![]() |
mikroper 9.52 de bordro dökümü |
Post Reply ![]() |
Author | |
akinogun ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 67 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 13 Mart 2004 at 16:05 |
Mikroper 9.52 de hazırlanan personel maaş bordrolarını yazıcıdan dökerken ctrl+p de çıkan yazıcı ayarları penceresinde "geniş sürekli form" seçeneği seçildiğinde "raporun genişliği 178 karakter, yazıcının genişliği 160 karakter olduğu için döküm yapılamıyor diye mesaj çıkıyor" kolon ayarlarından kolon genişliği 160 karaktere gelecek şekilde ayarlama yapılınca sıkışık yazı karakterinde rapor alınabiliyor ancak bu sefer de kağıt genişliğinin 1/3 kadar bir kısmı boş kalıyor. Boş kalan bu yere sıkışık yazı karakterinde nesıl yazdırabiliriz. Bordroda görmek istediğimiz bir iki sütun daha var ama bunu yazdıramıyoruz.
İyi çalışmalar |
|
![]() |
|
Ozcans ![]() Senior Member ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Maraba
Mikrokurda 130 nolu akış parametresine evet de ondan sonra dene ozcans |
|
![]() |
|
akinogun ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 67 |
Çalışıyor!!
Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar |
|
![]() |
|
Ozcans ![]() Senior Member ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 178 |
Bu gün nöbetçi benim abi başka sıkıntın varsa yardımcı olayım
![]() ozcans |
|
![]() |
|
Ayrıca yüzsüzlükten sayılmayacaksa bir de mikroper 9.52 de kurulu firmalardan birinde bulunan "bordro tanımlama" dosyasını diğer firmalara nasıl aktarabileceğimizi sorabilir miyim¿
İyi çalışmalar |
|
![]() |
|
:) sdyeni diye bir dosyada tutuyor zannediyorum
programın kurulu olduğu klasörde ..\\firma\2004_1\params\sdyeni ozcans |
|
![]() |
|
Çok teşekkür ediyorum,
Bu da çalıştı ![]() There is no spoon. |
|
![]() |
|
Selamlar,
Sorun yine bordro dökümü ile ilgili olduğu için yeni başlık açmadım. Bu kez de netten brüte hesaplama yapılan personelde fazla mesai problemi var ![]() bordro raporu tanımlarken "Rapor Tanımlama - 6. bölüm"deki saat ve tutar bölümlerini kullandım ama hesaplaması netten brüte olan personelde brüt mesai ücreti yerine net mesai ücretini veriyor. Sanırım acemilikten seçmem gereken bölümü bulamadım ![]() Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar There is no spoon. |
|
![]() |
|
Merhaba akın
neden netten brüte gidiyon abi brütten nete gitsen olmaz mı sicil kartına brüt saat ücretlerini gir paşa paşa hesaplasın abi rakamları netten brüte dersen bordrodo da netleri gösterir ozcans |
|
![]() |
|
Netten brüte gidiyoruz çünkü çalışan personelin ücret anlaşması net ücret üzerinden. Brütten nete geçtğimiz zaman bir kaç ay sonra personelin vergi diliminin yükselmesi yüzünden alacakları net ücret düşer ve başımızın etini yerler.
Sözünü ettiğim sorunu sadece fazla mesai kazancında yaşıyoruz. Diğer bütün hanelerde (örn toplam kazanç, ssk matrahı vs vs) bordroya brüt olarak döküyor ama fazla mesai kazancında neti yazıyor. Hesaplamalar falan doğru ama bordronun o hanesinde net rakamı yazıyor olması gerçeği var işte. Bilmiorum belki acemilikten ben doğru yeri bulamadım herhalde. İyi çalışmalar There is no spoon. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |