Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - V14
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

V14

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opekel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: V14
    Posted: 20 Temmuz 2013 at 12:06
Balıkesir Bandırma'da ve diğer çevre ilçelerde herkes zirve yazılıma geçmeye başladı programın kolay ve çok kullanışlı olduğunu e-bildirge ve e-beyannameleri göndermenin basit olduğunu söylüyorlar.

Acaba Mikro'da Mikbüro'da yeni bir şeyler yapmayı düşünüyormu

Kolay gelsin iyi çalışmalar

Ömer Pekel
Back to Top
muba View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote muba Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Temmuz 2013 at 02:24
suanki sistem gayet kullanisli, ayreten olaya sadece beyanname gönderme mantigiyla bakmayin, muhasebe sadece beyannameleri göndermek degildir, ilgili dosyanin gönderilebilir duruma gelmesi icin gerekli islemler ve teferruatlar konusunuda göz önünde bulundurmak gerek. 
Back to Top
halit View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Temmuz 2013 at 11:04
Mikronun eksiklikleri hiç şüphesiz vardır. Hatta ısrarla söylüyorum entegrasyonlu çalışmayan bürolar için çok eksiktir.  Ama komple bir yazılımdır. Büyük bir fabrikam olsa onlarca şubem olsa entegrasyon uyguluyor olsam kesinlikle mikrodan başkasına gitmezdim. 

Ama bir fişi bile istediğimiz hale getiremediler. Bu kadar komple olması bir muhasebe fişinde bile değişiklik yapılırken bu kadar uğraştırmasına neden oluyor. 
Defalarca söyledim mikro artık modüler yapıya geçmeyi düşünmelidir.

Ücretsiz Programların Özgür Adresi
Ucretsiz Program.oRg
Back to Top
sakman View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sakman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Temmuz 2013 at 11:13
Sayın Halit'in bahsettiği nedenlerden dolayı Şubat ayında Z****ye geçmek zorunda kaldım....
Şu anda iki programı da kullanıyorum....Biz Muhasebeciler için Kullanış ve basitlik diyorsanız Z**** programı mükemmel....Fakat entegrasyonlu çalışmak isterseniz Mikronun farklılığı bir anda öne çıkıyor...Fakat Bizim bölgedeki arkadaşlara sorduğumda Mikro'yu entegrasyonlu şekilde kullanan hiç yok...Bu da demektirki Mikro'nun bizleri dinleyip Biz muhasebecilere özel modüler bir yapı oluşturması.....
SARP MUHASEBE BÜROSU
   İZMİR
Back to Top
halit View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Ağustos 2013 at 11:37
Söylemek bana düşermi bilmiyorum. 1 hafta kadar önce ebru hanım beni aradı mikro için yeni bir çalışma yaptıklarını tamamen muhasebe büroları için entegrasyonsuz kolay basit bir program hazırladıklarını söyledi. Sabırla kendilerinin yapacağı yenilikleri bekliyorum.  

Ucretsiz Program.oRg
Back to Top
lazmaster View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lazmaster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ağustos 2013 at 10:16
Originally posted by halit halit wrote:

Söylemek bana düşermi bilmiyorum. 1 hafta kadar önce ebru hanım beni aradı mikro için yeni bir çalışma yaptıklarını tamamen muhasebe büroları için entegrasyonsuz kolay basit bir program hazırladıklarını söyledi. Sabırla kendilerinin yapacağı yenilikleri bekliyorum.  

Entegrasyonsuz çalışan bir büro olarak hatasız ve müdahalesiz beyanname hazırlamada problem yaşıyoruz. BA-BS hala meşakatli, KDV beyannamesi tam randımanlı değil, Geçici vergi keza aynı şekilde, Gelir Vergisi ve Kurumlardan bahsetmeye gerek yok. Öneriler sunduk ancak henüz bir gelişme yok. Bu yeni programı hazırlama aşamasında inşallah malum programı incelelerler ve daha basit, sade ve seri kullanılabilir bir şey yaparlar. Yoksa 18 yıldan fazladır mikrodan vazgeçmeyen bir büro olarak aktarım konusunda sıkıntı yaşamayacağımı bilsem hemen bende tavsiye edilen programa geçerim. Dört gözle bekliyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlanır.
Back to Top
halit View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Ağustos 2013 at 13:14
Aynı temennileri paylaşıyorum bende. Malum zamanında isyan çıkartıtk forumda biraz sesimizi duyurduk.  Ben ümidimi kaybetmeden beklemek istiyorum. Söyledikleri gibi sade hızlı ve ihtiyaçları karşılayan bir programı bize sunarlar diye bekliyorum.  Yoksa kimse vazgeçilmez değildir. 

Ucretsiz Program.oRg
Back to Top
saber View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saber Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Ağustos 2013 at 22:07
Günümüzde muhasebe büroları için entegrasyon özelliği olmadan kullanılan bir program, ihtiyaçlara tam olarak cevap veremeyecektir. Bazı müşterilerimde özellikle cari ve stok durumlarını ticari modülden alarak daha net ve ihtiyacım olan verilere ulaşabiliyorum. Bunun yanında entegrasyonda fatura ve fiş işlemesi daha hızlı ve hatasız olmaktadır. (Mikronun ticari modülünden fatura işlemek gerçi şuan için hantal bir yapıya sahip, faturada stok kısmına gelene kadar muhasebe büroları için kullanımı olmayan birçok yeri enter tuşu ile geçmeniz gerekiyor.) Mikronun, muhasebe büroları için ticari modülünde fazlalıkları ve çok detayları mevcut. Bu fazlalık ve detaylar azaltılır, kullanımı basit ve esnek bir yapıya dönüştürülür, bunun yanında da programsal eksilikler giderilirse ( forumda kullanıcılar tarafından programa eklenmesi istenen özellikler) iyi bir yere gelir.
Ben de şuan için yeni versiyonu beklemekteyim. Hayal kırıklığına uğramazsam mikro iyi bir program, olmazsa işimi gören ama, çok uğraştıran ve zaman kaybettiren bir program olarak aklımda kalacak.
Back to Top
mahmut53 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mahmut53 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Ağustos 2013 at 19:45

Arkadaşlar

E-Devlet, E-fatura E-Defter ve sonda EEEE
bu şekilde herşey E- olacağa benziyor.  büro Muhasebesinden yerinde muhasebeye (Entegrasyon) geçmeye alışmamız lazım. 1 Ocakta Uygulama zorunluluğu gelen firmalar e-defterde büyük bir sorun çıkmazsa 1 ocak 2015 te tahmin ediyorum,ciorsu  5.000.000 TL yi geçen firmaları kapsama alırlar. buda demek oluyor ki muhasebeyi bürodan firmanın merkezine taşımamız gerekecek. Az ekmek az köfte dönemi biter. yeter bukadar
Arkanıza yaslanın ve mis gibi Rİze çayını yudumlayın. İşler yetişir.
Back to Top
halit View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ağustos 2013 at 11:52
Mahmut bey muhasebe bürolarında cirosu 5.000,000 tlyi geçen firma sayısı 3-5i geçmez zaten..  İstanbul ankara izmir gibi şehirlerdeki firmalar için 5-10 milyon lira çok büyük rakam teşkil etmese bile diğer nispeten küçük illerde 5 milyon hala çok büyük rakam olarak görülüyor.  

Şuanda 50 şirketimden sadece 2 tanesi bu rakamları aşıyor. Onlarda iş şekilleri nedeniyle zaten e faturaya tabi değiller. 

Bu konunun ilk boyutuydu ikinci boyutu ise entegrasyondan kasıt e faturadan entegrasyon falan değil.. Bizimkisi cari kısmından entegrasyondu. Yani cariye bağımlı resmi yapmak yerine sadece resmi yapmayı istiyoruz. Programın cariden bağımsız kalabilmesini sağlayabilmeliler. 

E faturadan faturaları aktarabilmek entegrasyon değildir dışarıdan veri alabilmektir. Buda her programda olması gereken bir özelliktir zaten.   

Diğer bir konu ise bürodan firmaya taşınmak meselesine değineyim. Haklı olduğunuz bir noktadır. Yanlız ilk şıkta belirttiğim gibi büyük şehirlerde bu karın doyursa bile küçük şehirlerde bu dediğiniz malesef imkansızdır. Ben burda istanbulda olsa 3-5bin lira muhasebe ücreti ödemesi gereken firmadan 500-750 lira arası ücreti alamıyorum.  

Yani meseleye sadece 3-4 büyük şehir gözüyle bakmayın geride 70 küsür orta ve küçük şehir daha var.. Çoğu muhasebe bürosunda 50-60 tane işletme ve 3-5 şirketle yürüyor.. 
Muhasebe bürolarınn gerçeği budur. Bunu görmenizi tememnni ediyorum.

Ucretsiz Program.oRg
Back to Top
mahmut53 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mahmut53 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ağustos 2013 at 13:17

Halit bey

Ben konuyu büyük şehir gözüyle değerlendirmedim. bende Nufusu 200 bin olan bir şehirde Rize de mesleğimi icra etmeye çalışıyorum. Bahsettiğiniz şekilde iş potansiyeline göre 3-5 bin arası ücret alınması gereken firmalardan 700-800 veya 1000 almıyoruz. Tabiki burada rekabet var. hatta haksız rekabet var. Muhasebe Mali Müşavirlik mesleğini kariyer mesleğinden, herkesin kolay yapabileceği meslek görüntüsüne yine bizler getirdik. Müşteri Napıyorsun ki, iki kalem oynatıyorsun fikrine kapılmalarını bizler sebep olduk. 1989 yılından buyana Maliye bakanlığı tarafından mükelleflerin vermesi gereken beyanname sayısını sürekli artırması, ve 2006 yılından itibaren de internet vergi dairesine geçilerek vergi dairesinin tahakkuk memuru haline getirilmemizden itibaren bizim meslektaşlarımız artık evrak memuru konumuna  getirmiştir. Burada siyasilerin ne kadar suçu varsa, Üst birlik yöneticilerimizin suçuda vardır. Koltuk kaygısından dolayı gelir idaresiyle karşı karşıya gelinmemiştir. Birlikte karar alarak mesleğimizin gelişmesi ve meslektaşlarımızın yıpranmaması için çapa sarfedilmemiştir.  yüksek bir tepeden vadiye bakınca vadideki canlılar nasıl sinek gibi görünüyorsa, Ankaradan Türmob binasından bakınca da Rize deki büroda çalışan Mahmut ta sinek gibi gözükmektedir.  Allah Yardımcımız olsun. KOlay gelsin
Arkanıza yaslanın ve mis gibi Rİze çayını yudumlayın. İşler yetişir.
Back to Top
halit View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ağustos 2013 at 16:55
Malesef durum bundan ibarettir. Nerde gördüğümü hatırlamıyorum burdaki forumlardada olabilir. Türmob yetkililerinden birisi işkur ile ilgili işgücü çizelgeleri girilirken niye tepki göstermediniz diye sorulan soruya bunu muhasebecilerin yapacağını öngörmedik. firma sahipleri kendisi yapacağını düşündük dediler. Malesef ymmleri getirip odanın başına koyunca iş daha profesyonel olmuyor. Hoş smmmlerin başında olduğu kendi odam kurumlar vergisinin son günü seminer düzenlemeyi veya kdvye 1-2 gün kala toplantı yapmayı garipsemiyor.. 

Ucretsiz Program.oRg
Back to Top
halit View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ağustos 2013 at 16:59
Mesleği profesyonelleştirebilmemiz için öncelikle mükellefi profesyonelleştirmemiz gerekiyor. 
Belirli bir bilinç düzeyini yakalayamayan mükellef için bizim işimiz tamemen angarya ve kırtasiyeden başka birşey değil. 

Ben mükellefimden bugün excel ortamında fatura listesi sadece mail atmasını sağlamak için 5 kere aramak zorunda kaldım.  Adamlar bunu bile üşengeçlik olarak görüyor...
Neyse derdimiz çok belli o zaten. Şu kdv yoğunluğunda deşmeyin yaramı iş yapamıyorum sonra :D
Ucretsiz Program.oRg
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.938 seconds.