Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v11.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Türkçe Karakter Sorunu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Türkçe Karakter Sorunu

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kelepirci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Türkçe Karakter Sorunu
    Posted: 15 Haziran 2005 at 15:45

Selamlar

Yakın bir tarihte miknom v11 i şirkete aldık. Almadan önce de bir adet sunucu kurduk. Sonucuyada Windows 2000 Advanced Server İngilizce kurduk. Sunucuyada MS SQL Server SP 4 ü kurdum ve üzerine mikroyu.

Şimdi ortada bir sunucu ikide istemci var. Sunucu ingilizce ama istemciler Türkçe windows kullanıyor. Her ne kadar istemciler Türkçe karakter kullandığını sanıyorsada sunucu Türkçe karakterleri tanımıyor.

Bu konuda bana yardmcı olursanız sevinirim.

Back to Top
MuratSakarya View Drop Down
Yönetici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MuratSakarya Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Haziran 2005 at 16:27

Durumu net olarak anlamadım. Sunucu TYürkçe karakterleri tanımıyor derken kastınız nedir? SQL server'da mı dertlisiniz, sunucu'da da program çalışıyor ve ön yüzde mi sıkıntı oluyor?

Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Haziran 2005 at 19:25
Windows 2000 Server Ingilizce version da, bir kaç kez Türkçe karakter sorunu yaşadım. Bölgesel Dil Seçeneklerinden tüm Türkçe karakter setlerini işarteleyip yükleyince, sorun çözülmüş gibi görünüyor.

Exe yenileme yaptıktan sonra V.Tabanı Bakım onarım v.s. işlemler çalıştırılınca Türkçe sorunu yine boy gösteriyor. İki sefer Windows 2000 Server ı kullanmamak yönünde karar aldım. Başedemedim.
Back to Top
kelepirci View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kelepirci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Haziran 2005 at 12:31

Ardaşlar sorunu çözdüm.

Kemal kardeşimin anlattığı problemin aynısını bende yaşamaktaydım. Windows 2000 advanced server'a türkçe dil desteği kursanız bile bazı font problemleri yüzünden çözülmüyor. Bunun sebebi ise registry de olan bir hata. Bu hatayıda şu adresteki bilgiler ışığında çözebilirsiniz.

http://www.o2post.com/kuban/turkce.htm

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.578 seconds.