![]() |
Türkçe Karakter Sorunu |
Post Reply ![]() |
Author | |
kelepirci ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2005 Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 15 Haziran 2005 at 15:45 |
Selamlar Yakın bir tarihte miknom v11 i şirkete aldık. Almadan önce de bir adet sunucu kurduk. Sonucuyada Windows 2000 Advanced Server İngilizce kurduk. Sunucuyada MS SQL Server SP 4 ü kurdum ve üzerine mikroyu. Şimdi ortada bir sunucu ikide istemci var. Sunucu ingilizce ama istemciler Türkçe windows kullanıyor. Her ne kadar istemciler Türkçe karakter kullandığını sanıyorsada sunucu Türkçe karakterleri tanımıyor. Bu konuda bana yardmcı olursanız sevinirim. |
|
![]() |
|
MuratSakarya ![]() Yönetici ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye, Isyanb Status: Offline Points: 1919 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Durumu net olarak anlamadım. Sunucu TYürkçe karakterleri tanımıyor derken kastınız nedir? SQL server'da mı dertlisiniz, sunucu'da da program çalışıyor ve ön yüzde mi sıkıntı oluyor? |
|
![]() |
|
kemalglt ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: İstanbul Status: Offline Points: 4712 |
Windows 2000 Server Ingilizce version da, bir kaç kez Türkçe karakter sorunu yaşadım. Bölgesel Dil Seçeneklerinden tüm Türkçe karakter setlerini işarteleyip yükleyince, sorun çözülmüş gibi görünüyor.
Exe yenileme yaptıktan sonra V.Tabanı Bakım onarım v.s. işlemler çalıştırılınca Türkçe sorunu yine boy gösteriyor. İki sefer Windows 2000 Server ı kullanmamak yönünde karar aldım. Başedemedim. |
|
![]() |
|
kelepirci ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2005 Status: Offline Points: 2 |
Ardaşlar sorunu çözdüm. Kemal kardeşimin anlattığı problemin aynısını bende yaşamaktaydım. Windows 2000 advanced server'a türkçe dil desteği kursanız bile bazı font problemleri yüzünden çözülmüyor. Bunun sebebi ise registry de olan bir hata. Bu hatayıda şu adresteki bilgiler ışığında çözebilirsiniz. http://www.o2post.com/kuban/turkce.htm
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |