Mikro Yazılım Homepage
Forum Home Forum Home > Mikro Ürünleri ile ilgili Forumlar > v15.xx ve Önceki Sürümler > v15.xx programları
  New Posts New Posts RSS Feed - Geçici vergi beyanname "ek girişleri" sorunu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Geçici vergi beyanname "ek girişleri" sorunu

Post Reply Post Reply
Author
Yeni Üye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bulent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Geçici vergi beyanname "ek girişleri" sorunu
    Posted: 03 Kasım 2017 at 10:25
Merhaba, 30.10.2017 son exe'yi yükledim, veritabanı yükseltme işlemlerini gerçekleştirdim. fakat geçici vergi beyannamesi (086234) ek girişler kısmında "teşebbüs veya ortaklar" sekmesi görünmüyor. SRV kullanıcısı ile giriş yapıp ekran dizaynından baktığımda "teşebbüs ve ortaklar" kısmının görülebilir değerinin çarpı işaretli olduğunu gördüm. yeşil tik yapıp ekran dizaynını kaydetme işlemi yaptığımda bu sefer "gelir tablosu" sekmesini de kaybediyorum.kaydettikten sonra kullanıcının veri tabanın altındaki system klasörüne dosyalar(.fst-.tst formatlı) attığını farkettik mikro asistan ile görüşüp bu dosyaları sildiğimizde "gelir tablosu" sekmesi geri geliyor fakat "teşebbüs veya ortaklar" sekmesi bir türlü görünmüyor.  yardımcı olur musunuz? 

ekran dizaynını kaydettikten sonra system klasörünün altına açtığı dosyalar şu şekilde:

Back to Top
hasancoskun View Drop Down
Moderatör
Moderatör

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hasancoskun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Kasım 2017 at 10:53
Merhaba,

Firma tanıtım kartı (501110) menüsünü açınız. Vergi numarası alanına TCKN değil VKN giriniz.  Firma tanıtım kartı T.C. Kimlik no alanında T.C. Kimlik numarasın girip Alt+S ile kaydediniz. Firma temsilcileri butonunda sıfatı firma ortağı olanların toplam hisse oranı % 100 olsun, tek şahsa aitse hisse oranı % 100 olsun. Zaten bu ayarları yaparsanız, Geçici vergi beyannamesi (Gelir Vergisi Mükellefleri için) (086234) Ek girişlerinde Tüm ekleri güncelle butonuna basınız Teşebbüs veya Ortaklar tablosu hem gelecek hemde dolacaktır.

İyi çalışmalar.
Forum Mikro Yazılım bilgisi olan kişilerin paylaşım ortamıdır. Çağrınızın yanıtlanması ve takibi için, iletinizi
https://crm.mikro.com.tr/ adresinden veya 0850 225 10 10 numaralı telefondan iletiniz.
Back to Top
kga70 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kga70 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Kasım 2017 at 11:59
Adi ortaklıkta beyan mükellefi adi ortaklık bilgisi gelmektedir. Adi ortaklıkta hisse oranı kısmı hatalı gelmektedir.
Adi ortaklık geçici b. mük olarak ortakların ayrı ayrı seçimi yapılabilmesi (501110 girişi yapılan) ve hisse olarak da o ortağın hisse oranının ek kısmında gözükmesi gerekmektedir. Ayrıca adi ortaklık karı hisse oranında kar/zarar alanına gelmeli.
Back to Top
Bulent View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bulent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Kasım 2017 at 13:31
Teşekkürler sorunum çözüldü dediklerinizi yapınca 
Back to Top
HAKANDERE View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HAKANDERE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Kasım 2017 at 21:27
yazılanları bende yaptım.xml oluştur dediğimde teşebbüs ve ortaklığa ait en az bir sütün seçilmelidir diyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Back to Top
Moderatör
Moderatör

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hasancoskun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Kasım 2017 at 09:25
Merhaba,

Dikkat edilmesi gerekenler,

Öncelikle 30.10.2017 güncellemesi yüklenmiş olmalı. Sadece XML şema güncellemesi yeterli değildir. Program güncellemesi yaptıktan sonra XML şema güncellemesi yapıldıysa yeniden XML şema güncellemesi yapınız, şemalar arşiv güncellemesinden sonra yayınlandı.

Firma tanıtım kartı (501110) na giriniz. İlk sekmede bulunan vergi numarası alanına 10 haneli firmanın VKN sini giriniz. Firma tanıtım kartı ikinci sekmede bulunan TC Kimlik no alanına 11 haneli şahsın T.C. kimlik no yu tanımlayınız.

Kuruluş programına (Mikrokur, Kur9000) giriniz. Firma faaliyet kodu (nace) tanımları (504070) menüyü açınız. Faaliyet (nace) kodunu ve geliri okuyacağı hesabı/hesapları tanımlayınız. Birden fazla hesapta tanımlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
Forum Mikro Yazılım bilgisi olan kişilerin paylaşım ortamıdır. Çağrınızın yanıtlanması ve takibi için, iletinizi
https://crm.mikro.com.tr/ adresinden veya 0850 225 10 10 numaralı telefondan iletiniz.
Back to Top
Recep Dilsiz View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Recep Dilsiz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Kasım 2017 at 18:35
Hasan Bey;
504070 kodlu alana nace kodları ve hesaplar kaydedilemiyor ki.
Back to Top
Moderatör
Moderatör

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hasancoskun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Kasım 2017 at 09:00
Merhaba,

Firma faaliyet kodu (nace) tanımları (504070) nda ilk satır için sıra no 0 olarak geliyor, bu alanı değiştirmeyiniz. Kaydetmek için, Faaliyet (nace) kodu ile  Hesap no 1, Hesap no 2, Hesap no 3, Hesap no 4, Hesap no 5 alanlarından en az birine hesap kodu verdikten sonra enter ile boş satıra geçtikten sonra Alt+S ile kaydediniz.

İyi çalışmalar. 
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.06
Copyright ©2001-2023 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.695 seconds.