Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v10.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Vergi durum tablosu % 0 kdv
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Vergi durum tablosu % 0 kdv

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DEPAR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Vergi durum tablosu % 0 kdv
    Posted: 04 Şubat 2006 at 15:59

merhabalar ,

versiyon 10 kullanıyorum

bir işletme defterinde kdv oranlarına göre hesap planı açtım örneğin

600.01            z raporu satış

600.01.01      kredili satış

600.01.01.01 % 18 satış

600.01.01.02 % 0 kdv satış

600.01.02     peşin satış

600.01.02.01 % 18 satış

600.01.02.02 % 0 kdv satış

işleme alınan hesaplar mizanda doğru bi şekilde karşıma çıkıyor.Ancak vergi durum tablosunu istediğimde veya kdv beyanname döktüğümde 0 kdv li satışların tamamını dökmüyor alt hesaplardan birini alıyorsa diğerini toplama almıyor..% 18 lerde de fazla alt hesap olduğu halde onu görüyor.

aynı durum bir başka muhasebeci arkadaşta da mevcutmuş ve çözüm bulamamış

yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar ve teşekkürler

Back to Top
NZor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NZor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Şubat 2006 at 20:16

hesap planın (bence) çok karmaşık daha iyi bir hesap planı ile sorunsuz çalışıyorum.

600 gelirler

600.01 normal gelirler

600.01.000 %0 lık gelirler

600.01.001 %1 lik gelirler

600.02 kredili gelirler

600.02.000 %0 lık gelirler (kredili)

600.02.001 %1 lik gelirler(kredili)

gibi

ana hesap

grup hesap

alt hesap

tanımlamalarını bi daha gözden geçir vergi hesap kodlarınıda tüm kredili grup hesaplarını tanımla herşey düzgün işler.

Back to Top
DEPAR View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DEPAR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Şubat 2006 at 11:05

sayın NZor hesap planım sizce karmaşık bence iş görür.

üstelik bahsettiğim mevzu sizinde hesap planınıza uyuyuyor çünkü 2 ayrı 0 kdv li hesap var ve bu alet bunu tanımıyor.

Ayrıca dediğinz kodlar gözden geçirildi.Bir problem yok.Ancak son yazdığınız tüm kredili grup hesaplarını tanımlamayı bana biraz daha ayrıntılı yazarsanız belki daha yardımcı olacaksınız. 

Back to Top
NZor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NZor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Şubat 2006 at 12:06

sayın depar hesap kartlarını tek tek açarak kontrol edin hatalı bir tanımlama mevcutmu diye, sanırım hesap kartlarını açarken şöyle bir durum oluşmuştur;

600.01.01.02 hesabından önceki seviyelerde bu 600.01 olabilir 600.01.01 olabilir hatta 600 bile olabilir bu alt seviyelerde kdv parametresi kdvli tanımlanmışsa sıfır kdvleri kdv li gibi görüp rapora getirmiyor olabilir.

kartlara tek tek girip kontrol edin, bende oldukça teferruatlı takipler yapıyorum ve bu tür sorunları hesap planımı en iyi duruma getirdikten sonra artık yaşamıyorum.

kolay gelsin

Back to Top
DEPAR View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DEPAR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Şubat 2006 at 15:38

Sayın NZor sanırım birtek siz bana yardım edebileceksiniz.problemi destek de çözemedi.daha doğrusu neden bu kadar alt hesap açtınız diye çıkıştılar.sizde detaylı çalıştığınıza göre ve problem yaşamadığınıza göre en iyi siz yardımcı olabileceksiniz.dediğiniz şekilde üst hesapları kontrol ettim.üst hesaplarda kdv yok tanımlı sadece kullanılacak hesaplarda kdv çeşidine göre tanım var.sanırım problem buda değil.umarım bana dönersiniz.iyi çalışmalar ve teşekkür ederim. telefonla derdimi daha iyi anlatabilirim sakıncası yoksa numara alabilirmiyim

[email protected] mail adresim

Back to Top
NZor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NZor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Şubat 2006 at 16:04

sayın depar

yukarıdaki hesap planınızı aynen oluşturarak denemeler yaptım ve istediğim her raporda bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmadım.

yalnız şunu anlayamadım demişsinizki; ..% 18 lerde de fazla alt hesap olduğu halde onu görüyor.

de demek istediğinizi anlamadım. açabilirmisiniz biraz.

Back to Top
NZor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NZor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Şubat 2006 at 16:05

%0 lık satışlarınızı özel matrah mı yapıyorsunuz yoksa kdv yok seçiminimi yaptınız.

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.828 seconds.