![]() |
Kalemlere Özel KDV |
Post Reply ![]() |
Author | |
acemi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09 Ağustos 2005 Status: Offline Points: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 01 Mart 2006 at 16:08 |
Merhaba, Fatura keserken (alış ve ya satış) bazı ürünlerin kdv'sinin değişik olmasını gerektiren bir durumda örneğin: a ürünü 1. faturada %1 2.'de %8 3.'de %0 b ürünü de tam tersi olması gerekiyor. Her stoğun fatura işlenmesi esnasında KDV ve iskontolarını hesaplamamı sağlayacak bir seçenek bu mikroda varmı acaba. Teşekkürler. Minimal V.11 |
|
![]() |
|
muysal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Kasım 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 409 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
böyle kdv hangi sektorde dir ki? |
|
en sıkı kapattığımda gözlerimi en iyi görüyorlar.
|
|
![]() |
|
acemi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09 Ağustos 2005 Status: Offline Points: 113 |
üretim. kimyasal maddeler üretimi |
|
![]() |
|
muysal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Kasım 2004 Location: Turkey Status: Offline Points: 409 |
Yani biraz anlatırmısınız ? diyeli A malı hangi durumda % 1 kdv oluyor hangi durum da % 8 hangi durum da % X . kdv belirleyen alıcının durumumu yoksa satış muhteviyatımı ? bilgim dahilin de olan sadece toptan ve perakende satışlar da kdv değişken (bazı ürünler için) . bazı kurumlara uygulanan kdv ler de de tevkifat kesiliyor ki bu daha farklı bir olay tam olarak durumu bi anlatabilrmisiniz ? |
|
|
|
![]() |
|
KDV'si %8 olarak gelen hammaddeler yine hammadde olarak satılırken aynı kadv ile ama mamul olarak satılırken %18 ile satılıyor. kimyasal bazı maddelerin (gıdada ilaçtada kullanılan) kdv alış-satış anında %0 bu üç kdv nin ne zaman hangi üründe olacağı belli değil bu nedenle bunları farklı zamanlarda farklı faturalarda bile olsalar kalemlerine bağlı olarak kendim elle KDV ve İskonto değiştirebilmem gerekiyor. |
|
![]() |
|
ismailyilan ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 13 Ekim 2005 Location: Turkey Status: Offline Points: 64 |
Herzaman değişiyorsa kdv sini 0 olarak tanımla ekran dizayn nından Satır Kdv si ve SAtır İskantosu koya bilirsin manuel olarak giriş yaparsın |
|
![]() |
|
bi yardım daha istesem bunun nasıl yapıldığını bilmiyorum.
|
|
![]() |
|
yok bu çözüm değil tampon yapmaktır. şimdi zaten ortada pek bi soru nda yok. A hammaddesi %8 kdv ile alınıyor. yine %8 kdv ile satılıyor. mamul olunca dediğiniz anda o zaten A olmaktan çıkıp B oluyor tabi bu arada muhtemelen C ile felanda birleşiyordur ki oda üretim programı işi. |
|
|
|
![]() |
|
ama zaten sorun orada a ürünü bazen (biraz istisnaide olsa) 18 olması gerekiyor. daha mamul olmadığı halde.
![]() |
|
![]() |
|
MuratSakarya ![]() Yönetici ![]() ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye, Isyanb Status: Offline Points: 1919 |
Satırda KDV'den başka çözüm görmüyorum.
|
|
![]() |
|
tamam haklısınızda "satırda KDV" nasıl yapılıyor onu bilmiyormuyum? |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |