Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v14.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Barkod oluşturma
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Barkod oluşturma

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote turkersivri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Barkod oluşturma
    Posted: 03 Aralık 2013 at 16:09
Mikro da temelden başlayarak barkod oluşturma işlemini nasıl yapabilirim?

Stok tanıtım kartında hangi bilgilerin tam olarak bulunması gerekir?

Barkod etiket parametreleri neyi içerir, ne olmalı?

Code 39 mu yoksa Ean 13 mü kullanılmalı, arasındaki fark nedir?

Barkod dizaynını temelden nasıl yapabilirim?

Toplu barkod açma işlemini nasıl yapabilirim?

Her mal kabul sonrası toptan alış irsaliyesi ile depoya mal aldığımda barkodlarını nasıl otomatik oluşturabilir?
Back to Top
ferhata34 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ferhata34 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Aralık 2013 at 17:00
Merhaba , Siz barkodu oluşturup tam olarak nasıl bir işlem yapmak istiyorsunuz ? Mikro help içinde detaylı anlatımlar var istersniz okuyun. Eğer ihtiyaç duyrsanız bendeki hazır formlarıda gönderebilirim size. İyi günler
Trade Life Yazılım Ve Danışmanlık Hizmetleri
http://www.tradelife.com.tr
[email protected]
Back to Top
turkersivri View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote turkersivri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aralık 2013 at 13:09
Öncelikle üretim yaptığımız için, hammadde depomuz var.
Bu depodaki hammaddeleri barkodlayım, depo çıkışlarını kontrol altına almaya çalışacağım.
Daha sonra ise tüm yarı mamül ve mamüllere barkod oluşturup, depolar arası sevk yaparken bu barkodlar üzerinden işlem yapacağız.
Back to Top
irregular View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote irregular Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Ocak 2014 at 15:19
ean 13 için zaten tobbdan izin falan alman lazım. sadece stoğunu takip edecek isen, o zaman code39 daha iyidir ayrıca code39da sadece numaralar değil yazılar da ekleyebilirsin. 

ben şu şekilde yaptım. 

öncelikle tüm stoğu excele attım. sonra ürünleri ana ve alt gruplara göre ayırdım sonra da ana gruplar için mağazalar da 40 ve yukarısı 99 a kadar fabrika da ise 01 ve yukarısı dır diye belirledim. bu tamamen sana kalmış.

ardından alt gruplar da her ürün grubunda eğer o grupda belirleyici olan değer rakamsal ise onu verdim değil ise 01 den başladım.

mesela farklı firmalardan alıp direk sattığımız ticari mal olan laminat parkeler var.

toplam da 7 firmadan alıyoruz.

l.parke kodu 51di. 
51.01 bir firma ürünleri 
51.02 de öteki firma ürünleri olarak ayırdım. burada 51 laminat parke ikinci ksım firma sonraki ise direk sıra nosu yani 001-002-003 diye gidiyor.

kontraplaklar var. 40 kontraplak. 18mm ve 21 mm kalınlıa göre ayrılıyorlar. ondan sonrası da değişebiliyor ama asıl bu kalınlık önemliydi. burada : 40.18 ve 40.21 deyip gerisini 001-002 diye verdim.

sonra mikrokurdan stok kodlarını değiştirme ekranına bu kodları isimlerin karşısına yapıştırdım ve değiştir deyip hepsini değiştirdim.

sonra da mikrodan 19577 nolu ekranı açtım.

orada işlem basit aslında ama dikakt etmek şart.

alan adına stok kodu yazıyorsun hepsinde. 

ilk satıra başlangıç 0 uzunluk 2 sağa doğru diyip ikinciye geçiyorsun. şimdi noktaları silip kalanı alacağımıa göre;

ikinci satırda, başlangıç 4 2 sağa dopğru sonra 3üncüye geçip
7 3 sağa doğru diyorsun. ok diyince aslında çok basit bir cümle kurmuş oluyorsun.

<<<stok koduna bak. ilk iki haneyi al sağa doğru 3üncüyü bırak 4üncüden başla 2 hane al. 6ncı yı bırak. 7nciden başla 3 hane al.

40.01.001
oluyor 
4001001

bu numara da aynı anda hem stok kartı nosu hem de barkod nosu oluyor. 
http://kobibilgiislem.wordpress.com/
Back to Top
ögrenci View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ögrenci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Aralık 2014 at 12:24
Merhaba,
stok kodunu şöyle yazmak istiyorum sonrasında da barkod çıkarıcam
153,1,20,101

153 tic mal
1 depo kodu
20  ürün adı
101 model
 olacak şekilde yazdım

sormak istediğim rakamlar arasında virgül kullanırsam barkod çıkarmakta sorun olurmu? 
sorun değilse mikrokurdan stok kodlarını değiştiricem
teşekkürler

paylaşılan bilgi geleceğe bırakılan mirastır
Back to Top
MYERP View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MYERP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Aralık 2014 at 16:47
Virgül kullanma.

Back to Top
ferhata34 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ferhata34 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Aralık 2014 at 11:02
Merhabalar , biz firma olarak barkodlu stok takibi konusunda uzman bir firmayız. Mikro çözüm ortağıyız aynı zamanda Erp danışmanlık desteğimizde mevcut. İsterseniz aşağıdaki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirsiniz 

538 557 9275 
Trade Life Yazılım Ve Danışmanlık Hizmetleri
http://www.tradelife.com.tr
[email protected]
Back to Top
ögrenci View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ögrenci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Aralık 2014 at 17:53
Teşekkürler 
konuyu çözdüm.
Başarılar
paylaşılan bilgi geleceğe bırakılan mirastır
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.547 seconds.