Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v9.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - kdv bey.kümülatif toplam....
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

kdv bey.kümülatif toplam....

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BLUE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: kdv bey.kümülatif toplam....
    Posted: 08 Nisan 2005 at 12:37

mikbüro 9,52 kullanıyoruz

bu program iyi hoşta ....

kdv beyannamesinde özel matrah şekline giren satışlarda kdv 0 olduğundan doğal olarak teslim ve hizmet bedeli kısmına geliyor birde vergi hesap kodlarından tanımlayınca kümülatif toplama 2.kez ekliyor kümülatif doğal olarak o matrah kadar artıyor tanımlamazsak sorun yok ama proğramın bu ayırması lazım insanız gözden kaçtımı gidiyo , sonra düzelticez diye uğraş. 

yokmu çözümü yoksa bizmi bişeyleri yanlış yapıyoruz..

Bilgi paylaştıkça büyür...
Back to Top
MUSTAFA_03 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MUSTAFA_03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2005 at 12:51
Sayın BLUE; aslında sorun yok ama siz kartlarda oynama yaptığınız için Özel matrahı 2 defa topluyor. Şimdi yeni bir şirket açın ve Özel Matrah'a bir rakam girin. Bu sorunun olmadığını anlayacaksınız. Bu sene böyle gider seneye değiştirebilirsiniz ancak.Aynı şey bende de var.
İyi Çalışmalar.

SMMM İbrahim DEMİRBİLEK
Back to Top
oguzrahmi View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oguzrahmi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2005 at 15:18

Merhaba Arkadaşlar, Mikro 9.52 kullanıyorum. KDV beyannamesinde  özel matrah satışımı 42'nci satıra yazıyor ama Kümülatif toplama eklemiyor.

Kümülatif toplamada sadece, bulunduğu aya ait kdv'li satışları yazıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim bana yardım edebilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.  

Acil cevap bekliyorumTongue

Oğuzboyu
Üçoklar/Yüreğir
Back to Top
ilker View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ilker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2005 at 15:26
ilk aydan beri kdv beyannamelini kayıt ettiniz mi....
Back to Top
oguzrahmi View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oguzrahmi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2005 at 15:42

Hayır  kayıt etmediğimi yeni fark  ettim. Bundan sonra ne yapabilirim,geçmiş

ayları düzeltme şansım varmı?  Teşekkürler ilker bey..

Oğuzboyu
Üçoklar/Yüreğir
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MUSTAFA_03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Nisan 2005 at 16:41
Evet var geçmiş aylara tek tek girerek Alt+S ile beyannameleri kaydederseniz sorun çözülür sanırım.
İyi Çalışmalar.

SMMM İbrahim DEMİRBİLEK
Back to Top
oguzrahmi View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oguzrahmi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2005 at 15:07

Mustafa bey, söylediğinizi uyguladım her ayın KDV beyannamesini  tek tek  Alt+S şeklinde kaydettim. Malesef yine kümülatif toplamda o ayı gösteriyor.

Başka ne yapabilirim eksik bir işlem mi yapıyorum. Ayrıca proğramımı nasıl güncelleyeceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.  Ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim çünkü daha önce güncelleme yapmadım şimdiden teşekkürler.  

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MUSTAFA_03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2005 at 16:31
http://www.mikro.com.tr/support.asp?AURL=archive

Yukarıdaki linki tıklayın. ve aşağıda isimlerini yazdığım dosyaları bilgisayarınıza indirin.
1-95bmp          ; 5-MIKBURO
2-95texts         6-MIKROKUR
3-95doc          ;   7-RAPVIEW
4-95hlp          ;    8-SETUP.EXE
 Bu dosyaları indirdikten sonra SETUP.EXE'yi tıklayın.MIKBURO kutucuğunu işaretleyin Kur'u tıklayın. Yeni dosyalarınız güncellenmiş olacaktır. Bittikten sonra Exıt'e bastığınızda Pervasive kurulması gerekebilir diye bir mesaj çıkar.Bu mesajı kapatarak çıkıyorsunuz.MIKBURO'ya girip Hakkında butonuna bastığınızda Arşiv tarihinin güncel olduğunu göreceksiniz. Bu kadar...

İyi Çalışmalar.

SMMM İbrahim DEMİRBİLEK
Back to Top
oguzrahmi View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oguzrahmi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Nisan 2005 at 16:47

Teşekkürler Mustafa bey Yeniden denedim ve KDV beyannamesindeki kümülatif olayını çözdüm. Güncelleme ile ilgili verdiğiniz bilgiden dolayıda size minnettarım. İyi çalışmalar.

Oğuzboyu
Üçoklar/Yüreğir
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MUSTAFA_03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Nisan 2005 at 08:58
Rica ederim oğuz bey, sizin memnuniyetiniz bizim memnuniyetimizdir iyi çalışmalar.
İyi Çalışmalar.

SMMM İbrahim DEMİRBİLEK
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.797 seconds.