![]() |
programa gore sorgu ayarlama |
Post Reply ![]() |
Author | |
daktan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 24 Şubat 2006 at 10:52 |
Herkese iyi çalışmalar, Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak. Bildiğiniz gibi irsaliye fatura programlarında stok ve cari listelerini F10 penceresi ile açarkan orada carı_choose_2a gibi viewlar kullanılıyor. Bunları dbanaliz bölümünde kendimize göre düzenliyebiliyoruz.(ee soru nedir peki dediğinizi duyar gibiyim) Soru: Ben bu viewlarin haricinde kendime özgü bir sorgu kaydetsem (örn. stok_choose_daktan) ve bu sorguyu sadece satış irsaliyesi prg'da(012110) kullanmak istiyorum desem, olabilirmi? Olursa nasıl olur? Formu taradım baktım İnşallah aynı konudan yoktur. Saygılar, |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
daktan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu arada ben bu sorguyu her defasında seçmek zorunda olmayayım otomotik olarak seçilsin. Lanet yine bi defada soramadım. Saygılar, |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
posdestek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14 Eylül 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 139 |
Evrak yada program ekranları bazında bu işlemi yapamıyoruz maalesef.
|
|
Ümit YILMAZYILDIRIM
Pos Destek Prof.Barkod Cöz. Ltd. Sti. Perakende Çözüm Ortağı NCR POS Çözüm Ortağı (216) 576 79 77 Pbx [email protected] |
|
![]() |
|
Olsun ne yapalım.Ama olabilse süper olurdu. Saygılar.
|
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
muysal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Kasım 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 409 |
fazladan bir Alt + X basacaksınız. bu kadar tembel olmayalım lütfen ! :) |
|
en sıkı kapattığımda gözlerimi en iyi görüyorlar.
|
|
![]() |
|
muysal tabi bu şekilde bir cevap vermek kolay. Sen bu şekilde bir sorulamayı günda yüzlerce kez yapmak zorunda kaldığında forma mesaj atmassın bol bol spor yaparsın olurmu?
Saygılar |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
dokuz_otuken ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 3250 |
Sevgili daktan nasıl bir sorgu kullanmayı planlıyorsun ? (Aklımda bi yöntem var; eğer talebine uyarsa belki bişeyler yapabiliriz...) |
|
![]() |
|
Otuken selamlar, Abi amaç şu. v10 kullanıyorken müşteri,cari ve diğer cariler ayrıydı. V11 de hepsi cari kartların altına alınmış ama müşteri,satıcı,diğer kartları tip alanında ayırabiliyoruz. ben istiyorumki bu alanı kullanarak bir sorgu yaratıp irsaliye ve fatura gibi prg'larda satış sa müşteri alışsa satıcı carileri gösteren sorguları kullanıp bunları otomatik hale getireyim. Yani bir nevi v10 versiyonunda ki gibi müşteri,satıcı ve diğer carilere ait viewlar yazıp istediğim irsaliye fatura prgramlarında ayrı ayrı default sorgu yapayım. Saygılar, (umarım analatabildim.) |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
muysal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Kasım 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 409 |
ya kızacaksın ama stok choose dan cari choose a geldik benim tavsiyem her şekil için bir makro tanımlaman yani ; önce choose ları dbanaliz de hazırlıyoruz sonra onları çağıracak makroları hazırlıyoruz. Ctrl + 1 basınca cari_choose_musteri geliyor, Ctrl + 2 ye basınca cari_choose_satici geliyor gibi . etc. daha kolayı olur mu, otuken bilir. |
|
en sıkı kapattığımda gözlerimi en iyi görüyorlar.
|
|
![]() |
|
muysal neden kızayım abicim. bak bu dediğin bazıları için çok kullanışlı olabilir. Ama bizde makrolar için tüm tuşlar daha önemli işlemler için dolu. Aslında bu anlattığım olay daha değişik prg'lerde değişik sorgulamalar içinde çok faydalı olur. Zaten bir nevi filitreleme. Alt´+1 e filanda basmaya gerek yok, makroda yazmaya gerek yok. Tip alanını sorguya ekleyip oradan müşteri,satıcı,diğer filan filitreliyebiliriz. Ama amaç bunu otomatikleştirmek. kısacası: Default sorguları kendimiz belirleyebilirmiyiz? Saygılar. |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
|
dokuz_otuken ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27 Ocak 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 3250 |
Örn; CARI_CHOOSE_2A 'da CARI_KODU satırını şu şekilde değiştirirsen (hatta - işaretini koymasan da olur) Müşteriler için M*+ F10 yapman yeterli olur... 3A 'ı da bu mantıkla (tabiki ünvan1'i ) düzenledinmi istediğine yakın bişey olmuş olur... (Hedef Müşteri ve Hedef Bayi cari tiplerini kullanıyorsan ufak bi değişiklik yapman gerekir...) SUBSTRING(dbo.fn_CariTip(dbo.CARI.cari_tipi),1,1)+'-'+ dbo.CARI.cari_kod AS [CARI KODU] 1 yerine daha büyük bi rakam yazabilir hatta SubString'i hiç kullanmadan tip adının tamamını da kullanabilirsin.. Tercih meselesi :)
|
|
![]() |
|
Otüken bu çok güzel bir çözüm. Harika valla. Hemen denedik. Herkesin hoşuna gitti.Bu olayı bol bol kullanaliriz. Her ne kadar benim anlatmaya çalıştığım olayı karşılamasada işimizi çok çok kolaylaştırıyor. Abicim tekrar ellerine sağlık. Teşekkür ederim. Saygılar, |
|
Ozer Ltd.
Kartal-Istanbul |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |