![]() |
2014 yıllık gelir vergisi beyannamesi |
Post Reply ![]() |
Author | |
mkutlu ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04 Mart 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 609 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 03 Mart 2015 at 08:57 |
2014 yılı yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman güncellenecek bilen var mı ?
V15 geçerken yıllıkları gönderebileceğimizi umuyordum inşallah öyle olur. geçen sene kullanan arkadaşlar ne yaptılar. Gördüğüm kadarı ile bilgiler otomatik gelmiyor elle dolduracak gibiyiz. Bilgilerin ve eklerin otomatik doldurmak için yapmamız gerenler neler ? V14 - V12 de ki gibi elle girdikten sonra Bdp Proğramından yapmak daha mantıklı geliyor. Önce ki dönem kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. |
|
MK
|
|
![]() |
|
asilsmmm ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 05 Aralık 2013 Status: Offline Points: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Mustafa Bey..
Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini, Mikro sözde programın içine koydu. Ancak hiç bir şekilde çalışmıyor. Beyannameye bakarsanız xml oku ve xml oluşturdan başka bir şey yok... Tek tek elle girmek gerekecek gibi.. Ben bir iki firmamda bdp den yaptım. Eziyete devam yani.. Ancak Mikro yanında başka bir program kullanmaya başladım 2014 içinde.. Şimdi onların beyannamelerini yapıyorum. 4. dönem tüm bilgiler yıllık beyannameye geliyor.. sadece ödenen vergi kontrol edilip onaylanıyor. İşletmeler için 3 dk da tamam diyebilirim. Bu kadar kolaylık varken yıllardır bdp kullanıp (Mikro yapmadığı için.. sadece beyanname düzenleme bilgileri atılacaktır uyarısı görmekten bıkmıştık...) çekmiş olduğumuz eziyet boşa imiş gerçekten.. Kolaylıklar.. Selamlar...
|
|
![]() |
|
mkutlu ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04 Mart 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 609 |
Dediklerinize aynen katılıyorum. Zaten mikronun da bunu yapabileceğine inanmamıştım. Kendilerinin dediği gibi " yıllık beyanname çooook zor " proğramla doldurmak imkansız." derlerdi tabi mikro için . Ondan dolayı ayın 1 den itibaren yine bdp den elle dolduruyorum. Mikroyu beklemiyorum.
|
|
MK
|
|
![]() |
|
EFTALYILMAZ ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 15 Ocak 2010 Status: Offline Points: 30 |
Mustafa Bey, ben geçen yapmıştım, bu sene de baktım. Gelir Vergisi beyannamesinde bilançoyu geçmiş yıl, cari yıl getiriyor ama, Gelir tablosunu geçmiş yıl bilgisini getirmiyor. Yarım yamalak birşeyler yapıyor. Yani bu programcıları anlamak çok zor. Bir firmanın bir tanıtım kartı var. Yani bu kartta bütün bilgiler var. Bunları bu beyannameye çekmesi bu kadar zor mu ? Sürekli beyannamelerde biryerleri doldur. Zaman çok nasılsa.....Bence Mikronun, yazılım departmanına bu işleri yaptıracak, program akışını veren, tasarlayan yerde hata var. Kolay olacak işleri zor yoldan düşünüyorlar, işin içinden çıkamayıp bu kısır döngünün içinde kayboluyorlar. Yani bir beyanname bu kadar mı zorlaştırılır.
Ayrıca, programda KDV Tahakkuku yapıldıktan sonra, geriye dönük tekrar KDV Beyannamesi alınamaması, Gelir tablosu hesaplarının kapatılmasından sonra, Gelir Tablosunun alınamaması..... bunları bu program neden yapamaz anlamakta zorlanıyorum. Sonuçta gelir tablosu hesapları ne zaman kullanılır, 191-391 hesaplar ne zaman kapatılarak kullanılır belli. Bu arada, ticariden muhasebeye entegre fiş olayı olmazsa ben de kullanmam. Tek kullanma sebebim bu. Ama alternatif de aramaktayım. |
|
![]() |
|
EFTALYILMAZ ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 15 Ocak 2010 Status: Offline Points: 30 |
Bugün bir Gelir Vergisi Beyannamesi yapayım dedim. Yani program bilançoyu çıkarana dek, kafayı yedim. İnanın bir hata olduğunda tekrar geriye dönük bilanço almaktan korkuyorum. Bilgisayardadır hata dedim. Sunucumu değiştirdim. Oda ne, sorun programda. Bu program zaman sorunu olmayan, boş vakti çok olanın, vaktini geçirirken sıkılmaması için tasarlanmış..... Ama benim zaman sorunun var...
|
|
![]() |
|
Etfal bey gelir vergisinin nasıl yapılacağını yarın sizi arar musait bir zamanda öğrenmek isterim. Bende bilgilerin hiç biri gelmiyor. Eklerinde açamıyorum yada yüklenmiyor. İyi çalışmalar.
|
|
MK
|
|
![]() |
|
ekaragol ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14 Mart 2008 Location: Konya Status: Offline Points: 124 |
Diğer muhasebe programlarının nerdeyse tamamı gelir vergisi için güncelleme yaptığını gördüm. Ama nedense mikroda bu işler yavaş yürüyor anlaşılan ... kdv den önce gelir vergisi yapayım dedim maalesef hüsrana uğradım. Gelir vergisi için hiç bir çalışma yok. olsada herhalde son günününü beklerler. bu arada atı alan üsküdarı geçer tabi. Programı bekleyecek olursak son gün iş yapacağız anlaşılan ... ilgililere duyurulur bunlar hep eksi puandır ...
|
|
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
|
|
![]() |
|
fpolat ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 28 Nisan 2010 Status: Offline Points: 37 |
Mikro her konuda eksi puan almaya devam ediyor.
Ben durumun bukadar vahim olduğunu bilmiyordum. Geçen ay v15 e geçtim. İnadına ısrarla dos versiyonundan bu güne mikro kullanıyorum. diğer programları incelemek aklımın ucundan bile geçmedi. Mikro yapmamışsa kimse yapamaz diyordum ki yanılmışım. Mikro çok pasif kalmaya başladı ki; gelir vergisi güncellemesini hala yayınlamadı.. yazık valla hemde çokk yazık.
|
|
Birşeyleri değiştirmek istiyorsanız.Önce kendinizden başlayın....
|
|
![]() |
|
ekaragol ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14 Mart 2008 Location: Konya Status: Offline Points: 124 |
yıllık gelir vergisini 11. versiyonu ile oluşturuyor.
Onu bari düzeltseler iş yapacağız. ama onu yapmaktan bile geri duruyorlar. 8 gün kaldı GV bitmesine hala uyuyorlar ... tek kelime ile ticari fiyasko. mağdur ettiklerinin farkındadırlar inşallah. ilgililere duyurulur ... |
|
|
|
![]() |
|
mikronun gelir vergisi güncellemesi 70 yaşından sonra çıkan piyango gibi oldu. atı alan üsküdarı geçti. bana o gün lazımdı. o da o gündü ... maalesef gv yi bitirdikten sonra anca yaptılar. sitrese girip yorulduktan sonra verdiğimiz paraların boşa gittiğini anladım malesef...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sayın ekaragol haklı söze ne denir. ![]() ![]() ![]() mikroya sorsanız daha ne istersiniz. Son güne 5 gün var derler. Hiçte üzerlerine mal etmezler. Gelir vergisinden dolayı bu kadar yazılıp çizilen var bir yetkilide çıkıp bizde bunu yapacak eleman yok. olanı da anca bu zaman sonra yapıyor demez. Kdv ye günler kalan çıkan güncellemeyi hiç yüklemeyi düşünmüyorum. Kdv den sonra nasipse ne olur ne olmaz
|
|
MK
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |