![]() |
Entegrasyon nasıl olacak ? |
Post Reply ![]() |
Author | |
Pcmaniak ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 26 Ocak 2009 Status: Offline Points: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 12 Temmuz 2013 at 02:31 |
İyi günler arkadaşlar,
İşyerinde ticari sistem kullanıyoruz. Benden önceki arkadaş işlemleri entegrasyon kullanarak muhasebe kayıtlarını oluşturma ihtiyacı duymamış. Şimdi geçmişe yönelik işlemleri entegrasyon ile muhasebe kayıtlarının oluşturulması ve bundan sonra cari, stok, kasa vb sistemlerde yapacağım işlemlerin otomatik olarak muhasebe fişlerinin oluşturulması için hangi işlemleri yapmam gerekiyor acaba? Ben mikrokurda entegrasyon ayarlarını inceledim ama önceki işlemlere ait bir şey göremedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
|
hasan79 ![]() Senior Member ![]() Joined: 28 Ocak 2012 Location: Türkiye Status: Offline Points: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar;
yaptığınız işlemlerin muhasebeleşmesini istiyorsanız, mikro kur' dan 96113 - ent.şekil parametrelerindeki menüyü açıp ilk satırda bulunan entegrasyon kullanılsın seçeneğini seçmeli ve kayıt etmelisiniz. Ama bu işlem sadece bundan sonraki işleyecek olduğunuz kayıtları kapsayacaktır. önceki işlemler için teknik destek almanız gerekecektir. kolay gelsin.
|
|
____________________________________ Herşeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter...! |
|
![]() |
|
destek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Eylül 2007 Status: Offline Points: 492 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hasan79 un yazdıklarına ilave olarak, kuruluş programında ayrıca, Firma tanıtım kartı (501110) Mali yıl vergi hesap kodlarından alış ve satış kdv oranlarınızı tek tek seçip istenillen hesapları tanımlamalısınız. Mali yıl entegrasyon hesap kodlarında kullandığınız hesapları tanımlalısınız. Stopaja tabi işlemleriniz varsa, Gelir vergisi ve fon payı parametreleri (099400) menüden stopaj hesaplarınızı tanımlamalısınız. Kullandığınız programı içinde de kullanmış olduğunuz tüm kartların muhasebe kodunun tanımlanmış olmasına dikkat ediniz. Eski evrakların yeniden entegrasyonu için, yedek aldıktan sonra kuruluş programına girip, Cari hareketlerinin muhasebe entegrasyonu (503110) Stok hareketlerinin muhasebe entregrasyonu (503120) menülerini çalıştırmalısınız. Anlattıklarımın görsel bir eğitimi akademikro.com da vardı, isterseniz enregrasyon konusundaki görsel eğitimi www.akademikro.com a üye olarakda izleyebilirsiniz. Burada anlatılanlar haricinde tabiki çalışmış olduğunuz bayinizden servis alıp hiç bir zahmete girmedende bu işlemleri yaptırabilirsiniz.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |