![]() |
MyeDB.DLL ile Login de Hata. |
Post Reply ![]() |
Author | |
sakagunduz ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 27 Mayıs 2005 Status: Offline Points: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 13 Haziran 2005 at 22:53 |
Merhaba ; mye_DB_TLB.pas ve dll dosyalarini kullanarak database e veri import etmek istiyorum. yardim.mye.com.tr adresindeki bilgilerden faydalanarak bir xml dosyası oluşturdum. Tam import etmek isterken Login olmam gerektiğini öğrendim. Ancak myeLogin fonksiyonunu çağırdığımda "Çok Zararlı Hata" şeklinde bir hata mesajı dönüyor fonksiyondan. Nerede yanlış yapmış olabilirim? Bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.. |
|
sakagunduz
|
|
![]() |
|
ceceyp_ceceyp ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 2192 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iyi çalışmalar, oluşturduğunuz xml dosyasında gerekli bilgilerin import edilişine ait sorun mevcuttur. bunun için gerekli xml dosyasını nasıl oluşturdunuz bu konu ile ilgili bilgi verirmisiniz. ve ayrıca ilgili fonksiyona ait detayı da belirtirseniz daha sağlıklı bilgiler edinirsiniz. kolay gelsin. |
|
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın
Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. email : [email protected] Tel: 02623213495 fax: 02623223400 |
|
![]() |
|
ceceyp_ceceyp ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 2192 |
iyi çalışmalar MyeDB.DLLMyeDB.DLL, myeMain ActiveX Class'ını içeren DLL'dir. Bu class
interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs,myeDB_TLB, Menus, StdCtrls, ExtCtrls, DB, ADODB, DataCons, StrUtils, ComCtrls; Ana formumuzun tanımında TForm1 = class(TForm) ……. private procedure OnMyeMainError(Sender:TObject); procedure ErrorMessage(ErrCode:Integer); // diğer private tanımlarınız public myeObj : TmyeMain; // diğer public tanımlarınız end; Formunuzun oluşturulmasında (OnCreate event) procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); begin myeObj:=TmyeMain.Create(Self); myeObj.OnonError:=OnMyeMainError; end; ActiveX objemizi oluşturup, formu sonlandırılmasında (OnDestroy event) procedure TForm1.FormDestroy(Sender: TObject); begin myeObj.Free; end; Objemizi sonlandırmamız mantıklı olur. Veri üzerinde bir işlem (export ya da import ) yapılmadan önce login fonksiyonu çağırılmalıdır. Bu işlem için bir login penceresi tasarladığınızı ve ilgili alanları kullanıcıdan aldığınızı varsayıyoruz. Bu durumda, örnek login işlemi, if myeObj.LogIn(txtFirmCode.Text, StrToInt(txtYear.Text), txtUserName.Text, txtPassword.Text)<>0 then ShowMessage('Kullanıcı sistemde'); else ShowMessage('Bağlantı kurulamadı'); şeklinde olacaktır. Artık fonksiyonları kullanmaya hazırız. Tüm fonksiyonlar benzer parametreler ile çalıştığından, en çok kullanılacağını sandığımız evrak import işlemi için bir örnek vereceğiz. ErrCode:=myeObj.EvrakImportXML(XMLFileName,''); if ErrCode<>0 then ErrorMessage(ErrCode) else ShowMessage('Evrak Import başarıldı'); Tahmin edilebileceği gibi, parametre olarak gönderilen dosya adı (XMLFileName) import etmek istediğim evrak bilgilerini içeriyor. ErrorMessage fonksiyonuda SDK içinde verilmiştir. Dönüş değerleri : -1 : İşlem Başarısız. Tanımlanmamış Hata! 1 : Hatali Table No 2 : Hatali Parametre No 3 : Header`da Tanim (APN) dosyasi belirtilmemis 4 : Tanim dosyasi yok 5 : Import dosyasi bulunamadi yada XML Hatali 6 : Tekrarlayan Index 7 : Sirket Bulunamadi 8 : Kullanici / Sifre Hatali 9 : Firma Calisma dizini Hatali 10: Parametre Hatasi 11 : Firma Yolu Bulunamadi 12 : Firma Bilgileri Bulunamadi 13 : Export Dosyasi Yaratilamiyor 14 : Alan ismi Bulunamadi 15 : Sisteme Girilmemis 16 : Kayit yapilamadi
Fatura_Base.XML<?xml version="1.0" encoding="Windows-1254" ?>
kolay gelsin
|
|
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın
Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. email : [email protected] Tel: 02623213495 fax: 02623223400 |
|
![]() |
|
LuiSchiffer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Ekim 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 1332 |
![]() |
|
sakagunduz ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 27 Mayıs 2005 Status: Offline Points: 8 |
Ben henuz login asamasini gecebilmis degilim. login fonksiyonu calisir calismaz hata mesajini aliyorum. Delphi 6 kullanmamdan kaynaklı bir sorun olabilirmi bilemiyorum. Ayrıca mye_DB_TLB.pas icerisindeki {$VARPROPSETTER ON} parametresi icin "invalid compiler directive" hatasini veriyor. bende bu hatayi gecebilmek icin mecburen hata verdigi satiri kapatiyorum. |
|
sakagunduz
|
|
![]() |
|
{$VARPROPSETTER ON} ile ilgili compiler problemini çözdüm. Delphi 6 nın SP2 sini yükleyince sorun kalmıyor. Ancak Sisteme login olmaya çalıştığımda yine "çok zararlı hata" mesajini vermeye devam ediyor. ************************************************************ ************************** if myeObj.LogIn('1', 2005, 'S', '1') <> 0 then ************************************************************ ************************** Ayrıca; Delphi projesinde Private olarak tanımlamamız istenen
Prosedürlerini ben sistemime bir türlü tanıtamadım. Bunları private kısmına yazdığımda (uses kısmında myeDB_TLB olmasına rağmen); [Error] Aktarim.pas(31): Unsatisfied forward or external declaration: 'TFFaturaAktar.OnMyeMainError'. şeklinde hata alıyorum. Çoook Acil yardıma ihtiyacim var. Teşekkürler. |
|
sakagunduz
|
|
![]() |
|
dokuz_otuken ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 3250 |
Afedersiniz ben pek anlamam bu şeylerden de merakımdan bi kurcalıyorum sadece. Bi defa da login olabilmiştim. Düzgün bi öneri bulamıyorum ama merak ettim login satırında yazdığınız Kullanıcı kodu ve Şifre bilgisi doğru dimi ? |
|
![]() |
|
evet kullanıcı kodu ve şifre doğru defalarca kez bende kontrol ettim. ayrıca regsvr32 ile myedb.dll i register da ettim |
|
sakagunduz
|
|
![]() |
|
dokuz_otuken ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 3250 |
Ben delphi yi tekrar yükleyip denemeler yaparken siz de şu sayfayı bi ziyeret edin isterseniz... Tabi daha önceden okumadıysanız :) |
|
![]() |
|
bu sayfayi daha oncede inceledim ama sorunumuz cözebilmiş değilim.
![]() |
|
sakagunduz
|
|
![]() |
|
Yanılmıyorsam siz kodları kendiniz yazıyorsunuz. Ben MyeDB_SDK 'yı kullanarak işlem yapıyorum. Yalnızca totflags.inc dosyasını bulamadığına dair hata uyarısı veriyor, sorun çıkartan bu satırı sildiğimde rahatlıkla login olabiliyorum.. Siz MyeDB_SDK ile login olabiliyor musunuz ? |
|
![]() |
|
Ben MyeDB_SDK ile de login olamiyorum. Aynı hata mesajını (çok zararlı hata) veriyor. Ben mikroyu C: sürücüsüne degil de F: sürücüsüne kurdum bundan kaynaklı bir sorun olabilir mi acaba? |
|
sakagunduz
|
|
![]() |
|
Ek 1: MyeDB_TLB.PAS unit myeDB_TLB; Ben fazla detaydan anlamam. C:\v11xx içersine FINAL ve DEBUG diye iki klasör açtım.. MyeDB_SDK'dan gelen dosyaları da buraya koydum. FINAL'içine MyeDB.dll'yi koydum. MyeDB_SDK içersindeki {$totflags} gibi bi satır vardı; onu da sildim.... (totflag.inc dosyasının bulunamadığını söyleyen bi Fatal Error nedeniyle) Sonrasında login sorunu olmadı..
|
|
![]() |
|
ne yaptimsa bu "çok zararlı hata" mesajindan kurtulamadim. Login olamiyoruummmm.. Ben mye.com.tr in download sayfasindan indirdigim mikro yazilimi uzerinde calisiyorum. MYE_SDK ile connect olmaya calisiyorum ama olmuyor. Ayrıca bende c:\Mikro altinda v11xx seklinde bir klasor olmuyor. c:\mikro\SQL9000 seklinde bir klasor olusuyor. yanlış program uzerinde mi calisiyorum??? Kafayi yicem.. |
|
sakagunduz
|
|
![]() |
|
Mikro Versiyon 11 Data Exchange HelpMikro v11 database'ine (veri tabanına) bilgi giriş ve çıkışı Import/Export özelliği sayesinde yapılabilir. Bunun için ASCII ya da XML formatı kullanılabilir. Bu döküman size XML Import/Export formatı , MyeDB.DLL , Mikro'nun database tabloları ve Mikro'nun FirmFN, GlbFn, FirmSP dosyalarında bulunan fonksiyonları hakkında bilgi verecektir. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |