![]() |
e-Fatura açıklama alanı |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | ||
innovamedikal ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 29 Aralık 2015 Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 30 Aralık 2015 at 16:17 |
|
Merhaba,
Yeni efatura kullanıma geçtik, oluşturduğumuz dövizli faturalarda gönderilen faturanın açıklama alanına faturayı satış faturası modülünden oluştururken açıklama 1 ve 2 kısımlarına girilen bilgilerin eklenmesini istiyorum fakat sadece not olarak döviz kurunu yazıyor. Birde faturanın üzerine l**o ve alt kısmına banka hesap bilgileri koymak istiyorum. Bunun programda yapmanın bir yolu varmıdır.
|
||
![]() |
||
kiko ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26 Kasım 2012 Location: ÇORUM Status: Offline Points: 215 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Maalesef yok bayiinizle irtibata geçip, bayiinin insafına göre minimum 300 - 500 TL arasında para ödeyip yapacaksınız. Oysaki ne saçma bir uygulama her türlü evrak dizaynına her türlü rapor dizaynına hiçbir programda olmadığı kadar esnek müdahale imkanı veren mikro bu işte çuvallamış. Şaşırdım. Muadil programlarında bu tür uygulamalar var.
|
||
![]() |
||
abdsev ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 06 Ekim 2012 Status: Offline Points: 20 |
|
xslt dizayn dan mı bahsediyorsunuz. Html bilginiz varsa istediğiniz bilgiyi faturaya bastırabilirsiniz. Çok zor bir olay yok ki
|
||
![]() |
||
Ender YELKENCİ ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 24 Şubat 2005 Location: Türkiye Status: Offline Points: 47 |
|
Merhaba,
Değişken veri olarak kullanabileceğiniz fatura satırında ctrl+Q ile ekrana gelen 10 adet açıklama alanı bulunmaktadır. Bu alanları ilk etapta kullanabilirisiz. Diğer sabit yazılar içinde tasarımda değişiklik yapatırabilirsiniz. İyi çalışmalar.. |
||
![]() |
||
xm3t ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 07 Şubat 2013 Location: BURSA Status: Offline Points: 8 |
|
ctrl+Q ile ekrana gelen 10 adet açıklama alanı bulunmaktadır Bu alanları kullanabilirsiniz demişsiniz nasıl kullanabiliriz Bu alanları
<xsl:value-of select="//n1:Invoice/cbc:Note"/> mi ? <xsl:value-of select="//n1:Invoice/cac:Item/cbc:Note"/> ? Bunun gibi bir değişken olması yazım o alanları çekip yazan. Bunu biliyorsanız paylaşırmısınız ? |
||
![]() |
||
kiko ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26 Kasım 2012 Location: ÇORUM Status: Offline Points: 215 |
|
Sayın abdsev
Az çok html bilgim var. Ancak bir türlü barkod alanını efatura tasarımıma getiremedim. Yardımcı olursan memnun olurum. |
||
![]() |
||
Ender YELKENCİ ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 24 Şubat 2005 Location: Türkiye Status: Offline Points: 47 |
|
Merhaba,
KUR9000 da menü numarası 096158 olan e-Fatura Parametreleri ekranında "Genel Parametreler" sekmesinde "Evrak döküm açıklamaları e-faturaya aktarılsın" seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Göreceksiniz ki CTRL+Q ekranına yazdığınız satırlar fatura açıklamasına aktarılacak. İyi çalışmalar.. |
||
![]() |
||
|
Merhaba , İlgili barkod için ubl formatında "InvoiceLine/Item/ManufacturersItemIdentification/ID" veya "Invoice/InvoiceLine/Item/AdditionalDocumentReference/ID" alanları kullanılıyor. Fakat Mikro bu alanlara veri gönderip göndermediğini bilmiyorum. Fırsatım olursa araştırıp dönüş yaparım. İyi çalışmalar..
|
||
![]() |
||
yyildiz ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 08 Ocak 2016 Location: İZMİR Status: Offline Points: 2 |
|
MErhaba
e-fatura dizaynına kestiğim fatura da ki açıklama kısmının gelmesini istiyorum. .xslt nin hangi kodundan yapabilirim. ayrıntılı açıklaya bilir misiniz bana şimdiden teşekkürler |
||
![]() |
||
|
Ender bey çok makbule geçer
|
||
![]() |
||
hasancoskun ![]() Moderatör ![]() Joined: 15 Haziran 2004 Location: Türkiye Status: Offline Points: 626 |
|
Merhaba,
Barkod bilgisi aşağıdaki şekilde XML'de yeralmaktadır. İyi çalışmalar. <cac:Item> <cbc:Name>STOK0001</cbc:Name> <cac:SellersItemIdentification> <cbc:ID>S000001</cbc:ID> </cac:SellersItemIdentification> <cac:ManufacturersItemIdentification> <cbc:ID>8691111000014</cbc:ID> </cac:ManufacturersItemIdentification> </cac:Item> <cac:Price> <cbc:PriceAmount currencyID="TRY">2500.00</cbc:PriceAmount> </cac:Price> </cac:InvoiceLine> </Invoice> |
||
![]() |
||
ttndev ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 30 Aralık 2015 Status: Offline Points: 9 |
|
peki evrak açıklamalarının alan bilgisi nedir ?
Invoice / Note alanı açıklamaya denk geliyor. Invoice / Note1 Invoice / Note2 gibi alanlar var mı ?
|
||
![]() |
||
|
Merhaba,
Mikro bu alanları otomatik olarak gönderiyor. İyi çalışmalar.. |
||
![]() |
||
ali_sunar ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 12 Eylül 2017 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 4 |
|
Selam arkadaşlar ,
Ben not kısmında CTRL+Q alanına eklenen 1 ,2 ve 3 üncü notları görmek istiyorum , 4 ve sonraki notlar yazılı olsa dahi tasarımda çıkmasın? yardımcı olabilir misiniz , nasıl yapabilirim.
|
||
![]() |
||
yyildiz ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 08 Ocak 2016 Location: İZMİR Status: Offline Points: 2 |
|
Merhaba
ctrl Q dedğiniz de e fatura mükelleflerine görünür kısımdır. eğer ki fatura ile ilgili not yazmak istiyorsanız bunun için mikrocunuz size farklı alternatifler suna bilir.
|
||
![]() |
||
ali_sunar ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 12 Eylül 2017 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 4 |
|
merhaba,
e-fatura ile ilgili not yazmak değil kastım , mikroda ki faturada ctrl+q kısmında 10 tane açıklama satırı var bu satırlardan 2'üncü açıklama kısmı ve sonrakileri faturada not kısmında görmek istemiyor.
|
||
![]() |
||
|
pardon yanlış yazdım 4 ve sonrasını faturanın not kısmında görmek istemiyorum nasıl bir kodlama kullanmam lazım, yardımcı olabilir misiniz.
|
||
![]() |
||
|
<xsl:value-of select="."/> bu kodlamada hepsini getiriyor.
|
||
![]() |
||
Hilmi ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 18 Aralık 2012 Status: Offline Points: 38 |
|
guncel
Benim icinde ayni durum gecerli Notlarin bir kismi ciksin bir kismi cikmasin istiyoruz
|
||
![]() |
||
mustafaali ![]() Senior Member ![]() Joined: 23 Ağustos 2017 Status: Offline Points: 223 |
|
<td id="lineTableTd"> <xsl:text> </xsl:text> <xsl:choose> <xsl:when test="substring(./cbc:Note,1,1)='*'"> <xsl:text></xsl:text> </xsl:when> <xsl:otherwise> <xsl:value-of select="./cbc:Note"/> </xsl:otherwise> </xsl:choose> </td>
bu kodu xslt dosyasına ekler iseniz satır açıklamalarınızın ilk karakteri * ise satır açıklaması faturada gözükmez değil ise gözükür. bu gibi örnekler çoğaltılabilir. Bu tip özel tasarım ve sorunlarınız ve destek için : [email protected] |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |