![]() |
Stok tanıtım kartı - minimum seviye belirleme günü |
Post Reply ![]() |
Author | |
mikronunkrali ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 17 Ekim 2016 Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 17 Ekim 2016 at 15:14 |
Merhabalar. Stok tanıtım kartındaki "Detaylar" sekmesindeki şu bölümler tam olarak ne işe yarıyor:
- Minimum seviye belirleme günü - Sipariş seviyesi belirleme günü - Hedef seviye belirleme günü Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
|
![]() |
|
Metin Oktay POLAT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06 Nisan 2012 Location: Ankara Status: Offline Points: 405 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tarz sorularınız mikronun yardım paketini yüklemeniz ve oradan cevap aramanız sizin için daha faydalı olur. Forumda bu tarz sorulara cevap bulamayabilirsiniz. Bulsanız da istediğiniz kıvamda olmaya bilir.
Minimum seviyesi: İlgili stokunuzun ana birim cinsinden işletmenizde bulunması gereken minimum miktarı bu alana girmelisiniz. Sipariş seviyesi: İlgili stokunuzun işletmenizdeki miktarı kaça düştüğünde sipariş verilmesi gerekiyorsa, ilgili sipariş seviyesini bu alana girmelisiniz. Hedef seviye: İlgili stokunuzdan işletmenizde bulunmasını hedeflediğiniz miktarı bu alana girmelisiniz. |
|
![]() |
|
revolte ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 03 Şubat 2019 Status: Offline Points: 4 |
Bilmiyorum eski bir başlığı hortlatmak yanlış mı olur, forumda uzun zamandır okuyucuyum ancak ilk kez üye olup bir soru iletiyorum. Yeni başlık açmama nedenim bu başlığı açan arkadaş benim sorumun aynısını sormuş ama çok alakasız bir cevap verilmiş kendisine. Stok Tanıtım Kartı içerisinde, Detaylar sekmesi altında "Minimum Seviyesi", "Sipariş Seviyesi" ve "Hedef Seviyesi" gibi alanlar var, Metin Oktay POLAT adlı arkadaş da bu alanlarını tanımlarını paylaşmış Mikro Yardım üzerinden, kendisini alıntılıyorum çünkü asıl soruma cevap verebilir belki kendisi.
Benim sorum bu alanların yanında bulunan - Minimum seviye belirleme günü - Sipariş seviyesi belirleme günü - Hedef seviye belirleme günü alanları Bu alanlar nasıl kullanılmaktadır, Mikro Yardım da ilgili sayfada bu alanlar için bir açıklama bulunmuyor. Forumda başka bir başlıkta da bu alanlar ile ilgili bir bilgi bulamadım. Tamamen tahmin yürütüyorum ama minimum seviyesi 5 olarak belirlenmiş bir ürünün minimum seviye belirleme gününü 3 yaptığımızda, elimizde 10 ürün var iken stok hareketlerine göre stoğun 5'e düşmesine 3 gün kaldığında mı bizi uyarıyor? Ne işe yarıyor bu "... belirleme günü" alanları?
|
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
Stok Minimum seviye altina dusunce her cikis isleminde program sizi uyarabilir. Siparis seviyesi, otomatik siparis hazirlarken veya eksik raporlari olustururken bu seviyenin altindaki stoklar degerlendirilir. Max seviye, otomatik siparis hazirlarken yada raporlarda nekadar sipar verilmesi gerektigini max seviyeye tamamlayacak sekilde hesaplar.
|
|
![]() |
|
revolte ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 03 Şubat 2019 Status: Offline Points: 4 |
Evet bahsettiğiniz gibi çalıştığını tahmin ediyorum ama yanındaki belirleme günü alanlarının ne işe yaradıklarını sormuştum ben
|
|
![]() |
|
Cenk Bilgisayar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13 Mayıs 2011 Location: İSTANBUL Status: Offline Points: 1941 |
Onları bende daha bilmiyorum.
|
|
![]() |
|
ademrimedzo ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 06 Şubat 2019 Location: Bursa Status: Offline Points: 36 |
ben o alanları kullanmıyorum,
kendi geliştiridiğim satış hızına göre ,min max adetlere göre her gece 03.00 de çalışıp bana sonuçları mail atan bir program yaptım her sabah işe geldiğimde müşteri bakiyeleri ve stok siparişleri önüme geliyor
|
|
![]() |
|
tobelate ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 05 Eylül 2019 Location: İstanbul Status: Offline Points: 1 |
selam,
yaptığınız programının detayını paylaşma imkanınız varmıdır, teşekkürler
|
|
![]() |
|
ademrimedzo ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 06 Şubat 2019 Location: Bursa Status: Offline Points: 36 |
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |