![]() |
Parti-Lot Takibinde Problem |
Post Reply ![]() |
Author | |
linda ![]() Groupie ![]() Joined: 04 Şubat 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 27 Mayıs 2005 at 18:07 |
Merhaba Halley 9.52 kullanıyorum. Stokları Parti-Lot detayına göre takip ediyorum. Problem şu; Standart Stok hareket ile Lot hareketi miktarsal bazda tutmuyor. Standart stok hareketini alıyorum 25 satır hareket var, lot hareket raporunu alıyorum , aynı ürün ve aynı lot, 10 satır hareket var. Lot hareket raporunda bazı hareketleri göremiyorum yani. Bunun nasıl olduğunu anlamış değilim. Bir yerde bozulmalar oluyor ama düzeltemiyorum. Kur'dan DB Bakımı çalıştırıyorum, orada parti lot düzenleme yapıyorum, yine düzelmiyor. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acama. İşin doğrusu lot detayı çok işimizi görüyordu ama böyle bir hata vermesi ve hatayıda düzeltemem epey moralimi bozdu. Ama siz kıymetli arkadaşlarım ve mikronunda desteği ile bir yolunu buluruz inşallah. Herkese kolay gelsin. |
|
...
|
|
![]() |
|
kemalglt ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4712 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
harekette parti-lot seçilmemiş olabilir mi! atlanmıştır belki?
|
|
![]() |
|
LuiSchiffer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Ekim 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 1332 |
Parti-lot kullanımı bir süre parti-lotsuz hareket yapıldıktan sonra seçilmiş olabilir.
|
|
![]() |
|
linda ![]() Groupie ![]() Joined: 04 Şubat 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 41 |
Merhaba arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Parti Lot kullanmaya 01.01.2005 te başladım. Stok girişi veya çıkışı yaparken stok kodunu girdikten sonra otomatikmen Lot penceresi gelir, mutlaka lotu seçmem gerekir, seçmeden miktar hanesine gelmiyor zaten. İkinci bir husus Standart stok hareket raporunda bütün hareketlerde lot bilgisinin olduğunu, girildiğini görebiliyorum. Yani kısacası lot 'suz stok hareketi yok.Ama Parti-Lot hareket raporundan aynı bilgiyi alamıyorum. Standart stok hareketle ile Parti_lot Hareket raporu farklı bilgiler veriyor. Ama benim dışımda olan bir şey varsa onu da bilemiyeceğim. Kolay gelsin. |
|
...
|
|
![]() |
|
kemalglt ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4712 |
Bu mümkün değil, dediğiniz tüm raporlar, çalışıyor bilgileri veriyor;
- bir raporda lot detay dökümüne Evet-Hayır var bu atlanmış olabilir - bir de tarih kriterleri eksik giriliyor olabilir... Aksi halde Allah korusun data mı bozuk yani? |
|
![]() |
|
Merhaba Kemal bey Raporlar çalışıyor, yalnız lot hareketlerini eksik veriyor. örneğin ;4047 kodlu stokun parti lotu 1 yıllık-ingilizce diye birşey. 4047 nin standart hareket raporunu alıyorum 30 satır hareket var.Parti lot bilgisinde de 1 yıllık-ingilizce yazıyor. Yine 4047 nin Parti-Lot hareketini alıyorum 12 satır hareket var. burada da 30 satır hareket olması gerekmiyor mu. Tabi kalan stok miktarıda iki raporunki de farklı çıkıyor. Tarih kriterlerini eksik girmiyorum. Bu hatayı bazı ürünlerde veriyor zaten. Data bozuk olabilir diye düşünüyorum aslında. |
|
...
|
|
![]() |
|
dokuz_otuken ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 3250 |
Örnek verdiğiniz hareket sayısı çok fazla değil.. Sorunlu gördüğünüz bir stoğun hareketlerini inceleyip rapora yansımayanları tespit edebilir ve bu hareketlerin bağlı olduğu evraklara girip tekrar kayıt yaparsanız (gerekirse iptal edip yeniden kaydedin) sonuca göre sorunun nereden kaynaklandığını daha net anlayabiliriz.. (en azından sorunlu bir evrak için yapın bu işlemi) |
|
![]() |
|
ceceyp_ceceyp ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 2192 |
iyi çalışmalar, bu sorunu bayi destek elemanalarına bilgi verilip gerekli data incelemesi yapıldı mı ? onların görüşü nedir ? sonuç olarak datayı incelemden birşey söylemek yanlış olur. sonuç olarak ilgili sorunu orada yaşayarak görmek ve ona göre müdahale edilmesi en mantıklı olanıdır diye düşünüyorum. kolay gelsin. |
|
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın
Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. email : [email protected] Tel: 02623213495 fax: 02623223400 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |