![]() |
Excel'den veri çekme verdiğim örnekteki gibi sorgu |
Post Reply ![]() |
Author | |
fmceyhan25 ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 17 Mayıs 2017 Status: Offline Points: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 17 Mayıs 2017 at 22:21 |
merhaba
excelde data larım var bu dataları resimdeki gibi sorgulatarak bilgileri görmek istiyorum nasıl yapabiliriz siz değerli mikro forum kullanıcıları ve yöneticileri olarak çözüm bekliyorum teşekkür ederim. exceldeki verilerim ![]() yapmak istediğim
![]() |
|
![]() |
|
fmceyhan25 ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 17 Mayıs 2017 Status: Offline Points: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
linkte excel içerisindeki başlıkları oluşturdum bu baslık adı altında excelde personel datalarını gireceğim farklı bir excel'de de 2. Resimdeki gibi veriyi çekip sorgulama yapacak beceremedim bir türlü uzman arkadaşlar bir el atın :)
|
|
![]() |
|
eydief ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03 Ocak 2005 Location: Balıkesir Status: Offline Points: 1338 |
excel'in açılır kutu (liste) özelliği ile ve düşey ara özelliği ile yapabilirsiniz. aşağıdaki linklerdeki videoları izlerseniz anlarsınız. |
|
![]() |
|
arkadaşlar formu oluşturdum lakin listeletmiyor. istediğim A hücresindeki veriyi yazdığım zaman b c d deki hücreleri getirmiyor row_number = 0 Do DoEvents row_number = row_number + 1 item_in_review = Sheets("data").Range("A" & row_number) If item_in_review = TextBox1.Text Then TextBox2.Text = Sheets("data").Range("B" & row_number) TextBox3.Text = Sheets("data").Range("C" & row_number) TextBox3.Text = Sheets("data").Range("D" & row_number) End If Loop Until item_in_review = "" End Sub |
|
![]() |
|
eydief ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03 Ocak 2005 Location: Balıkesir Status: Offline Points: 1338 |
b,c,d,e hücrelerinde excel düşey ara formülü ile a hücresini bağlayacaksınız.
|
|
<font color=BLUE>mazeret değil. çözüm üretin !!!
[/COLOR] |
|
![]() |
|
datanı paylaşırsan yardımcı olayım
|
|
<font color=BLUE>mazeret değil. çözüm üretin !!!
[/COLOR] |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |