Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v15.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - e-Fatura açıklama alanı
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

e-Fatura açıklama alanı

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote innovamedikal Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: e-Fatura açıklama alanı
    Posted: 30 Aralık 2015 at 16:17
Merhaba,

Yeni efatura kullanıma geçtik, oluşturduğumuz dövizli faturalarda gönderilen faturanın açıklama alanına faturayı satış faturası modülünden oluştururken açıklama 1 ve 2 kısımlarına girilen bilgilerin eklenmesini istiyorum fakat sadece not olarak döviz kurunu yazıyor. Birde faturanın üzerine l**o ve alt kısmına banka hesap bilgileri koymak istiyorum. Bunun programda yapmanın bir yolu varmıdır.
Back to Top
kiko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kiko Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Ocak 2016 at 17:43
Maalesef yok bayiinizle irtibata geçip, bayiinin insafına göre minimum 300 - 500 TL arasında para ödeyip yapacaksınız. Oysaki ne saçma bir uygulama her türlü evrak dizaynına her türlü rapor dizaynına hiçbir programda olmadığı kadar esnek müdahale imkanı veren mikro bu işte çuvallamış. Şaşırdım. Muadil programlarında bu tür uygulamalar var.
Back to Top
abdsev View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote abdsev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Ocak 2016 at 23:59
xslt dizayn dan mı bahsediyorsunuz. Html bilginiz varsa istediğiniz bilgiyi faturaya bastırabilirsiniz. Çok zor bir olay yok ki
Back to Top
Ender YELKENCİ View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ender YELKENCİ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Ocak 2016 at 10:47
Merhaba,

Değişken  veri olarak kullanabileceğiniz fatura satırında  ctrl+Q ile ekrana gelen 10 adet açıklama alanı bulunmaktadır. Bu alanları ilk etapta kullanabilirisiz. Diğer sabit yazılar içinde tasarımda değişiklik yapatırabilirsiniz.

İyi çalışmalar..
Back to Top
xm3t View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xm3t Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Ocak 2016 at 10:24
ctrl+Q ile ekrana gelen 10 adet açıklama alanı bulunmaktadır Bu alanları kullanabilirsiniz demişsiniz nasıl kullanabiliriz Bu alanları

<xsl:value-of select="//n1:Invoice/cbc:Note"/> mi ?
<xsl:value-of select="//n1:Invoice/cac:Item/cbc:Note"/> ?
Bunun gibi bir değişken olması yazım o alanları çekip yazan. Bunu biliyorsanız paylaşırmısınız ?

Back to Top
kiko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kiko Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Ocak 2016 at 17:13
Sayın abdsev

Az çok html bilgim var. Ancak bir türlü barkod alanını efatura tasarımıma getiremedim.
Yardımcı olursan memnun olurum.
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ender YELKENCİ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Ocak 2016 at 21:51
Originally posted by xm3t xm3t wrote:

ctrl+Q ile ekrana gelen 10 adet açıklama alanı bulunmaktadır Bu alanları kullanabilirsiniz demişsiniz nasıl kullanabiliriz Bu alanları

Bunun gibi bir değişken olması yazım o alanları çekip yazan. Bunu biliyorsanız paylaşırmısınız ?

Merhaba,

KUR9000 da  menü numarası 096158 olan e-Fatura Parametreleri ekranında "Genel Parametreler" sekmesinde "Evrak döküm açıklamaları e-faturaya aktarılsın" seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Göreceksiniz ki  CTRL+Q ekranına yazdığınız satırlar fatura açıklamasına aktarılacak.

İyi çalışmalar..
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ender YELKENCİ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Ocak 2016 at 22:11
Originally posted by kiko kiko wrote:

Sayın abdsev

Az çok html bilgim var. Ancak bir türlü barkod alanını efatura tasarımıma getiremedim.
Yardımcı olursan memnun olurum.

Merhaba ,

İlgili barkod için ubl formatında "InvoiceLine/Item/ManufacturersItemIdentification/ID" veya "Invoice/InvoiceLine/Item/AdditionalDocumentReference/ID" alanları kullanılıyor. Fakat Mikro bu alanlara veri gönderip göndermediğini bilmiyorum.  Fırsatım olursa araştırıp dönüş yaparım.

İyi çalışmalar..
Back to Top
yyildiz View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yyildiz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ocak 2016 at 12:11
MErhaba
e-fatura dizaynına  kestiğim fatura da ki açıklama kısmının gelmesini istiyorum. .xslt nin hangi kodundan yapabilirim. ayrıntılı açıklaya bilir misiniz bana
şimdiden teşekkürler
Back to Top
kiko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kiko Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ocak 2016 at 12:25
Ender bey çok makbule geçer
Back to Top
hasancoskun View Drop Down
Moderatör
Moderatör

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hasancoskun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ocak 2016 at 17:19
Merhaba,

Barkod bilgisi aşağıdaki şekilde XML'de yeralmaktadır.

İyi çalışmalar.

<cac:Item>
      <cbc:Name>STOK0001</cbc:Name>
      <cac:SellersItemIdentification>
        <cbc:ID>S000001</cbc:ID>
      </cac:SellersItemIdentification>
      <cac:ManufacturersItemIdentification>
        <cbc:ID>8691111000014</cbc:ID>
      </cac:ManufacturersItemIdentification>
    </cac:Item>
    <cac:Price>
      <cbc:PriceAmount currencyID="TRY">2500.00</cbc:PriceAmount>
    </cac:Price>
  </cac:InvoiceLine>
</Invoice>
Back to Top
ttndev View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ttndev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Şubat 2016 at 15:23
peki evrak açıklamalarının alan bilgisi nedir ?

Invoice / Note alanı açıklamaya denk geliyor.

Invoice / Note1
Invoice / Note2

gibi alanlar var mı ?

Originally posted by Ender YELKENCİ Ender YELKENCİ wrote:

Originally posted by xm3t xm3t wrote:

Merhaba,

KUR9000 da  menü numarası 096158 olan e-Fatura Parametreleri ekranında "Genel Parametreler" sekmesinde "Evrak döküm açıklamaları e-faturaya aktarılsın" seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Göreceksiniz ki  CTRL+Q ekranına yazdığınız satırlar fatura açıklamasına aktarılacak.

İyi çalışmalar..
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ender YELKENCİ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Şubat 2016 at 10:22
Merhaba,

Mikro bu alanları otomatik olarak gönderiyor.

İyi çalışmalar..
Back to Top
ali_sunar View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ali_sunar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Eylül 2017 at 12:38
Selam arkadaşlar , 

Ben not kısmında  CTRL+Q alanına eklenen 1 ,2 ve 3 üncü notları görmek istiyorum , 4 ve sonraki notlar yazılı olsa dahi tasarımda çıkmasın? yardımcı olabilir misiniz , nasıl yapabilirim.
Back to Top
yyildiz View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yyildiz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Eylül 2017 at 13:52
Merhaba
ctrl Q dedğiniz de e fatura mükelleflerine görünür kısımdır. eğer ki fatura ile ilgili not yazmak istiyorsanız bunun için mikrocunuz size farklı alternatifler suna bilir.
Back to Top
ali_sunar View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ali_sunar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Eylül 2017 at 15:35
merhaba,
e-fatura ile ilgili not yazmak değil kastım , mikroda ki faturada ctrl+q kısmında 10 tane açıklama satırı var bu satırlardan 2'üncü açıklama kısmı ve sonrakileri faturada  not kısmında görmek istemiyor.
Back to Top
ali_sunar View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ali_sunar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Eylül 2017 at 15:38
pardon yanlış yazdım 4 ve sonrasını faturanın not kısmında görmek istemiyorum nasıl bir kodlama kullanmam lazım, yardımcı olabilir misiniz.
Back to Top
ali_sunar View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ali_sunar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Eylül 2017 at 15:40
<xsl:value-of select="."/> bu kodlamada hepsini getiriyor.
Back to Top
Hilmi View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hilmi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ekim 2017 at 13:31
guncel
Benim icinde ayni durum gecerli
Notlarin bir kismi ciksin bir kismi cikmasin istiyoruz
Back to Top
mustafaali View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mustafaali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ekim 2017 at 14:21
      <td id="lineTableTd">
        <xsl:text>&#160;</xsl:text>
        <xsl:choose>
          <xsl:when test="substring(./cbc:Note,1,1)='*'">
            <xsl:text></xsl:text>
          </xsl:when>
          <xsl:otherwise>
            <xsl:value-of select="./cbc:Note"/>
          </xsl:otherwise>
        </xsl:choose>
      </td>

bu kodu xslt dosyasına ekler iseniz satır açıklamalarınızın ilk karakteri * ise satır açıklaması faturada gözükmez değil ise gözükür. bu gibi örnekler çoğaltılabilir. 
Bu tip özel tasarım ve sorunlarınız ve destek için : [email protected]

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.703 seconds.