Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v9.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - mikroper 9.52 de bordro dökümü
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

mikroper 9.52 de bordro dökümü

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote akinogun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: mikroper 9.52 de bordro dökümü
    Posted: 13 Mart 2004 at 16:05
Mikroper 9.52 de hazırlanan personel maaş bordrolarını yazıcıdan dökerken ctrl+p de çıkan yazıcı ayarları penceresinde "geniş sürekli form" seçeneği seçildiğinde "raporun genişliği 178 karakter, yazıcının genişliği 160 karakter olduğu için döküm yapılamıyor diye mesaj çıkıyor" kolon ayarlarından kolon genişliği 160 karaktere gelecek şekilde ayarlama yapılınca sıkışık yazı karakterinde rapor alınabiliyor ancak bu sefer de kağıt genişliğinin 1/3 kadar bir kısmı boş kalıyor. Boş kalan bu yere sıkışık yazı karakterinde nesıl yazdırabiliriz. Bordroda görmek istediğimiz bir iki sütun daha var ama bunu yazdıramıyoruz.

İyi çalışmalar

Back to Top
Ozcans View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ozcans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Mart 2004 at 16:32
Maraba

Mikrokurda 130 nolu akış parametresine evet de ondan sonra dene

ozcans
Back to Top
akinogun View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote akinogun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Mart 2004 at 16:45
Çalışıyor!!
Çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar

Back to Top
Ozcans View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ozcans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Mart 2004 at 16:50
Bu gün nöbetçi benim abi başka sıkıntın varsa yardımcı olayım

ozcans
Back to Top
akinogun View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote akinogun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Mart 2004 at 17:35
Ayrıca yüzsüzlükten sayılmayacaksa bir de mikroper 9.52 de kurulu firmalardan birinde bulunan "bordro tanımlama" dosyasını diğer firmalara nasıl aktarabileceğimizi sorabilir miyim¿

İyi çalışmalar

Back to Top
Ozcans View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ozcans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Mart 2004 at 18:01
:) sdyeni diye bir dosyada tutuyor zannediyorum

programın kurulu olduğu klasörde ..\\firma\2004_1\params\sdyeni

ozcans
Back to Top
akinogun View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote akinogun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Mart 2004 at 18:31
Çok teşekkür ediyorum,
Bu da çalıştı

There is no spoon.
Back to Top
akinogun View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote akinogun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Mart 2004 at 21:47
Selamlar,
Sorun yine bordro dökümü ile ilgili olduğu için yeni başlık açmadım.
Bu kez de netten brüte hesaplama yapılan personelde fazla mesai problemi var
bordro raporu tanımlarken "Rapor Tanımlama - 6. bölüm"deki saat ve tutar bölümlerini kullandım ama hesaplaması netten brüte olan personelde brüt mesai ücreti yerine net mesai ücretini veriyor.
Sanırım acemilikten seçmem gereken bölümü bulamadım
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar

There is no spoon.
Back to Top
Ozcans View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ozcans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mart 2004 at 10:53
Merhaba akın

neden netten brüte gidiyon abi brütten nete gitsen olmaz mı
sicil kartına brüt saat ücretlerini gir paşa paşa hesaplasın abi
rakamları netten brüte dersen bordrodo da netleri gösterir

ozcans
Back to Top
akinogun View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote akinogun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mart 2004 at 15:39
Netten brüte gidiyoruz çünkü çalışan personelin ücret anlaşması net ücret üzerinden. Brütten nete geçtğimiz zaman bir kaç ay sonra personelin vergi diliminin yükselmesi yüzünden alacakları net ücret düşer ve başımızın etini yerler.
Sözünü ettiğim sorunu sadece fazla mesai kazancında yaşıyoruz. Diğer bütün hanelerde (örn toplam kazanç, ssk matrahı vs vs) bordroya brüt olarak döküyor ama fazla mesai kazancında neti yazıyor. Hesaplamalar falan doğru ama bordronun o hanesinde net rakamı yazıyor olması gerçeği var işte. Bilmiorum belki acemilikten ben doğru yeri bulamadım herhalde.
İyi çalışmalar

There is no spoon.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.844 seconds.