Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v11.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Vizite kağıdı hakkında
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Vizite kağıdı hakkında

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MUSTAFA_03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Vizite kağıdı hakkında
    Posted: 09 Kasım 2005 at 11:57

İyi günler; ben mikbüro v11xx kullanıcısıyım. Personel programındaki vizite kağıdı hakkında bir fikir edinmek istiyorum. Daha doğrusu kafama takılan bir konu var, bunu hem öneri hemde bilgi edinme amacıyla yazdığım için bu bölüme yazıyorum...

Şimdi; bir firmanın herhangi bir personeli ay içinde aynı işyerine birden fazla girdi çıktı yapabiliyor. E haliyle biz de her girişinde yeni bir kart açıyoruz, İş vizite kağıdı vermeye gelince de ilgili personel için açtığımız kodların tamamı için ayrı ayrı vizite kağıdı çıkarıyoruz. Yani bu şahıs 5 defa çıkıp girdiyse 5 tane vizite kağıdı vermemiz gerekecek demektir.

Benin önerim ise ; işçi için yeni açtığımız kartlara eskiden çalışmış olduğu kod numarasını tanımlayabilsek te program daha önce çalıştığı dönemlere ait gün sayılarını ve primleri en son açtığımız kartta toplayabilse....

Yada işçinin ssk numarası tüm kartlar için aynı olacağından ssk numarası aynı olan tüm kartlardaki gün ve prim sayılarını toplayıp getirse vizite kağıdı alırken hoş olmazmıydı??

Bu konuda fikri olan varsa değerli fikirlerini , yanlış yorum yaptığımı düşünen arkadaşlar varsa da hangi noktada yanlış veya eksik düşündüğüm konusunda yardımcı olmalarını rica ederim.

İyi Çalışmalar.

SMMM İbrahim DEMİRBİLEK
Back to Top
tevfik View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tevfik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kasım 2005 at 12:21

bu işin çözümü ilk kart üzerinde devamlı işlem görmekten geçer. Başkada çözüm yok gibi. işçinin mükerrelik kontrolu kesin bir veri üzerinden mutlaka yapılmalıdır. bu ise sadece 2 tanedir. 1-ssk no 2-tc kimlik no. Mantıklısı ise ssk no dur ki mikro bunu yapıyor. Bu kontrolün kaldırılması beraberinde birçok hata getirecektir. kesinlikle bu kontrol kaldırılmamamlı. bu hepimizin başına geliyor bendede aynı işyerine ay içinde girip çıkan işçi olabiliyor benim yaptığım işlem ise karttaki çıkış tarihi silmektir sadece bu kadar geriye hiçbir sorun kalmaz. tek sorun ssk gün eksiği kalır kalır ki buda 13 diğer nedenler deyip geçiştirlir. yani eksik puantaj sorunuda olmaz. dolayısı ile işin özünde hiç bir sorun kalmaz.

sevgili meslektaşım mustafa yukarıdaki işlemin hiçbir sakıncası yoktur. ayrıca vizitede ve yeni girişlerde asla sorun yapmaz. dediğimgibi tek yapılması gereken şey işçinin sicil kartındaki çıkış tarihini silmektir. Ayrı kart açmak vs. vs. asla çözüm değildir. Burada toplu puantajda veya ikinci girişini unutmamak için mikro sadece bir süzgeç hazırlayıp ay içinde 2.kez giriş ve çıkış seçeneği koysa yanlışlıkla fazla gün tahahkkuku yapılamaz. Bu seferde 3 kez  girip çıkarsa vs. vs doğar dolayısı ile bu tür işlem not edilmeli ve dediğim gibi çözümlenmelidir. Özetle şu anda bu konuda hiçbir sorun yoktur. (dikkatli olmak kaydıyla)

Tevfik Dogan
SMMM-Antalya
Back to Top
MUSTAFA_03 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MUSTAFA_03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Kasım 2005 at 15:08

Sayın Tevfik Bey; sorun yok gibi görünüyor ama ufak bir parametre tanımıyla eski kartı değiştirmek yerine yeni açılan kartı yok ssk numarası aynı olan başka bir işçi var açamazsınız gibi gereksiz bahanelerle engellemez. İkinci söylediğim husus için de bir örnek vereyim, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
 Şimdi işçi ilk defa işe giriyor, kendisi için vizite kağıdı düzenlenebilmesi için asgari 90 gün, eş ve çocukları için ise 120 gün şartı var bildiğiniz gibi. Bu işçi 60 gün çalışıp çıkmış olsun ve 2 ay sonra tekrar işe girsin. Sizin söylediğinize göre ikinci bir kart açmazsak bu işçi bizde sadece ikinci girişinden sonra çalışmaya başlamış gibi görünecektir. ama bu adam daha önce de 60 gün çalıştı. siz eski kartın çıkış tarihini silip eski karta yeni giriş tarihini yazarsanız bu adam sanki ilk defa giriyor gibi görünecek. Vizite kağıdı alabilmek için sıfırdan 90 gün çalışması gerekir, benim söylediğim yol ise bu adam 3 defa 5 defa kaç defa çalışmışsa aynı ssk numarası ile birden fazla kart açmaya izin vermesi lazım. iş vizite kağıdı almaya geldiğinde ise o ssk numarası ile kaç parça halinde çalışmışsa son personel kartı için vizite kağıdı istediğimde diğer kartlarda çalıştığı günleri de vizite kağıdında toplaması lazım diye düşünmüştüm. sizin söylediğiniz çıkış tarihini silme işlemini ben de kullandım ama geriye dönük çalışılan tarihler için vizite kağıdı vermeye kalktığımda eski bilgiler otomatikman kaybolmuş oluyor. yok dosyadan tek tek bakarak manuel olarak eklemek durumunda kalıyordum. Bu olay da beni baya oyaladı. Mesela eskiden link kullanıyordum o programda birden fazla kart açma olayını engelleme falan yoktu. 5-6 yıl kullandım ama hiçbir sorun yaşamadım. hatta dönüp baktığımda ilgili işçinin hangi tarihlerde işe girip çıktığını da takip etme olanağım oluyordu. bu söylediğim olay dos tabanlı programdaydı. ee mikro windows tabanlı olduğu için esneklik payı linke göre daha fazla yani söylediğim olayı gerçekleştirmeye daha yatkın bir program. Belki aynı sıkıntıyı yaşayan başka meslektaşlarda vardır ama nedense bu konu gündeme daha önce hiç gelmemiş. Sanırım olayı daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur.

İyi Çalışmalar.

SMMM İbrahim DEMİRBİLEK
Back to Top
kemalglt View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kemalglt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Kasım 2005 at 21:11

Benim fikrim yine aynı; Tek personel, Siz ler de yeni kart açmakla uğraşmaktansa, Mikro ya öneri-talep gönderin.

Programlar içine bu tür personel giriş-çıkışlarını ayarlayacak parametreler getirilmeli.

Personel giriş-çıkışlarının ve personel sayısının çok fazla olduğu datalarda, sizin dedikleriniz tamamen karmaşaya yol açar.

Back to Top
dokuz_otuken View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dokuz_otuken Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Kasım 2005 at 21:49

Afedersiniz; ilgi alanım değil ama fikir beyan etmek istedim...

Bence bu durumdaki personel için -> 2 pers kartı açılmalı ve aynı SSK numaraları kullanılabilmeli...

2 personel kartı da birbirinden bağımsız olmalı.. Vizite kağıdı meselesine gelince o personel 2. işe girişini farklı bi şirkete yaptığında nası 2 adet vizite kağıdı almak durumundaysa aynı şeyi bu şirkete girince de yaşamalıdır diye düşünüyorum... (Tabi aynı SSK numarasının 2 personel kartında da yazıyor olması mevcut yapıda neleri etkiler bilmiyorum ama bu etkiler gözden geçirilebilir diye düşünüyorum... )

Neyse zaten personel modülünde köklü değişiklik için v12 geliyor ya; az daha sabır diyelim

Back to Top
ceceyp_ceceyp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ceceyp_ceceyp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Kasım 2005 at 21:58
iyi çalışmalar,

v12 gelecek inş. sorunlu birşeyler çıkmaz. özellikle aktarımlarla ilgili v11xx yaşanan aktarım sorunları inş. v12de yaşanmaz. (verileri çoook olan bir firmanın programadan kaynaklanan bir sorun nedeniyle düzeltilmesi kadar karmaşık ve zor birşey yok. (doğrunun içinde de yanlışı aramak gibi)

kolay gelsin.
Kazandığında Paylaşmıyorsan Kaybettiğinde de Paylaşamazsın

Kurumsal Teknik Bilgisayar ve Danışmanlık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.

email : [email protected] Tel: 02623213495

fax: 02623223400
Back to Top
tevfik View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tevfik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kasım 2005 at 09:35

Galiba yaşlanıyorum. Bi türlü anlatamadım gitti. esas itibarı ile bu konuda sorun yokki. Sadece bir işçinin giriş çıkışın 1 den fazla olduğu ayda dikkatli olacaksın o kadar. Şimdi oldukça açık ve net anlatmaya çalışacağım.

işçi 15 ocak 2005 de girmiş olsun.  daha sonra 15.10.2005 de çıksın. sora aynı işyerine 20.10.2005 de girsin 23.10.2005 de çıksın 24.10.2005 de girsin 25.10.2005 de çıksın 26.10.2005 de girsin ve çalışmaya devam etsin, istediği kadar girsin çıksın burayı anlatabildim mi aceba bu giriş çıkış azami 30-31 kez olabilir hiç önemli değil (bu uygulamada yoktur ama teknik olarak mümkün) çünkü 30 gün var ayda. böle bir durumla karşılaştık ne yapacağız. ister bir giriş çıkış olsun ister 5 ister 30 yapacağımız işlem şu:

ilk giriş tarihi giriş tarihi olarak kalmalı yani 15.01.2005 bu işçinin firmamıza ilk girişidir. son durum çalışıyor çıkış tarihi boş olmalıdır. olay esasında bu kadar basittir. Burada bir tek sorun giriş çıkışlara göre manuel puantaj hesaplamaktır. Manuel puantaj verildiğinde hiç bir sorun olmayacaktır. İlk bakışta eksik gün sorunu varmış gibi gözükecek ama onada eksik gün nedeni; 13 diğer nedenler girildiğinde hiçbir sorun olmayacaktır.

Sorun yok iken sorun çıkarmamk dileği ile iyi çalışmalar. Bunun başka hiçbir çözümü yoktur. İşin özünde sorun da yoktur. Yıllardır bu sistemde sorunsuz çalışıyorum. Bu sistem vizite ve diğer kıdem taz.ihbar öneli vs. tüm işlemlerde tam bir reel veri almamızı sağlar. 2.kart yada aynı karta 2.giriş falan filan çözümleri vizite ve ihbar öneli kıdem tazminatı vs. bütünlüğünü bozar. Ve hatta 2.kart asla ve asla çözüm olmadığı gibi bozmaktan başka birşey değildir.

Halen anlatamadı isem gençlik iksirinden almaya gidecem. iyi çalışmalar

Tevfik Dogan
SMMM-Antalya
Back to Top
dokuz_otuken View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dokuz_otuken Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kasım 2005 at 10:14

Originally posted by tevfik tevfik wrote:

...2.kart yada aynı karta 2.giriş falan filan çözümleri vizite ve ihbar öneli kıdem tazminatı vs. bütünlüğünü bozar. Ve hatta 2.kart asla ve asla çözüm olmadığı gibi bozmaktan başka birşey değildi...

Bozulması da gerekmez mi ? (Yani işten çıkıp tekrar giren personelin kıdem tazminatı resetlenmez mi ? )

Back to Top
MUSTAFA_03 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MUSTAFA_03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kasım 2005 at 11:44
Neyse arkadaşlar , bana gençlik iksiri de fayda etmeyecek bu saatten sonra hepinize hayırlı cumalar dilerim. Sizin anlayamadığınızdan dolayı değil benim anlatamadığımdan ileri gelen teknik bir sorun var galiba...
İyi Çalışmalar.

SMMM İbrahim DEMİRBİLEK
Back to Top
tevfik View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tevfik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Kasım 2005 at 09:27

Ötükenciğim taki çıkarken kıdem tazminatını vs. alıp çıkmadı ise resetlenmez. kıdem tazminatı vs. ihbar öneli falan yani alıp çıkan bir işçi  ise bu durumda kıdem tazminatını etkiler. Ama yine resetleyemzsin vizite açısından. sadece kıdem tazminatına baz olsun diye daha sonraki aylarda işe girişi aynı kart üzerinde son giriş olarak değiştirmelisin. dediğim gibi bu durum sadece kıdem tazminatı ödenen personel içindir.

Ek bilgi: Eğer eski kart üzerinde yeni giriş yazılırsa sadece kıdem tazminatı ve ihbar önelini değiştirir. Vizite günlerine etki etmez. eski günlerde aynen gelir.

Tevfik Dogan
SMMM-Antalya
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 1.000 seconds.