Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v11.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Ürün reçetesi
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ürün reçetesi

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tatlıcadı35 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ürün reçetesi
    Posted: 14 Haziran 2005 at 17:28

Herkese selam arkadaşlar 

Bana menemen yapımı konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Yalnız  halley  de  nasıl yani demeyin kısa ve net olarak Müşterim benden üretim programı olan halley, mınımal, mıkrotım de menemen yapmamı istiyor + bu yetmiyormuş gibi birde yazar kasalarla haberleştirilmesini istiyor şu şekilde;

Lütfen yardımcı olun çunkü ben nasıl yaparım diye kafayı kırmak üzereyim. kolay gelsin.

Back to Top
eydief View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eydief Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Haziran 2005 at 17:38
profilinde "mikro satış eğitim destek sorumlusu" yazan  bir insan bu soruları sormaz diye düşünüyorum. ama siz bence mikro dan eğitim alın derim size.
<font color=BLUE>mazeret değil. çözüm üretin !!!

[/COLOR]
Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Haziran 2005 at 18:11

Menemene Yardım edim, severim de

Malzemeler, pardon kartlar
HM 1-Domates
HM 2-Yumurta
HM 3-Biber
HM 4-Soğan
HM 4-Sıvı yağ
HM 5-Tuz
... diğer Hammade, Y. Mamul, Mamul varsa tanımlayın
Isıtıcı, İşçilik, İşletme Malzemesi... D. veya G.giderleri  tanıtabilirsiniz.

NM 6- Menemen (bu kart mamül olarak seçilecek)
...
Ürün tanıtım kartına 6-Menemen i çağırıp; Giderden alacağı payları vererek kaydedin.
Daha sonra bu Menemen için reçete çağırın, miktar 1 (ad, kg, gr...).
Reçete içinde yukarıdakı h.maddelerden ne kadar gerekiyorsa seçin ve kaydedin.

Sıra iş emrinde, iş emri açın "Menemen Üretimi..."
İş emrini üretime sevk edin. Gelen üretim raporu ile, Ürün giriş fişinden kaç -ad,gr,kg...- miktar gelirse, stoklarınıza atın.

Artık afiyetle satabilirsiniz. (Pişince haberim olsun)

Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Haziran 2005 at 18:32
Eydief Beyefendi,

Mikro Satış Destek Sorumlusu olmak herşeyi bilmek demek değil, Mikro nun çeşit çeşit programları var, programlar içinde alanlar var...

Belirgin ayırım Muhasebe zaten, muhasebe bilmeyen çok sayıda bayi ve bayi destek elemanı var. Bayi içinde alan uzmanları var. Bakmayın Siz profile, yermeyin hemen öyle. İyi çalışmalar Siz e.
Back to Top
LuiSchiffer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LuiSchiffer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Haziran 2005 at 03:25

Eğitimin sırasında ilk öğrendiklerimden biri, mühendislikte, bilmenin değil, bu bilgiyi nerede bulabileceğini bilmenin önemiydi. Herşeyi bildiğini iddia etmek kimsenin harcı değil. Yıllarını muhasebe mesleğine vermiş forum kullanıcılarının bile, an gelip "Mevzuata bir bakalım" dediklerinden eminim. Ama Sayın Eydief de haklı, muhtemelen bir bayi çalışanının bu soruyu yönelteceği yer forum olmamalı.

Menemen konusunu Sayın Kemalglt açmış, ben ilk mesajdan anladığım kadarıyla kasa kısmına yorum yapmaya çalışayım. Aklıma üretim ve yazar kasa deyince, iki olasılık geliyor. Birincisi restoran, kafeterya gibi bir işletme ve orada satılan menemn, pizza gibi üretilen nihai ürünler, ikincisi de market ve örneğin kasap reyonunda dana karkastan üretilen kıyma, bonfile, antrkot gibi ürünler.

Kanımca, bu iki örnekte de kapsamlı bir üretime ihtiyaç yok (ilk mesajdan aldığım fikre göre söylüyorum). Daha önce forumda tartışılmış olan stok reçetesi ve otomatik virman (+ dönemsel maliyetlendirme) ile bu iş çözülür gibi. Tabi yazarkasa tarafındaki istekleri bilsek, ortaya daha somut bir çözüm önerisi çıkartabilirdik. Yoksa yazarkasa haberleşmesi atla deve değil, stokları gönder, hareketleri al, satışa (ve tanımladığımız reçeteye) göre virmanı yap, maliyetlendir. Bu akış tamam olmalı sanki.

Back to Top
eydief View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eydief Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Haziran 2005 at 10:16
tüm arkadaşlara teşekkür ederim. benim kimseyi yermek gibi bir düşüncem asla olmaz. benim ordaki tavrım sadece mikro eğitim elemanı olduğunu söyleyen bir insana normal kullanıcı.dan daha hızlı mikro destek den yardım alabileceği yönünde idi. yoksa kullanıcı menemen yapmayı bilmiyor diye bir eleştirim yok.  Sayın Kemalgt Beyfendi.nin menemen ile ilgili yapılacaklar konusuna katılıyorum. sonuç olarak beraatimi istiyorum. teşekkürler.
<font color=BLUE>mazeret değil. çözüm üretin !!!

[/COLOR]
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.766 seconds.