauyabilirim yani fiyat bkısmında f10 yaptığımda fiytanımlı fiyat cıkıyor ama beni 600 tanes stoğum ve bunlara da tanımlamak istediğim ayrı ayrı beş tane liste var teker teker bana çok zor olur kolayı varmıdır acaba saygılarımla
|
|
![]() |
|
Yanlış bilgi vermemek için soruyorum ; Stok F10 alanında belirlediğiniz bütün fiyatları mı görmek istiyorsunuz?
Tanımlama işlemini ise cevabınızdan sonra toplu olarak anlatırım.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |